BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WISHMASTERS - Afterworld


- Lucifer86

Škoda že tato recenze mi přijde trochu zaujatá :( poslechl jsem si Afterworld na Spotify a myslím si že to je album světové urovně, které mě baví od začátku do konce (česká píseň mě nijak neoslovila, je to pop) Hlavně to zní moderně, po poslechu nove Symphobie jsem se rozhodl tuto recenzi komentovat, příjde mi nepřípustné označit Symophobii s 8/10, když Afterworld dostal jen 5/10... Nechápu přoč by měla hudba která vykrádá Nightwish, Therion a Epicu být lepší než originální tvorba Wishmasters...

10. 04. 2019 8:17

- Savapip

pánové, snad už stačilo, pojďme řešit muziku, osobní invektivy k ničemu nepovedou...

2. 12. 2018 19:44

- Cocksucker

Pane redaktore, jste velmi zábavný člověk, to se musí nechat. Nikdo Vás nenutil příspěvek smolit na displeji telefonu, mohl jste tak učinit z pohodlí Vaší pracovny, když už víte, že se zde příspěvky nedají následně editovat. Jen bohužel opět nemáte pravdu. Ex-zpěvačku kapely Wishmasters vůbec neznám, dokonce ani jméno ne. Jsem jen obyčejný člověk z lidu. Ale nevím, jestli je dobře, že vynášíte interní kapelní informace ven. Z vtipného konce Vašeho příspěvku vyznívá, že kapela se se zpěvačkou rozloučila ve zlém, a ta tak najala bandu kamarádů, aby kapelu špinili na místech, kde její bývalí chlebodárci v recenzi pohořeli. Vcelku zábavná konspirační teorie, leč bohužel, v mém případě zcela nepravdivá, patrně budete muset ony trolly hledat jinde. A psaním se neživíte, živíte se jako lektor. Když si představím, jaký intelektuál a hnidopich musíte být, už jen z povahy Vaší profese, mrazí mě, jakými příspěvky krmíte tento web. Takže ano, pochopil jsem, co jste se pokusil říct, ale pláčete na špatném hrobě.

2. 12. 2018 16:40

- Banana

Mozna, ale to nemeni nic na tom, ze mam z toho obdobny "dadaisticky" pocit

2. 12. 2018 13:12

- SimN

Banana: Tak to trochu přeháníte ne?

2. 12. 2018 12:36

- adrian

Banana: To vis, holt dlouho ocekavana senzace :-)

1. 12. 2018 23:40

- Banana

To sa tu bavite 33 prispevkov o tomto??? https://www.youtube.com/watch?v=l9DwujW9zWc Znie to bez ironie akoby to skladal ten typek z projektu Tancime s Misou. https://www.youtube.com/watch?v=rjLDFNpU7uA

1. 12. 2018 23:15

- Jiří Pácalt

Pan Čapek se jako jediný zdravě smýšlející člověk ohodlal sepsat něco, co většina lidí nepovažuje vůbec za nutné (tedy s vyjímkou těch, co tento server vůbec znají). Já děkuji za jeho lásku k hudbě, odvahu a nebojácnost. Ale hlavně spolku Wishmasters za to co dělají a jak to dělají. Protože tahle síla je nezadržitelná. Myslím, že způsob jakým Wishmasters a pár dalších kapel v ČR, kterých bych se na prstech jedné ruky stěží dopočítal, dělají svojí práci jinak. Bohužel vyčuhují z českého stereotypu a to se klasickému čecháčkovi nelíbí. Aby také ano - vždyť je to něco jiného, než na co je zvyklý. Tam se ale dostáváme na rovinu úvahy, proč " co Čech to muzikant", ale také proč "co česká kapela to sračka". Také jsem slyšel heslo, že: "všechna sláva končí v Rozvadově"... Ale to už je jiná vesnice... Přeji Vám mnoho štěstí, zdraví a lásky - Vám všem zde na fóru. A nezapomeňte - sportovní zápolení patří od věků ke krásám bytí. Závěrem děkuji zdejším jazykozpytcům za lehkou gramatickou revizi. Třikrát jsem si to po sobě přečetl KURVA

29. 11. 2018 22:39

- sfffinks

Pane namens Cocksucker, SiMn, jiní...! A pane redaktore Roberte :-(!!! Zavítám si jen tak ze studijních důvodů na stránky metalforever a nestačím se divit ... Naučte se pravopis a stylistiku! Příspěvky, no dobrá... Ale pokud napíše redaktor známého časopisu (byť v určitém rozpoložení), který se těší dobrému renomé, tak HLOUPOU reakci ... Pane, redaktore, nenechte prchlivost cloumat svým majestátem, ju?

