Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WARRANT - Dog Eat Dog


OT: - vn

Výborná deska za 10/10. Jinak rok 1992 nabídl mnoho dobrých desek co třeba Gorky Park - Moscow Calling, za mě super věc. Někdy v budoucnu recenze? Děkuji za odpo.

4. 06. 2021 1:43

Dog Eat Dog - Domy

CD ve sbírce prakticky od doby vydání mám. A potvrzuji - čekali jsme tedy něco jiného. Úplně blbý mi to ale nikdy nepřišlo. Ale zase nadšenej jsem tenkrát taky nebyl. Představte si, že jste vydělali 2500Kč měsíčně a 450Kč z toho jste dali za CD - a ona to nebyla absolutní bomba :(

25. 04. 2021 18:02

- orre

V. Nic! Já myslel všeobecně scénu 90tek, né jen grunge!

23. 04. 2021 9:49

- JT

Dobré album. Vlastně nadprůměrně dobré. Bylo fajn si ho zase po dlouhý době poslechově připomenout.

23. 04. 2021 8:43

- V.

Jenom pro upřesnění... Já proti hairu nic nemám, byl to další vývojový stupeň, odraz doby. Mám v něm pár oblíbených desek. Ale házet věčně jeho úpadek na grunge, je opravdu vtipný. Cobain vám ho nezabil. Zabily ho labely, fanoušci (kteří nezůstali věrní) a také samy kapely, které si nestály za svým, a místo toho hledaly cesty, jak zůstat u koryta, respektive se svézt s aktuálním trendem...

23. 04. 2021 8:20

- V.

Orre: Co mají Korn, Manson a tak dále společného s grungem? :-)

23. 04. 2021 8:12

- Pepsi Stone

Na téhle desce toho tolik grungeového není. All My Bridges Are Burning, Sad Theresa, Let It Rain, Hollywood nebo Bonfire jsou přece typické věci Warrant předchozích let. Ano, mám tu desku moc rád, možná ještě vradši než Cherry Pie, protože byla odvážná, plná skvělých nápadů, akorát měla smůlu na dobu kdy vyšla. Být Warrant dnes v podobné kondici jako v těchto letech, byli by jednou z nejlepších kapel světa v současné mizérii. A vinit Cobaina z toho, že se přestal poslouchat klasický metal nebo glam, je docela úsměvné. Cobain byl v tomhle jen loutka nahrávacích společností, které by bylo mnohem líp v malých klubech než na stadionech. Za to, že Warrant, Skid Row, Wildside, Mötley Crüe a koneckonců i Judas Priest natočili odlišné desky mohou jen jejich tvůrci a ne Cobain.

23. 04. 2021 8:07

Warrant 2/10 za snahu - Deny

Já k tomuhle tématu vždycky říkám, že jediný větší stylový přerod, který se v té době opravdu povedl, a zbylo po něm dodnes skvělé album, je Anthrax - Sound of White Noise.

23. 04. 2021 8:03

- orre

Ano, trendy dělaly média včetně hair metalu, ale tehdy nebyl klasický metal k smíchu jako v 90tých letech. Ta Adidas doba byla úděsná a koktejly ala rap+hardcore u onehdy metalových kapel byly vice k smíchu, než tehdejší holčičí metal! Čím větší zrůdu (Marylin Manson, Coal Chamber atd) člověk ze sebe udělal, tím větší hafo byl! Míchat páté přes deváté, v tom byla celá stylotvornost!

23. 04. 2021 7:54

To V. - Kolík

Celý metal 80. let byl samozřejmě taky pod tlakem komerce, někdy úplně zbytečně vyhroceným. Ale zbylo po něm stovky superdesek, které se poslouchají dodnes. Kapely stylu grunge částečně využily faktu, že se metal dostal až za hranu a nahrávací firmy si začaly myslet, že tudy vede cesta ke kupení dalších zisků. Jak dlouho ten omyl trval? Kolik kvalitních alb po grunge zbylo? Pět, deset? Kolik kapel je skutečně velkých a hraje dodnes? Dvě? Čtyři? :-) :-) :-) Myslím, že obě éry jsou z hlediska dlouhodobého výsledku nesrovnatelné.

