ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku PAGANLAND - Galizier


- Jirka Čáp

To, že se neztotožňují s NS scénou bych jim teda moc nevěřil. :-)

20. 05. 2020 18:01

To Jirka Čáp - Peťulín

Jojo, album kapela věnovala právě této divizi, ale informovat o daném úseku ukrajinských dějin mi bylo zatrhnuto, a tak to tam není.

20. 05. 2020 15:41

- Jirka Čáp

Kontroverzně působí i to, že nazvali skladbu podle Otto von Wächtera, což byl zakladatel 14.granátnické divize SS, která se neofiko nazývala Galicien a guvernér Haliče.

20. 05. 2020 8:34

- Savapip

v tomto případě je v tom autorka recenze zcela nevinně. Původní článek dokonce odstavec s rozborem politického pozadí obsahoval. Nicméně vzhledem k tomu, že tato pasáž vyvolala kontroverze i v užím kruhu redakce, rozhodl jsem v duchu filozofie, kterou razím už dlouhá léta, že úplně stačí, že se budeme věnovat muzice a politické rozbory přenecháme povolanějším, o tom, že recenze se bude týkat pouze hudební stránky věci. Je super, že se zajímáš o reálie, s věcí související a věřím, že v tomhle případě, pokud Tě recenze zaujala, když trošku zapátráš, nebudeš mít problém si tenhle rozměr do pohledu na album doplnit ;-)

19. 05. 2020 19:50

- Abbath94

No.. Recenze hudební stránky desky je bezesporu velice povedená, ale trochu mi zde chybí právě nějaký náhled do onoho vojensko-politického zasazení, kterým se Paganland zabývají. Obzvláště, pokud vidím, že přebal desky opravdu může působit poněkud kontroverzněji. Hudba, stejně jako i další média, často bývá nositelem nějaké myšlenky, její autor chce pravděpodobně na něco poukázat, na něco upozornit. Může se jednat o témata politická, vojensko-politická, sociologická, filosofická nebo jakákoliv jiná. Dle mého názoru je důležité, aby měl potenciální posluchač možnost se o těchto tématech dozvědět již v recenzi. Pokud ho recenze přesvědčí (nebo odradí) v tom, že si chce danou desku poslechnout, bude to už s tím vědomím, že dílo v sobě skrývá i něco více, než jen hudbu a možná ho to i přiměje si o daném tématu něco nastudovat, pokud se s ním setkává prvně. A to mi přijde jako strašně super věc, pokud se člověk díky hudbě (obzvláště té metalové) začne zajímat o témata, o kterých třeba neměl ani potuchy. :) Podobně jsem to měl kdysi i se System of a Down, když jsem zjistil, že se, jejich tvorba, mimo jiné, zabývá Arménskou genocidou.. Tento komentář rozhodně nemyslím nijak zle vůči autorovi recenze, jde jen o názor a podnět k zamyšlení od návštěvníka a čtenáře na tomto webzinu. :) Přijde mi zkrátka trochu škoda, že témata, kterými se Paganland na nahrávce zabývají (a že se jedná o dosti zajímavé věci), nejsou trochu více představena a zasazena do kontextu s deskou.

19. 05. 2020 19:01

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08152 sekund.