29. 11. 2018 20:06

- Pagan

Doteď jsem nepovažoval za nutné na cokoli reagovat, nicméně poslední poznámka od pana Čapka je přes čáru a vyžaduje uvedení na reálnou míru, takže: pane Čapku, s bývalou zpěvačkou této kapely se neznám, dělal jsem s ní pouze rozhovor před pár lety, to je vše. Nevím, kde jste ke své dezinformaci přišel, ale vašemu vystupování ve zdejších komentářích jste tím nasadil definitivní korunu.

29. 11. 2018 5:58

- adrian

Vidim, pane Capku, ze jste presvedcen o sve nadrazenosti. A tak je to spravne, tak to ma byt. Doba si zada aroganci. Jen nevim, co vede takovou kapacitu k tomu, aby reagovala na vyplody "hlupaku" na nejakem "webu z minuleho stoleti." Neni to take tak trochu blamaz?

29. 11. 2018 5:18

Pánovi s tím výmluvným nickem. - Robert Čapek

...normálnímu člověku bych možná vysvětlil, že když člověk něco datluje do mobilu ve vlaku, nemá takovou kontrolu nad svým psaním, jako když píše v pohodlí pracovny a počítače. Na tomhle webu z minulého století není nic jako editace textu, takže bez pravopisné hysterie by to bylo lepší. Celý ten nabubřelý žvást o pravopisu a jeho důležitosti, ty kecy o devalvaci a podobné blbosti, nafukování důležitosti bezchybného pravopisu u diskuze nad metalovým albem jsou doslova blamáží a trapasem. Včetně té pitomosti, že mě psaní "živí". Nemám strach, na rozdíl od jiných, pod svým vlastním jménem napsat, že jste viditelně už dva, kteří jste se tu projevili jako dokonalí hlupáci. Takže naplno: když někdo kamarádíčkuje se zpěvačkou, a pak úmyslně potápí její bývalou kapelu, je to špína. Zbytek je kouřová clona. Pochopil jste, co jsem se Vám pokusil říct, pane C*S*?

28. 11. 2018 21:47

- Cocksucker

Vážený pane redaktore, opravdu jste myslel vážně větu, že gramatická správnost zajímá jen grammarnazis? Mimochodem, toto slovo jste opět napsal nesprávně. Pokud jste internetový troll, budiž. Pokud skutečně redaktor jediného tištěného magazínu u nás a tento názor zastáváte, tak nejen, že tím urážíte všechny vzdělané lidi, mimo jiné i vzdělané čtenáře tohoto webu, kterým záleží na správnosti čteného projevu, ale taktéž (jak zde uvedl Adrian), devalvujete nejen své jméno, ale i jméno časopisu, pro který píšete. Opravdu jste přesvědčen o tom, že kromě hrstky "gramatických nácků" nikoho dalšího nezajímá, v jaké kvalitě je lidem servírován text? Za sebe můžu naštěstí dodat, že v mém okolí se nachází dostatek lidí, kteří na svůj písemný projev, i na gramatickou správnost, dávají zásadní důraz. To proto, aby u veřejnosti nebyli za idioty, kdyby jejich post/článek/knihu někdy někdo náhodou četl. Jak tomu musí být u Vás se raději neodvažuji pomýšlet. Kdyby zde tento názor zazněl od kopače kanálů, který horko těžko dokopal čtyři třídy základky, nechalo by mě to chladným. Ale od někoho, kdo se psaním živí a mimo jiné by měl mít český pravopis dávno dokonale zmáknutý, je to plivanec do tváře všem, kteří by v souladu s běžně užívanými pravidly třeba našli odvahu své posty/články/knihy publikovat. Oni se od Vás totiž právě dozvěděli, že věcně a gramaticky správné vyjadřování vlastně nikoho nezajímá. Vyznívá to děsivě a jasně reflektuje stav, ve kterém je současná česká společnost ve vztahu k vlastnímu, mateřskému jazyku. A k věci. Pokud autor recenze uvedl nemálo důvodů, pro které dal hodnocení, jaké dal, nevím proč s tím polemizovat. Je to jako se vším, někomu se něco líbí a bude věc adorovat do nebes, jinému ne, zatratí ji a půjde jinak. Se*re pes. Pochopil jste, co jsem se Vám pokusil říct, pane Čapku?

28. 11. 2018 20:36

WM - JWS

Ouuu. Zase tolik Odborníků na jedné hromadě. Jen nevím kdo je vlastně nejodbornější :( Poradí mi nějaký Odborník na odborníky? Předem děkuji.

28. 11. 2018 9:40

- adrian

To ma jako byt Robert Capek, co pise pro Spark? Nebo se za nej nekdo spis vydava? Gramaticka uroven jeho prispevku tady je totiz fakt zalostna. Nechce se mi verit, ze by takto nekdo dobrovolne devalvoval sve jmeno.

