ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CLYTOR - „Dělal jsem hrobníka, občas jsem i něco exhumoval...“

Rozhovor s povedenou bandou Clytor nebyl žádný med! Cesta setmělými pražskými ulicemi do industriálního komplexu, kde sídlí jejich zkušebna, byla opravdová bojovka. Dorazila jsem však bez úhony a statečně se pustila do rozhovoru, který nelze brát jinak než vážně:-)

Zdravím Clytor, zkuste se představit těm, ktěří o vás ještě třeba neslyšeli....
Wolkmen: Nazdar, jmenujeme se Clytor a hrajeme metal. Já zpívám společně s Otou a Lailebem, který hraje i na kytaru. Muro hraje na bicí, Hasič na basovou kytaru a Čáp, který zde není, hraje také na kytaru.

Kam byste se stylově zařadili?
Laileb: Pokud vím, my jsme se nikdy nesnažili škatulkovat. Ze začátku jsme chtěli hrát hlavně grind, pak jsme se přesunuli k death metalu, takže teď je to takový death/grind s nádechem různých vlivů...Hodně experimentujeme.

Jak vůbec vznikl váš poutavý název Clytor?
Wolkmen: To jsme šli jednou „z vesela“ z lesa kolem hřbitova v jedné nejmenované vísce. Z ničeho nic nás napadlo spojení Clytor Malformator, smáli jsme se tomu a dokola si to stále opakovali, až to se s námi sžilo. Posléze jsme upustili od toho dlouhého názvu a zkrátili na pouhý Clytor. Když se řekne Clytor, je to jasné a výstižné.

Jak probíhá tvorba u Clytoru?
Muro: Většinou se sejdeme já a Laileb a zkoušíme, jamíky a tak. Pak dorazí kluci. Ale je to těžké, setkat se nás šest dohromady, když nejsme všichni z Prahy.
Laileb: Většinou to vzniká tak, že je nějaký riff dopředu vymyšlený, k tomu hodíme nějaký jamík, který nám příjde zajímavý. Většina skladeb vzniká právě z těchto jamíků.

Jakou úlohu u vás hrají texty?
Laileb: Texty byly stěžejní, i když myšleny hodně s nadsázkou, v době začátků, kdy se hudba skládala už na hotový text, kdežto teď se spíš text přizpůsobuje hudbě. A někdy se jedná o veselý text se skrytým poselstvím - např. "Temple of Lemple", jindy o vážnější téma - např. "Eko-mord". Jsou tak půl na půl, jak v češtině, tak v angličtině.

Kapela funguje už nějakou tu dobu a stále žádná nahrávka? Kdy se tedy můžeme těšit na první „clytoří“ kotouč?
Laileb:Na CD se domlouváme už tak dva roky, co chlapci? Nebyly na to finance, ale budou. Plánujeme to někdy na jaro. Teď už jde jen o to domluvit studio.

Máte už vybrané skladby pro natáčení?
Laileb:Víme určitě, které tam nedáme.

Proč?
Laileb: Protože jsou staré, ty nové jsou lepší a je jich víc.Ty staré se pak hodí třeba na nějaký vedlejší disk.
Muro: Ne, že by byly špatné, ale už jsme se vyvinuli.
Laileb:Prostě hlavně chceme ty nové a pak časem i ty starší třeba, ale ty úplně nejstarší už tam dávat nebudeme.

Kde byste to chtěli nahrát?
Wolkmen: Tady kytarista říká, že se to nemá zveřejňovat, že by to byla skrytá reklama, ale chtěli bychom to natočit ve Shaarku v Bzenci nebo ve Svitavách u Pigsty.

Proslýchá se, že dojde brzy k personálním změnám. Co se tedy přesně stane?
Muro: Bude se měnit bubeník, protože se budu vracet domů na Slovensko, mám tam důležité záležitosti. Není mi to jedno, že opouštím kapelku, chceme právě ještě nahrát to album. I kdybych už byl na Slovensku, tak se sem rozhodně vrátím album natočit. Navíc ještě máme naplánované tři koncerty.
Laileb: Hlavně ať to nahraje a pak ať si jde kam chce! (smích)
Muro: Další věc je, že nového bubeníka Cicvu (ex Nameless Gathering) učím hrát, zatím jsmě měli spolu tak čtyři zkoušky. Něco už umí, něco ještě ne, pracujeme na tom.

