DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MÖTLEY CRÜE, DEF LEPPARD, KABÁT, ECLIPSE - 2. 6. 2023, Praha, Letiště Letňany


- JonathanGray

Na tyhle žvásty nebudu reagovat, to je pod mojí rozlišovací úroveň. Měj se hezky Cruste.

13. 06. 2023 8:36

- Crust

Tak jsme se dozvěděli, že rockový koncerty jsou nahlas, od někoho, kdo na ně chodí jednou za 3 roky. Wow. Možná se i dozvíme, že jestli se nám to nelíbí, tak na ně nemusíme chodit. A nebo že si máme při prcání zabalit šulína do kapesníku, že to taky funguje jako nouzový řešení, ale že prcat s gumou a chodit na koncerty se špuntama se prostě nemá.

12. 06. 2023 23:52

- Mr.Deadhead

A doma většinou bývá víc možností, jak ovlivnit zvuk, než jen manipulací s dekou. Na koncertě jsou možnosti omezenější.

12. 06. 2023 18:54

- Mr.Deadhead

To by ti kamarádi z klubových kapel poděkovali, kdybys jim řekl: "hrajete muziku, tak co jste čekali?" :) Je pravda, že jsem měl ještě před pár lety stejný názor. Teď už bych bez špuntů nedal ani ránu. A krom ochrany dost zlepší i čitelnost zvuku. Ale nikomu to necpu! Klidně budu sám podivín se špuntama.

12. 06. 2023 18:52

- JonathanGray

Reaguju na výtky, že jste viděli okolo sebe lidi zacpávající si uši. Ti by si měli do uší něco dát, když nemají při ruce ucpávky. Třeba papírový kapesník. Chápeme se? Já si nikdy nebudu ucpávat uši na koncertě, to je jak kdybych si hodil doma přes reprobedny deku. A řeknu Vám tajemství. Rock/metalový koncerty jsou nahlas. Jit na koncert a pak brečet, že to bylo nahlas je divný. Co jste čekali?

12. 06. 2023 18:05

- Crust

JonathanGray: Až na to, že kapesník v uchu tě neuchrání zdaleka tak dobře, protože prostě nemá tak dobrý tlumící vlastnosti :) Já nevím, proč potřebuješ být za každou cenu v opozici, když nám vlastně dáváš za pravdu - pokud uznáš, že je hlasitostně koncert přes míru, tak se snažíš se chránit, sice kapesníkem, kterej ti moc nepomůže, ale budeš dělat vlastně to samý, co normální člověk, když si dá špunty. Pokud je hlasitost subjektivně v pohodě, nestrká si do ucha nikdo nic, ale je dobrý mít tu ochranu sluchu s sebou. Ná problémy si člověk může zadělat už jednou návštěvou koncertu, o tom by mohlo vyprávět nemálo lidí, každý má tu hranici jinde. Muzikanti na pódiu maj dneska většinou in-ear monitoring, kterej částečně funguje jako špunty - tlumí okolní hluk. Pokud maj tinnitus, tak často proto, že si nechránili dřív sluch ve zkušebně nebo na koncertech, většinou v mládí.

12. 06. 2023 16:26

- JonathanGray

Přitom je to ve skutečnosti naopak. Tinitusem převážně trpí ti na pódiu. A ani to nemusí být muzikanti typu Leppard/Crue. Mám kamarády z klubových kapel a bojují s tím také. A je to logické, být ve hluku 4x týdně si vybere své, já když jdu jednou za 3 roky na koncert, špunty nepotřebuji. A kdybych měl problém s hlasitostí, natrhám si papírový kapesník a dám ho do ucha.

12. 06. 2023 13:26

- Crust

On to vlastně není tak špatnej příměr. Mít sex doma bez gumy je jako pustit si doma muziku, nebo si udělat koncert na zahradě. Ty lidi znám, věřím jim a případně si to sám pošéfuju. Na koncertě je ale člověk odkázanej na zvukaře. Stejně jako guma u sexu na jednu noc jsou špunty často to jediný, co si můžu ohlídat a ochrání mě to před následkama třeba na celej život. Viděl jsem na tom koncertě kolem sebe nemálo lidí, který by ty špunty v tu chvíli uvítali. Nemyslím si, že je bavilo si desítky minut držet ruce na uších. Člověk to ale pochopí většinou až když ten tinnitus dostane.

