RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - Fighting The World


- minstrell

Přestože tímto albem začíná moje oblíbené období u Manowar a právě díky tomtu albu a Kings of Metal jsem Manowar začal žrát, tak z dnešního pohledu a při porovnání s předchozí tvorbou se nezbavím pocitu, že je to všechno jenom těžký kalkul. Jak jinak si vysvětlit tu změnu ve zvuku a tak trochu i stylu. Ohledně bicích jsem si říkal, co se mi na nich vlastně nelíbí. Když se na bicí pasáže soustředím, tak jde opravdu poznat, že nejsou „živé“, viz. některé brejky např. ve Violence and Bloodshed. Snažil jsem se někde dohledat více informací, ale moc se o tom nemluví, nebo se to snaží soudruh google tutlat. Docela by mě zajímalo, co doopravdy vězelo za tím, že bicí party nenahrál Scott a zřejmě se to už nikdy nedovíme. Poslouchal jsem znovu album a u závěrečné skladby, kdy bicí rozjedou tu svoji „divočinu“ je poznat lehká změna zvuku bicích. Taky mám pochybnosti, jestli by tohle někdo v té době dokázal naprogramovat. Tak snad v tento moment jsou ke slyšení opravdové bicí. Bohužel nemám nejkvalitnější sluchátka a poslouchal jsem to na YT, tak si nejsem jistý, jestli jsem se nepřeslechl. Každopadně zvuk se celkově změnil a Manowar rok 1987 zní úplně jako jiná grupa. Úvodní Fighting the world ještě tolik do uší nebije, ale následující Blow Your Speakers je rocková stadionovka jak vyšitá. Třetí do řady rockovek je Carry On a absolutně si neumím představit, že by Manowar vzor 1984 mohl hrát něco podobného. Tady kluci sklouzli do trendů, a i když se to některým pravověrným nemuselo líbit, tak konečně nehleděli lídrům Heavy metalu úplně na záda, ale srovnali krok. Zvláště když se někteří neuhlídali a koketujíce s elektronikou (ve zvuku) zakopli o bludný kámen, viz. Judas Priest s Turbo. Tohle naštěstí kluky z Manowar minulo. Prvním vrcholem alba je Defender s podmanivým narativem. V následující Holy war konečně poznávám Manowar, tady lze vysledovat určitou návaznost k předchozímu album (a skladbám Thor, nebo The Oath). Druhým vrcholem je Black Wind, Fire and Steel a jedna z nejlepších a nejkultovějších skladeb kapely. Už jen pro tuhle skladbu si zaslouží absolutorium.

2. 12. 2021 3:51

10/10 - Zdeněk

Určitě patří k 20 nejlepším metalovým albům všech dob. Co se týká zvuku, kdo má pořádné stereo a first edition DDD, tak si jeho superkvality může užívat už skoro 35 let.

27. 11. 2021 19:17

Manowar a zvuk - jirka7200

Manowar se částečně i vlivem výsledného zvuku přetransformovali ze syrové heavy metalové kapely do stadionového mainstreamového rocku. To zákonitě přitáhlo nové fanoušky, které předchozí hrubozrný projev souboru odrazoval, na druhou stranu tábor fandů opustilo mnoho původních posluchačů. Pokud mám nezaujatě hodnotit zvuk, tak z technického hlediska došlo k pokroku. Dusající zvuk bicích působí sice naprosto nemetalově, poprvé je však slyšet pořádně kytara, která není tolik utopená někde pod baskytarou. Celkově je produkce vzdušná a nadýchaná a původní edice zní dobře, hlavně z LP. U remasterů "10 Anniversary Remastered Edition" je pouze zvednuta hlasitost.

27. 11. 2021 12:51

Fighting - Greg

v 80 tych pri častom počúvaní som si privodil až dlhoročnú alergiu na tento album, ale teraz som zistil, že 9,5/10

27. 11. 2021 11:10

Jediná fošna, - b.wolf

kterou si můžu pustit kdykoliv; tady ta 10 je jasná.

27. 11. 2021 9:08

! Perlička o Manowar -87 ! - lukáš

Mistr světa v kulturistice Oleg Žur , měl volnou sestavu na píseň Defender !

26. 11. 2021 13:35

Klasika jak řemen - David Svoboda

Jedno z nejlepších Metalových alb Všech dob. Bomby jako Carry On, Violence and Bloodshed, nebo nesvatá dvojka Holy War a brutální nářez nakonec Black Wind, Fire And Steel. Tato deska je klenot a zásadní deska pro celý žánr. Její obrovskou výhodou je, že má jen 34 minut, takže to člověkem proletí jak tornádo a umocní poslech. Geniální deska a prototyp Heavy Metalu. Osobně ji mám o trochu raději než následnou skvělou Klasiku z roku 1988. 10/10.

26. 11. 2021 7:44

10/10 - Cipísek*

Parádní album, které řadím mezi 20 nejlepších metalových desek. Souhlasím s těmi, kteří zažili to tříleté čekání v 80. letech a poté následující extázi v r. 87. Úžasný životní zážitek. Kouzelné na desce je, že neomrzela dodnes. Carry On, Defender, Black Wind jsou ty nejúžasnější kousky.

