RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku OVERKILL - The Wings Of War


To Kolík - Losers and Winners

Dobrá. Já tvou poznámku stran Horrorscope pochopil dobře. Ještě počátkem roku 2010 bych s ní naprosto souhlasil, neboť tvorba Overkill mezi lety 93-07 mně příliš nekonvenovala. Velkým překvapením tohoto období byl pro mne fakt, když se na postu kytaristy zjevil Joe Comeau , jehož jsem si pamatoval jako zpěváka z výtečného alba Master Control od Liege Lord. Ač zpíval odlišnou technikou, jeho tehdejší témbr připomínal Dickinsonův(později u Annihilator zněl jeho hlas naprosto odlišně)...V současnosti je pro mne výše uvedené tvrzení o posledním slušném albu pasé, jelikož počínaje Ironbound považuji všechna alba za kvalitnější než Horrorscope...Krátce k Exodus. První album vynikající, poté kvalita zvolna klesala, po reunionu většinou lepší průměr, hráčsky vždy vynikající na všech postech, Dukese jsem nemusel, divize nikdy nehrozila...Kreator je kapitolou sám o sobě. První čtyři alba? Vždyť páté je jejich nejlepším. Nyní už definitivně nejzásadnější kapela celé historie evropského thrashe. Příklon k větší melodičnosti osobně vítám, kytarová práce je místy doslova požitkem. Živá vystoupení mocně zastiňují jejich někdejší zámořské vzory, čemuž bych kdysi vůbec nevěřil...Jo, a to Undercover Animal mělo skvělou produkci, to uznávám...Sorry, že jsem to tak namastil, sloužím...

6. 03. 2019 0:17

Geneze - Domy

Tak každý to má určitě po svém. Já jsem přišel s Over Kill do styku s albem The Years Of Decay. Horroscope už mi přišla o dost slabší a pak to jelo šupem z kopce. Vydržel jsem sledovat do Relix a potom už jsem to vzdal. Dnes mám nejraději právě Years Of Decay a Under The Influence. Ta kombinace jedné kytary a nazvoněné basy mi přišla geniální. Se dvěma kytarama už mi to nikdy tak dobrý nepřišlo. No a na novinky už jsem neměl odvahu.

5. 03. 2019 18:49

- orre

Ono hodně záleží, kdy se člověk s kapelou setká a na základě jaké desky. Podle toho většinou naposlouchá další alba kapely. Pokud něco nezabere, není zájem poznávat zbytek desek. Já slyšel první Horrorscope a Years Of Decay jako druhá mi přišla mnohem horší a dokonce nudnější! Dneska to samozřejmě vidím jinak, ale nedám dopustit na W.F.O. a The Killing Kind. Desky před The Years Of Decay jsem slyšel X krát a nebaví mě vůbec. To už raději I Hear Black.

5. 03. 2019 18:22

Overkill... - Kolík

...mám opravdu hodně rád. Déle jak 30 let. A strašně rád bych chtěl už po několikáté v tomto století napsat, že právě poslední album je konečně průlom - návrat ke kořenům. Ale nejde to, nejde, protože se Overkill skladatelsky nedaří. Stačí vzpomenout např. právě na Taking Over a nebo si pustit živá alba, kde je krásně slyšet ten rozdíl mezi kvalitou skladem z 80. let a pozdějšími songy.

5. 03. 2019 16:25

To Losers and Winners... - Kolík

...však to není v rozporu s tím, co jsem psal před lety. Overkill je pořád elita, i když dnes už těší spíše z excelentní minulosti, než současných desek. O Horrorscope jsem napsal, že je to poslední slušná deska, nikoliv nejlepší. Určitě souhlasím s tím, že nejlepší deskou Overkill je Taking, následuje Feel the Fire a The Years. Exodus a Kreator, upřímně řečeno, nemají moc z čeho těžit. Kreator trochu (první čtyři alba), Exodus hráli vždy "divizi". Undercover Animal od Steeler opravdu řadím hodně vysoko. Málokterá deska je tak chytlavá, kompozičně promakaná od začátku do konce. Když něco posloucháš průběžně 30 let a neomrzí tě to v žádné době, tak nelze hodnotit jinak. Měj se. :-)

5. 03. 2019 16:20

- orre

Tak novinka mi právě připadá chytlavější oproti posledním deskám. Zadek nakovává stejně jako svého času The Killing Kind.

5. 03. 2019 15:16

- Losers and Winners

Na podzim 2014 jsi zde uvedl, že Overkill byli a jsou elitou. Kreator a Exodus jsi zařadil do třetí ligy. Mně osobně songy z posledního alba připadají zapamatovatelné. I když s částí tvých výhrad souhlasím, ztotožňuji se s bodovým hodnocením recenzenta. Nejlepším albem Overkill dle mého soudu zůstává Taking Over, těsně následováno Feel the Fire a The Years of Decay... Horrorscope se mi vždy jevilo dosti nevýrazným, jasně nejzdařilejší kompozicí je závěrečná Soulitude...Před čtyřmi lety jsi zde za jedno z nejlepších metalových alb všech dob označil Undercover Animal od západoněmeckých Steeler, kteří pro změnu byli a jsou třetí ligou pro mne...Navzdory zjevným názorovým antagonismům chci zdůraznit, že tvé úsudky plně akceptuji.

5. 03. 2019 11:09

Poslední slušná... - Kolík

...deska Overkill je Horrorscope. Pak už se tato dříve špičková kapela víceméně vždy motala v kruhu. Ani na aktuálním albu není schopna dát dohromady srozumitelnou kompozici, ať už postavenou na silné melodii, chytlavém riffu nebo kombinaci pomalých a rychlých pasáží. Je to obrovská škoda, neboť Overkill má v rukou všechny důležité trumfy. Až na jeden - ten nejpodstatnější. Složit zapamatovatelný song, tak jako byly The Years of Decay, Hello from the Gutter, Powersurge nebo Rotten to the Core.

5. 03. 2019 8:24

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08046 sekund.