A připouštíte si možnost, že by to třeba s novým bubeníkem nefungovalo?
Laileb: Je to možné, nebudeme tak sehraní, bude tam nový motor. I tak komunikace nebude stejná. Vždycky to bude jiné.
Ota: Důležité je také to, že když jsme začali hrát s Murem, tak jsme se i stylově posunuli.
Muro:Jde o to, že Cicva má svůj styl. Nameless Gathering byla kapelka opravdu někde jinde, takový techničtější metal. A právě on má trochu problém naučit se můj styl hraní, ale pracujeme na tom.

Co vás čeká za koncerty v nejbližší době?
Hasič: Tak 19.12. na Chmelnici v Praze, pak 23.1. Kinder Grinder festival v čele s německými kultovními Blood, opět na Chmelnici a 12.2. Temple of Lemple vol.1, kde jinde než na Chmelnici.

Co posloucháte ve svém soukromí a do jaké míry vás to ovlivňuje v kapele?
Ota: Nevím, jestli mě to nějak ovlivňuje nebo ne, ale mám rád kapely jako Spawn of Possesion, Necrophagist, Kataklysm...
Muro: Momentálně kapelu Psycroptic, ale jinak Dying Fetus, Kataklysm, staré „Canibaly“, je toho hodně.
Laileb: Já mám nejradši technický death metal, jak říká Muro, Psycroptic, Faceless, Necrophagist, nebo Spawn of Possesion, jak říkal Ota. Z českých kapel máme všichni rádi Isacaarum, Psychotic Despair, Poppy Seed Grinder, Fleshless.
Hasič: Já ti povím, co mám rád za muziku. U mě doma najdeš takové věci jako je balkánská dechovka, v autě jsem teď cestou poslouchal soundtrack z Neverhooda (počítačová hra,pozn.red.), ale mám rád samozřejmě metal. Starý Judas Priest, Motörhead, Vader, Deicide...
Wolkmen: Poslouchám Agathocles, Morbid Angel, Napalm Detah, Psychotic Despair, staré zašlé Pathologist... Je toho spousty, ale převážně tam figuruje ten brutální metal. V mé tvorbě mě to ovlivnilo stejně jako mé minulé zaměstnání, kdy jsem dělal na hřbitově, tam bylo hodně tématiky a materiálu hlavně.

Co jsi dělal na hřbitově? To určitě každého zajímá...
Wolkmen: Dělal jsem hrobníka, občas jsem i něco exhumoval. A dokonce mám i certifikát na obřadníka, který mi byl udělen, a to je taková zvláštnost, 6.6.2006 - pozor v Ďáblicích! Pro nevěřící rád doložím (smích).

A fasují se flašky rumu stále?
Wolkmen: Bohužel ne, už tomu není tak jako v dřívějších dobách za Klementa Gottwalda, to se dostávaly doutníčky a koňáčky, rumíčky, ale taky za hrob dostal člověk 5 Kčs, že? (smích)

Co byste vzkázali čtenářům?
Wolkmen: Poslouchejte kvalitní kapely, i začínající, ať je podporujete. A Clytor!!Hlavně bychom chtěli poděkovat fanynkám, jmenovitě Anežce Sedláčkové, která v anketě pro deník Metro uvedla jako svou oblíbenou kapelu náš Clytor. A pozor, byl správně napsán! Kolikrát se nám také stane, že nám zkomolí název. Takže velký díky Anežce a všem fanynkám a abych to upřesnil, budeme dělat kalhotky tanga v univerzální natahovací verzi. No a fanouškům? Že si s nimi určitě rád dám panáka na baru a že mi je jedno, co mi koupí. A choďte na Clytor!
Hasič: Anežko dík!

Ascela             


www.clytor.cz


Vydáno: 18.12.2009
Přečteno: 4626x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
:-) Grind...18. 12. 2009 19:04 Martin
Clytor znám. Je to...18. 12. 2009 19:02 Snape


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08716 sekund.