28. 11. 2018 9:05

- Meresz

Pán Čapek, vy ste dal 5,5/6 albumu EXIT EDEN. To ako ste normálny dať takej mrdke skoro plný počet? :D

27. 11. 2018 23:58

Milý Cocksukere... - Robert Čapek

...s tím "profesionálním" bych byl opatrný :-D a poukazovat na nějaké pravopisné nebo prstové chyby je vždy trochu pod pás, protože komu na tom záleží? Leda nějakým grammanacis? Není lépe jít k věci? A k věci: nemám nic proti subjektivním soudům, které se týkají třeba "přeslazenosti hlasu". Ovšem recenzent, který zveřejňuje svůj názor, by se neměl blamovat. Když přijede Liverpool hrát s Bohemkou, neměl by žádný odborník na forbal tvrdit, že klokani jsou lepší. Pokud adoruji debut kapely a pak haním bez pochyb o mnoho lepší nahrávku, a to kvalitnější po všech stránkách, ukazuje to přinejmenším na pochybnou úroveň recenze samé, osobu recenzenta to také neprezentuje v nejlepším světle. Můj "výlev" nutný nebyl, ale byl potřebný pro můj klid a podporu fanoušků, kteří to vidí podobně - a ozývají se v názorech přede mnou.

27. 11. 2018 23:15

- Cocksucker

Ale pane Čapek, byl tento výlev nutný? Co vede profesionálního recenzenta k tomu, aby na odlišný názor takto negativně reagoval, a, při vší úctě, i s množstvím chyb, kterých by se profesionál dopouštět neměl. Například píšeme "ad", nikoli "add" pokud odkazujeme na již napsané. Předem říkám, že celé album jsem ještě neslyšel, takže jeho kvalitu nijak hodnotit nemohu, ale vycházím ze zveřejněné skladby. Co se zvuku týká, je opravdu strašně hodný, hlavně díky nedostatečně nabušeným kytarám. Nemáte pravdu v tom, že tento žánr hodně a něškodně zní paušálně, sám jste, možná trošku nešťasně, zmínil kapely, u kterých zmíněné neplatí (např. Nightwish a jejich deska Once je prototypem, jak by kytara měla doplňovat orchestrace a jistě dobře víte, že za takový zvuk by se nemusel stydět ani takový Kerry King) a pokud neznáte, poslechněte poslední desku Ancient Bards, nebo i Freedom Call, kteří hrají obdobně "hodnou" hudbu, ale díky agresivním kytarám zní nepoměrně lépe, svěžeji a hlavně moderněji, samozřejmě teď pomíjím skladatelské schopnosti výše zmíněných. Současný power metal se nebojí do kytar říznout a předtím je podladit. Už xkrát padlo, že recenze je útvar subjektivní, takže co člověk, to názor, a to i tehdy, když oba mají inkriminovaný žánr rádi. Já s autorem recenze velmi často nesouhlasím, ale necítím potřebu světu sdělovat, že to cítím jinak. Proč bych to dělal? Zpěvačka je dle fotek a klipu velmi krásná dívka, její zpěv ale ve srovnání s konkurencí, hlavně zahraniční, zní maximálně tuctově. Ale hůl bych vůbec nelámal, je velmi mladá a pokud na sobě bude pracovat, jistě se vypracuje, stejně jak ty ostatní, již etablované. Pojem "velmi mírně nadprůměrný" nicméně chápu patrně podobně jak autor, a ne, to opravdu neznamená známku kvality, ale spíše to, že autor cítí, že mnoho věcí mohlo být uděláno lépe, obzvášť, když v dnešní době kompůtrů a internetů lze strašně lehce sledovat vývoj. Takže si nemyslím, že by pan recenzent měl "kařé" ucho jiné, ale spíše píchl do vosího hnízda, a tím propíchl bublinu nekritické virtuální slávy... Ale jak jsem zmínil, album jsem ještě neslyšel :)

27. 11. 2018 19:10

recenze - Rene

A něco k zdejším pisálkům. Co to přežitá vlna ? Bigbít, rock, speed, thrash nebo David a Gott. Samochvála Wishmasters? dlouho očekávaná senzace, jak o sobě kapela tvrdí. Ani dlouho, ani očekávaná a už vůbec ne senzace. ANO s tím souhlasím, ale je to dobrá reklama a v tý se pravda neříká. A když už jsem zmínil ty naše "nejpopulárnější" tak by mě zajímala recenze od jejich kritiků. To bychom schytali všichni :))

27. 11. 2018 19:03

Co to je za recenzi ? - Rene

Velmi špatná recenze pro kapelu , jen nevím proč z ní mám pocit zaujetí. " Když není dvojka podle mě tak je k ničemu ". A komentáře jako " to jsem někde slyšel, to už tu bylo, postupy sto krát omletý, všechny špatný nebo tento styl je za zenitem" si můžete přečíst i na kapely v Německu, Anglii, USA, Rusku. V tom Česko je naprosto stejné. Co mi schází je porovnání první a druhé desky nebo srovnání se žánrově podobnou kapelou v Čechách a ve světě. Pokud Pagan dal první desce nějakých 7,5 tak já této dávám taky 7,5.

27. 11. 2018 18:49

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08672 sekund.