11. 06. 2023 12:40

- Mr.Deadhead

Prcat bez gumy doma je jasná volba. Ovšem tam, kde prcají tisíce lidí, tam si to o nějakou ochranu docela říká... Komu nevadí plíživá a nevyhnutelná ztráta sluchu (ne nutně úplná), tak to určitě nebude řešit. Ale kdo si chce muziku vychutnávat až do konce svých dnů, jsou špunty ideální. Nicméně - každému co jeho jest.

11. 06. 2023 8:15

- JonathanGray

Chodit se špuntama na koncert, to je jako prcat přes gumu. U MC mikrofony neřeš, tam jely vokály z backtrackingu.

10. 06. 2023 22:05

- Crust

Eclipse příjemná rozehřívačka, Kabát za mě v pohodě, docela mě překvapil "rockersky" zachmuřený Vojtek, většinou je pohodářsky vysmátý na všechny strany, ale tady mi přišel napumpovanější a naštvanější, než je u něj zvykem. Ne že by mi to nějak extra vadilo, vystoupení to naopak asi prospělo.Trochu zklamáním byla ale videoprojekce, u všech kapel se na dvou hlavních plátnech po stranách střídaly záběry všech kamer, ale u Kabátů tam byl pořád jen Vojtek a ostatní členové byli zobrazeni v panelech uprostřed - po třetí písničce už to působilo staticky a otravně. Def Leppard asi hudební TOP večera, nechápu jak Joe dává ve svém věku s přehledy ty vokály. Mötley Crüe už jsem nedával, 5 hodin stání na místě, zima a hlad už mě poroučeli domů. Poslední co jsem slyšel od metra byla Saints Of Los Angeles. Vince to sem tam trochu flákal, ale show měli toho večera bezkonkurenční. Jen nechápu ten "vynález" pro doprovodné vokály, kdy mikrofony jim visí z lešení zavěšené do kulis nějakých rakví. Absolutně se do toho nedá zpívat, protože se ten mikrofon pořád hýbe :) Ještě malý poznatek na závěr: překvapuje mne, že se v roce 2023 lidi stále nenaučili chodit na koncerty s ochranou sluchu. Nezahlédl jsem tam nikoho, kdo by měl taky špunty. Zato jsem viděl spousty lidí, co si zacpávali uši, protože chvílemi to bylo hlasitostně a frekvencemi fakt nepříjemné. A to jsem stál vedle zvukařského stánku.

10. 06. 2023 16:16

- Mates01

Ja nevim, jako MC a DF uz nejaky posledni rok spolu jezdili turne, takze tato kombinace byla jasna. Ano, neni to uplne stejny styl dvou kapel, ale to jsem zazil a i videl, ze se vydaly za me vic rozdilny kapely na turne. Eclipse stylove k nim patri, videl jsem je po pate a vim na jakych festivalech jsem je videl a vsude kapely typu MC a DF. Skoda Wolfmother, Kabat od oznameni take pro me jasny kalkul natahnout lidi. Ale tak hlavni je, ze se to uskutecnilo a byla to bomba.:)

5. 06. 2023 16:11

- JonathanGray

Za mě zvuk měli nejlepší Leppard,. S MC souhlas, to bylo zbytečně narvané s dominancí bicích. Kabát naopak zvukově strádali. Sektor A cca 5 m před podiem. Se vším ostatním jsem byl spokojen. Velmi vydařená akce.

5. 06. 2023 6:58

- Petr Z.

Mně se nejvíc líbil Kabát (a teď všichni do mě :)). Ne, vážně. Sice bych pořadatelé s prominutím nakopali do prdele, protože tři dny po nákupu lístků nabízeli ty samé lístky 1+1 zdarma! Se zvukem souhlasím. A Def Leopard byli dost profesionálové. Jenže co naplat. Kabáti mě prostě dostali na svou stranu.

5. 06. 2023 0:52

- ToPi

Díky za pěkný a podrobný report. Akorát z toho zvuku jsem měl dojmy dost rozdílné. Stál jsem v béčku pro stání.

5. 06. 2023 0:37

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0969 sekund.