ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku PUHDYS - Alles hat seine Zeit


- GNT

Vánoční alba jsou zvěrstvo, ale nutno ocenit, když někdo složí vlastní vánoční písně a nepokusí se o tisíciprvní zprznění klasických vánočních koled.

12. 01. 2023 13:01

to graides - Jirka Lulek

Já ty "vánoční" alba (a to DVD obvzlášť) opravdu nemusím, ale znám lidi, co si je pouští. Chápu, proč se různí interpreti do podobně tématicky laděných desek pouští, ale neoslovilo by mě to ani u Iron Maiden nebo Kreator. Stačí podobný produkt od Toma Angelrippera :-)

11. 01. 2023 14:45

Dezembertage - graides

V recenzi zazněla mírnější kritika CD Dezembertage, že propadlo, no nevím, rozhodně většina songů je poslouchatelná zejména ve vánočních časech, titulní song není předělávka nějaké lidové koledy a já toto CD beru jako řadové, zrovna tak jako Dezembernächte či Heilige Tage (i když toto CD je fakt jen do počtu a tady zřejmě začaly ty rozepře okolo tantiém). A DVD Dezembertage ukazuje dost dobrou atmosféru při koncertu.

11. 01. 2023 13:38

to GNT - Jirka Lulek

kauza se soudním sporem o tantiémy bude rozebrána v závěrečném dílu seriálu

9. 01. 2023 17:57

- GNT

P. Štěpnička: v prvním své "politickém" příspěvku jsem požádal (v reakci na pár slov v recenzi o ruské agresi), abychom sem válku netahali, protože nejsme všichni stejného názoru a informace o ní nejsou nebo nemohou být ověřené (věř nebo nevěř, je to jako s náboženstvím).

9. 01. 2023 17:12

- GNT

Spory Birr a zbytek Puhdys: jde asi o 4 alba (Sturmvogel, 10 Wilde Jahre, Perlenfischer a Heiss wie Schnee), kde byla jako autor hudby uvedena celá kapela, tj. Puhdys, přitom naprostou většinu hudby, aranžmá atp. udělal Birr. Po letech si na to vzpomněl a chce víc prachů z tantiém atd. Je to smutný, ale lidský a běžný.

9. 01. 2023 16:47

- GNT

Asi takhle: kecy o ruské agresi a sláva Ukrajině (nacistický pozdrav, druhdy zakázaný) atp. na mě "bleje" (když už se máme bavit na této úrovni) naše TV, rozhlas, "polovolený" internet, tištěné noviny od rána do večera. Ale tady bych to, v recenzi na Puhdys, neočekával. Smazání jsem navrhl proto, že vidím, k čemu to spěje, a trochu si i umím představit, do čeho až se to může přetavit.

9. 01. 2023 16:44

- Lada

Z tohoto pohledu přijde smutný - a asi na to při dalších recenzích taky dojde řeč - vývoj následující po ukončení činnosti kapely (který s tím zřejmě přímo souvisel). Koncem prosince vydal sólové album Dieter Birr a v souvislosti s tím jsem narazila na pár rozhovorů, ze kterých vyplývá, že Puhdysáci spolu již několik let nekomunikují (resp. nemluví spolu Maschine a zbytek kapely), to je po tak bohaté historii úspěšné kapely fakt smutnej konec :-(

9. 01. 2023 16:43

- Lada

Prosím, prosím, souhlas s GNT, vykašleme se na politiku a řešme jen muziku, kde panuje z velké části shoda! Snad se shodneme i na tom, že když má člověk válku kousek od baráku nebo musí narukovat on nebo někdo blízký, ať už na jakékoliv straně a ve kterékoliv zemi, tak je to vždycky strašný a o tom podle mě ty protiválečný texty jsou a víc to neřešme... Jinak opravdu díky za prima recenze a celý seriál, též mne mile překvapuje, kolik mají Puhdysáci příznivců, ve svém okolí si připadám spíše jako exot :-)

9. 01. 2023 16:22

- Starej rocker

Politická témata do svých recenzí zavléká primárně autor sám, dle mého soudu zcela nadbytečně.