23. 04. 2021 7:25

Dog Eat Dog... - Kolík

...je stejně tak marná deska, jako podobné výtvory od Skid Row, Lillian Axe nebo Treat z té doby. Že se některým lidem tehdy nakrátko zalíbilo řešit s Cobainem jeho psychoproblémy, není až tak moc k podivení. Podstatně horší byl ten byznysový tlak na totální obrat v trendu, který, jak všichni víme, nakonec měl jen jepičí život. Stejně jako většina kapel, které mu podlehly a jejich alb, které jsou povětšinou velmi mizerné kvality. A Warrantí dílko patří mezi ně. Pořád platí: ševče, drž se svého kopyta, i když to recenzenti některým klasikům neopouštějícím svůj styl dávají úplně zbytečně sežrat. Jedna věc je ale přirozený vývoj v rámci svého stylu a druhá totální nedůvěryhodný obrat, ať už pod tlakem čehokoliv. A přesně tohle předvedli Warrant a fanoušci jim jasně ukázali, že tohle je cesta do pekel. 0/10.

23. 04. 2021 7:19

- V.

To je vtip? Kolik hitů po něm zůstalo? Jenom z Nevermindu zná celý svět minimálně půlku alba. Kolik toho znají třeba od Warrant? A ty kecy o trendu? Jak může být trendová stylotvorná kapela, která stála na začátku? Nebyla spíš trendová většina hairmetalových kapel? Mimochodem Pearl Jam a Alice In Chains jsou dodnes velké kapely. Co třeba jiná úvaha... Nezničil hair a MTV klasický hard rock? Z tvrdé muziky se stala ryzí komerce, která si vlastně v ničem nezadala s mainstreamovým popem. Hmm? :-)

23. 04. 2021 7:10

- orre

Cobain by už dneska nikoho nezajímal i kdyby si nevpálil kuli do kebule! Celý grunge byl jen krátkodobá záležitost. Stejně jako většina tzv hvězd z devadesátek. Koho dneska zajímá Biohazard, Fear Factory atd? I ti Machine Head a Korn neví kudy kam a dneska absolutně nemají co říct! Být trendy je hodně riskantní a holt dneska to lidi zase táhne ke klasice a je to jen dobře.

22. 04. 2021 21:28

To b.wolf - Petronius

Cobainovi bych to devadesátkové zpotvoření metalové scény za vinu nedával. Cobain psal, hrál a interpretoval to, na co měl v makovici buňky (a moc toho po všech těch smaženicích nebylo – vždyť kolik "hitů" po něm dodnes zůstalo??). Vinu bych dával šéfům hudebních labelů, kteří se v té kvazimuzice bůhvíproč zhlédli, tlačili ji do éteru horem spodem středem a zavedených kapel, které tuto módní vlnku se vším všudy nepřevzaly, se šmahem zbavovali.

22. 04. 2021 19:08

- orre

Byl to krásný a úrodný rok! 1992

22. 04. 2021 16:51

Tak určitě - zplihlé tělíčko

Warrant tehdy nikdo do ničeho nenutil. Svobodně se rozhodli ten jahodový koláč zahodit a jít cestou tehdejšího trendu. To, že jim tato změna zlomí vaz bylo pravděpodobné, stejně jako u mnoha dalších kapel té doby. Vinit Cobaina (předpokládám že to je onen pazdrát) z toho, že za to může, je velice úsměvné a legrační. Měl teda chlap dobře promyšlenej plán :)

22. 04. 2021 14:55

Stoka, septik a odpad - b.wolf

kterým je pro mě grunge, nacpali Warrant do tohoto alba, pročež jsem je odepsal ... ten pazdrát, co si to nakonec rozumně nechal projít hlavou, zprasil celý heavy metal ...

22. 04. 2021 10:02

. - Kovi

Skvělé album, mé nejoblíbenější album od Warrant, dodnes se k němu rád vracím. 10/10

22. 04. 2021 0:08

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08398 sekund.