Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku PUHDYS - Ohne Schminke


Live in Sachsen - poznámka - Taylorrow

A ještě dodatek k živáku Live in Sachsen - to je sice postaveno na třech albech, ale tím třetím není Das Buch, nýbrž Schattenreiter, a to nejvýrazněji (5 písní). Z Das Buch je fakticky jen jedna (Rockerrente), Das Buch pak uzavírá CD-verzi alba (na MC a LP nebyla), ale jede z playbacku. Určitě bych tohle dvojalbum zařadil do seznamu základních alb, Jirko Lulku - už proto, že má své číslo (13).

20. 01. 2023 2:43

- Taylorrow

I pro mě jednoznačně jejich nejslabší album a souhlasím s recenzí v tom, že jediné, co za něco stojí, je Lied fuer einen Fan - mít jinou než šminkáckou aranži, byla by perfektní. Ty bicí na celém albu, jak když někdo vyklepává koberec, to je opravdu k uzoufání. Musím ale dodat, že první Birrova sólovka Intim vydaná o rok později, třebaže je taky hodně přemašinkovaná a jasně pop-rocková, zní mnohem líp a poslouchatelněji. Obecně mi elektrozvuk nevadí, mám rád Rammstein i Depeche Mode, ale musí se to umět.

20. 01. 2023 2:35

- GNT

6-7/10 - návrat k el. kytarám a hutnějšímu zvuku (hlavně druhá polovina alba, kde mi trochu vadí jen přeslazená Puppenmutti, u Superschieftrampf vadí odbytý refrén, zajímavé sólo, zřejmě Birr, hrané přes nějaký efekt - phaser?). U televizní verze skladby Ohne Schminke jsem nechápal, proč Birr hraje na kytaru v místech, kde žádná kytara není - pak jsem viděl koncertní verzi, v níž Birr hraje na akustiku (ve studiové verzi jsou jen občasné úsporné riffy el. kytary), což odpovídalo tomu, co markíroval (playback) v TV pořadu. Blind Geboren - studiová verze bez kytar, koncertní - Birr akustická kytara, Hertrampf jakési malé klávesky. Co tím chci říci: o skupině a jejím potenciálu v té době vypovídaly spíš živé koncerty než studiové nahrávky, které nemohly fandy předchozí hardrockové dekády v podstatě ničím zaujmout. Hodně to bolelo, poslouchat Das Buch a další alba.

23. 11. 2022 12:21

S.L.S. - RoBertino

Souhlasím, že Ohne Schminke se rozhodně nepovedlo, těžko říci, jestli Puhdys tak trochu nepodlehli odkazu Kiss a jejich desky Unmasked, snad chtěli posluchače navnadit, že to vyvalí všechno bez zábran. Zvláštní máma od S.L.S. je trošku jiného kalibru - mělo jít o poctu jisté paní, která slabomyslně jezdila po Praze s kočárkem, v němž měla panenku. Jak se později zjistilo, za německé okupace přišla o manžela a dceru...

18. 11. 2022 0:02

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07723 sekund.