RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Petr JANDA (OLYMPIC) - Až pomine koronavirus, jdeme do nové desky


- Martin

Jj, přesně takhle to mám s Karavanou - vyrovnaná deska zralý kapely, která nezní ani trochu vyčpěle. Já už se do těch dalších alb nedostal ( pokusy byly ), ale Karavana zůstane srdcovkou už napořád...Ještě mám rád Jandovu Co je dobrý...a to normálně poslouchám extrémější hudbu :-)

30. 03. 2020 18:07

- Jirka Pokorný

Tak to já už zřejmě pamětník jsem, protože Zelenou jsem si v mládí koupil sám… Při čtení obou částí rozhovoru s Petrem Jandou mi šly hlavou vzpomínky na dobu, kdy mě Olympic pohltil poprvé – v dětství, na dědově vyklápěcím gramci s lampovým rádiem. Nejdřív singly, dále (podle mého názoru dosud nepřekonané) Prázdniny na Zemi, následované Lucernou, Ulicí a Laboratoří. Přivítal jsem i přitvrzení na ostatních deskách, a… pak se to pomalu vytratilo, i když z povědomí určitě ne. Každý z nás, věřím, se rád vrací k hudbě z dětství, která ho formovala. Přišla záplava zahraničních bandů, uběhlo desetiletí, a kamarád mi nabízel k poslechu Karavanu (navazuji teď na příspěvek Martina). Minimálně rok jsem jeho nabídku odmítal s tím, že Olympic dokonale znám a nemůže mě už ničím překvapit. Krutě jsem se mýlil, protože od doby, kdy se mu přece jen v nějaké slabší chvíli povedlo mi CD vnutit, jsem se ho už nepustil a je to období, kdy mě Olympic pohltil podruhé a dodnes to ještě nepřestalo. Absolutně skvělá deska bez slabšího místa a pro mě osobně další z vrcholů tvorby Petra Jandy a spol. Skladatelsky, muzikantky, nemá význam pitvat jednotlivé skladby a texty. A pokud je zde nějaký čtenář, který nezná novější tvorbu kapely, doporučuji začít právě Karavanou. Děkuji Pepsimu za pěkný rozhovor a děkuji Jiřímu Procházkovi za to, že mi Karavanu vnutil. Závěrem ještě vzpomínám na Milana Peroutku a panu Jandovi přeju hlavně zdraví, dobré nápady a slušně nabroušené trsátko. Patří mu veliký dík za to, co dělá pro naši českou muziku.

30. 03. 2020 9:14

- xyz

Bigbit ma si len 2 dobre piesne ale Kdyz ti sviti zelena je asi najlepsia deska od Olympicu, dal by som jej 8/10. Super sound, taky mix Europe a Iron Maiden, skoda, ze nevydali este jedno podobne album. Ale ako u vacsiny ceskych kapiel nesmu chybat aj vykradacky napriklad Letni vdovci je ako cez kopirak Ninja od Europe.

29. 03. 2020 19:00

- Martin

Já nejsem nějak extra pamětník ( pamatuji jak si otec koupil Zelenou...), ale jsem asi jedinej komu přijde nejlepší album Olympicu Karavana o který se ani moc nemluví...? Karavanu můžu celou, jinak od Olympicu spíše jen hity.Jinak Janda je borec, osobnost. Hodně zajímavý čtení.

29. 03. 2020 15:54

@Pepsi Stone - Shved

Stone, super rozhovor. Jen více, v takové době je to velmi příjemné zpestření. Vrátil jsem se do dětství a zavzpomínal, jak jsem po návratu ze skolky sjížděl živák z Lucerny 1982. Jo to byly casy :-)

29. 03. 2020 11:16

- adrian

Dik za rozhovor. Olympic sice vubec neposloucham, ale respektuji je. Jako dite jsem hodne zral song Kdyz ti sviti zelena, to byla vyborna hymna. Dik za pripomenuti!

29. 03. 2020 9:59

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14233 sekund.