25. 11. 2021 16:52

Kings Of Metal - Domy

Přiznávám, že jsem poprvé přišel do styku s Manowar až s následujícím albem. Hned potom se mi však do uší dostalo album tohle. A byla to a dodnes je taky pecka. Carry On mě neomrzela do dnešních dnů. A závěrečný pecky Holy War a Black Wind Fire and Steel jsou neskutečný šlehy !!

25. 11. 2021 16:43

- xyz

Rádiovo-komerčný metal veľmi nemusím, ale toto je ešte s mierou, jediná vyložene otravná skladba je Carry on 8/10

25. 11. 2021 11:03

- sanntrik

Súhlasím s rumcajsom,album je veľmi dobrý plný hitov skladby sú jednoduchšie na poslúch ako sme boli zvyknutý u predchodcov. Nemám nič proti tejto doske občas si ju rad vypočujem ale staršie albumy ma bavia viac. 8/10

25. 11. 2021 10:41

Krásně se poslouchá ! - lukáš

To Rumcajs : Komerční ? Spíše zvukem desky, než písniček. Ross the Boss měl rád rock n roll, tak se objevil i v pár dalších písní. Všude na forech i žebříčcích nej metalových desek, je Fight .. na 1. místě. Bohužel musím konstatovat . Vrcholy alba - Holy war - jedna z mých nejoblíbenějších písní Manowar. defender - nádherná monumentální věc, progresivní, nádherné melodi Fight .. celé album je bez chyby.

25. 11. 2021 9:10

Krásně se poslouchá ! - lukáš

To Rumcajs : Komerční ? Spíše zvukem desky, než písniček. Ross the Boss měl rád rock n roll, tak se objevil i v pár dalších písní. Všude na forech i žebříčcích nej metalových desek, je Fight .. na 1. místě. Bohužel musím konstatovat . Vrcholy alba - Holy war - jedna z mých nejoblíbenějších písní Manowar. defender - nádherná monumentální věc, progresivní, nádherné melodi Fight .. celé album je bez chyby.

25. 11. 2021 9:10

- Hunter

Super deska a tady tu pompu žeru i s navijákem. Jeden z vrcholů tvorby kapely.

25. 11. 2021 9:04

Uznávám... - Kolík

...recenzentův názor, stejně jako výhrady některých diskutérů. Kdo ale zažil na vlastní kůži tříleté čekání na tuto desku, tak dává jasných DESET! První, třetí, pátý song a čtyři poslední zasluhují více než absolutorium. Proto odpouštím drobné nedostatky v podobě druhé a čtvrté skladby, které se ovšem neprojevují pořád. I Violence and Bloodshed si občas rád dám, i když ne pořád. Za to nesmrtelnou Carry on - vždy za posledních skoro 35 let. VŽDY! :-)

25. 11. 2021 8:55

ftw - rumcajs

Nejkomerčnější album Manowar. Celkem dobře se to poslouchá, ale posluchač se neubrání pocitu plytkosti a přebujelé pompy. Fighting the World je mezi metalisty poměrně dost populární, dá se to chápat, ale kvalitativně fakt svému předchůdci nesahá ani po pás. Osobně si ji taky rád poslechnu, ale jako oddechovku, když chci hudební zážitek, sáhnu po jiných albech. Album však obsahuje jednu perlu, která kvalitu desky zvedá vysoko nad prúměr, a tou je právě závěrečná Black Wind, Fire and Steel. Fakt megamrda. Bez ostatních skladeb by se metalový svět obešel. Stejně jako by se obešel bez kýčovitého obalu - proboha proč tam není raději fotka? Za mě 8.

25. 11. 2021 8:50

- htaedas

Moje první seznámení s kapelou na polské "originálce" a s ještě nesmyslně jinam umístěnou skladbou Drums of Doom (konec strany A). Oproti předchozím albům výrazně stadiónově nazvučený. Melodické vlezlosti hodně napomohly více vytažené mohutné sborové hlasy. Skladby jsou přímočařejší, ale prostě fungují. Balada Defender je perfektní z povedené kombinace Wellsova (též režisér!) mluveného projevu a Adamsova zpěvu. Od skladby Drums of Doom do konce alba se prakticky jedná o jeden dlouhý opus, jelikož skladby na sebe těsně navazují.

25. 11. 2021 8:19

9,5/10 - Deny

Album obsahuje sedm geniálních skladeb, z nichž dvě nejsou typické písničky, ale spíš hudební přechody. Jeho slabinou jsou pak Violence and Bloodshed a Blow Your Speakers. Fighting tak o něco zaostává za nesmrtelnou dvojicí desek z r. 1984. Jinak pro natěšené fanoušky po tak dlouhé pauze bylo album ze sedmaosmdesátého napěchováno božským černým větrem dostatečně.

25. 11. 2021 7:55

- V.

Strašné odrhovačky :-) Pro mě nehorázný sešup proti předešlým deskám...

25. 11. 2021 6:58

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09139 sekund.