9. 01. 2023 16:15

- P. Štěpnička

GNT: první ses v této diskuzi "politicky" ozval ty a teď nabádáš ke klidu, trochu divný.

9. 01. 2023 15:38

- PetrR

GNT: Tak ale nevím proč tady pořád bleješ svoje politický názory. Autor recenze myslím už svoji poznámku opravil, tak co. Ano, jsem pro celou tuto diskuzi smazat, hrozně to otravuje... --- Jinak skvělá recenze a série o Puhdys, doteď jsem to četl s radostí a velkým zájmem. Díky Jirko.

9. 01. 2023 13:48

- GNT

Smutný: celý konflikt má svou historii, vývoj a oběti na obou stranách. Role USA v eskalaci je nezpochybnitelná. Zájem velmoci musíte respektovat, jinak si respekt vynutí sama - nebo se o to pokusí. Jinak navrhuji toto - smažme všechny příspěvky, které se týkají politiky a už je sem nikdy netahejme. Když to neuděláme, zvrhne se toto čistě hudební forum v smršť nenávistných komentářů, národ je nejen v názoru na tento konflikt rozdělen: ve velkých městech jsou lidé spíše pro Ukrajinu, na venkově je to opačně. Nemůžeme dospět k žádné názorové shodě. A já nechci, aby tahle "válka" vypukla v recenzi na moji oblíbenou skupinu.

9. 01. 2023 11:12

- Smutný

Nic není černobílé, kdoví, kde je pravda, za vše mohou USA, chudáčci Rusové jsou pořád ohrožení a musíme respektovat jejich zájmy. Na východě Ukrajiny byla genocida, v Kyjevě puč....No, je toho spousta.:-) Ten konflikt má agresora, má všechno, co nechcete vidět. Jirko, jen se z nich neposer a piš, jak to cítíš, dál.

8. 01. 2023 20:52

- -k-

STOP! Prosím o bojkot vkládání jednostranně dotovaného politického názoru na konflikt, který nemá obět a zlosyna a rozhodně není černobílý! Recenze je super a já stále polykám nasucho překvapením, že se našlo tolik příznivců této zajímavé kapely. Tohle album je výtečné... Už poněkolikáté: díky za tento seriál.

8. 01. 2023 18:24

Texty - RoBertino

Souhlasím s Jirkou - jak jsem sám měl možnost se přesvědčit, němčina v rockové komunitě nebyla nejoblíbenější, takže spousta lidí texty v tomto jazyce vůbec nebrali na vědomí.

7. 01. 2023 21:42

to terko - Jirka Lulek

Důvodem zveřejnění střípků textů z alb Puhdys bylo právě velké opomíjení mezi českými posluchači, v Německu měly velmi podstatný vliv na popularitu kapely. Samozřejmě si každý může utvořit vlastní závěry obsahu textů, které byly napsány poměrně diplomaticky a patřičný výklad jim po sjednocení dodával Dieter Birr až při rozhovorech.

6. 01. 2023 12:41

Politika - Jirka Lulek

Chlapi, nenechte se otrávit mým příměrem v jedné větičce. Jak vidno, na příčině a důsledcích tohoto konfliktu se asi nehodneme, ale důležitější je fakt, že podobně pochvalně hodnotíme recenzované album.

5. 01. 2023 15:09

- GNT

Starej rocker: díky za komentář - pohled na novodobé konflikty se mění, jsou tu dvě sorty "věřících" informacím jedné či druhé strany, ověřeno není nic, takže jakékoli kategorické soudy a odsudky jsou jen zbožná přání. K hudbě - hutný zvuk, nelze tu ale příliš (ani při poslechu do sluchátek) odlišit obě kytary, tedy pokud oba Dietrové hrají na elektrickou kytaru. Skoro každá skladba má nějakou mezihru, tu sólo, tu nějaké to kytarové kvílení (Klone mich), tu akustické vybrnkávání. Ten reklamní song - mohli jsme ho někdy v reklamách v našich televizích slyšet?

5. 01. 2023 12:35

- Starej rocker

*tohoto typu

5. 01. 2023 12:25

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07759 sekund.