MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...

VADER - The Ultimate Incantation
Super, konečně se zas můžu těšit na čtvrtky,...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň


- Thomas Kai

Re Audi: Skus si vypočuť posledný album Metalindy.... Hláška kamoša, keď mi to oznamoval ,,Metalinda vydala tak zlý album, že ho musíš počuť" :D :D :D

5. 05. 2024 15:44

- rumcajs

Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a fandil Pařízkově protistraně. Dnes to tak jednoznačně nevidím. Vím, že se chlapi vyjadřovali i v tom smyslu, že s nimi Pařez nechtěl točit nové věci, furt jen omílal klasiky. Když pak ale přišli s Limetallem, který by se na naše poměry dal nazvat superskupinou, byl jsem nejprve namlsaný skvělým singlem Na tenkém ledě, zbylý nový materiál byl ale poněkud rozpačitý a druhá deska byla tragédie. Kluci prostě nemají dostatečný skladatelský potenciál, jakkoliv mohou být výteční muzikanti. Takže zpětně asi Pařízkovo jednání chápu, i když jej neschvaluji, ale jako kapelník udělal asi to, co viděl pro Citron jako nejlepší. Jen na okraj, praví Citron pro mě zůstanou ti se Standou za mikrofonem, ne s Láďou.

5. 05. 2024 7:30

- Jana Havlakova

ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci na znacku, tam slo o jine veci...Asi o stejne jako v nynejsim Limetalu.

4. 05. 2024 17:39

- Crust

To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém neuchopitelném a neexistujícím "morálním" právu na tu značku. Kdyby to neudělal za zády ostatních a kdyby stihli proti tomu podat námitku, tak s tím pravděpodobně Pařízek neuspěl.

4. 05. 2024 15:42

- Jana Havlakova

Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval, daval peníze a nebyt jeho, nikdy by techto uspechu nedosahl, zatim co Barton skotacil s Krizkem, Vlasak s Penkem, tak Parizek vyckaval a ti dva byli radi, ze se v polovine 90tych let vratili...Radim mel ty vize, oni dva ne a to, ze si zaregistroval ochrannou znamku, popravde byl zrejme jediny pri smyslech.

4. 05. 2024 8:12

- Ferda

Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo přišel, ale kdo má registrovanou ochrannou známku, stačí mrknout na stránky úřadu průmyslového vlastnictvi

3. 05. 2024 20:58

- Crust

Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to sporné - jak píšeš, pravdu znají asi jen zúčastnění. Ale pro mě jako nestranného pozorovatele to není v Pařízkův prospěch tak jednoznačné. Nikdo z nich kapelu nezaložil a dle metal-archives přišel Pařízek jen 2 roky před Bartoněm a Vlasákem, kteří pak zjevně dle časové osy hráli podstatnou roli při živé propagaci alba Tropic Of Cancer, jediného alba z 80.let, na kterém zároveň B+V nehrají. Jasně, Pařízek byl kapelník a asi se staral o věci okolo a zůstal s Citronem i v hubených 90.letech, ale to mu samotné vlastnictví nepřisuzuje. Upozornil bych na podobný spor u Immortal, kdy se o přivlastnění značky pokusil nejdříve Abbath a poté i Demonaz (jedinní zakládající členové) a ani jeden neuspěli. Demonaz loni vydal už sám pod hlavičkou Immortal nové album a údajně došlo k nějaké dohodě s Horghem (zbývajícím z trojice, který přišel do kapely později) ale vzhledem k tomu, že to nechtěl blíže ("z právních důvodů") upřesnit, řekl bych že výhradní právo na ochrannou známku nemá.

3. 05. 2024 18:39

- Jana

To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako ochrannou známku právě Citron, tak to měl právo. Vlasák a Bartoň byli přítomni v době největší slávy, ale kapelu budoval RP. Zda to vždy bylo OK, museli posoudit právě tehdejší členové, ale tratní určitě nebyli. Spor, ze kterého poté vyplynul Limetal je trochu jiná historie, ale jak se tehdy vykřikovalo _ Pravdu ukáže čas. A opravdu ukázal, sice jen jako hosté, přesto už po několikáté se dvojka Vlasák, Bartoň vrátila...tak asi je něco špatně nebo stačí někdy možná o minutu déle myslet, než něco vykřikovat.

3. 05. 2024 13:10

- Crust

Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak, omlouvám se tedy Audimu, zas tolik to nesleduju a Limetal už vůbec ne. Měl jsem za to, že Vlasák s Bartoněm odešli kvůli tomu, že Pařízek si na sebe zaregistroval jméno/ochranou známku Citron. Měl jsem za to, že se samotným Křížkem nikdy zásadní problém neměli a tak nevidím důvod hostovačky u Citronu, jehož jedinou tváří staré party zůstal právě Křížek.

3. 05. 2024 10:44

- Jana

To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu ( Vlasak, Barton, a spol ) vs Parizek byla o hodně složitější než bylo verejne sdileno...Audi ma pravdu, Vlasak vykrikoval, ze CItron uz nikdy, Krizek uz nikdy a ejhle..Nehlede na to, ze podobny spor se prece objevil Vlasak x Michalík v Limetalu...Ono neni vse tak krasne a jasne, jak vypada.

2. 05. 2024 15:09

Hudák - rumcajs

Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi. Viděl jsem na YT pár jeho vystoupení a nezněl vůbec špatně. Jasně, ostrost hlasu je pryč, ale zpívá s přehledem a čistě a kromě toho, že má dost šílený účes, vypadá poměrně dobře, zdá se být v kondici. Já osobně bych ho s Metalindou aspoň jako hosta viděl rád, přeci jen je to ikona.

2. 05. 2024 9:59

- Crust

Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli Pařízkovi, který už je na pravdě boží, takže vůbec nechápu o jakých mravních hodnotách a rozhodnosti to jako mluvíš.

1. 05. 2024 12:10

- Audi

Loretta byla vždycky druho až třetiligová kapela, v devadesátkách určitě hodně chalapů onanovalo nad jejich debut deskou, ale to je asi tak všechno-nechápu jejich účast, nikdy nic neznamenaly a jsou spíše přívěskem, který ale ve finále nikoho nezajímá. Metalinda - Hudák není Drapák, ale možná i tak dobře, Pavol D. je dneska životem dost opotřebovaný člověk a pěvec, takže by jeho účast byla spíše zklamáním, je dobře, že hrají své staré, protože kdyby vytáhly své nové " hity " , tak u podia nebude taky nikdo. Citron - návrat Bartoně a Vlasáka, kolikátý pokus ? Kde jsou nějaké mravní hodnoty a rozhodnost, když byli odejiti z Citronu, všude velkohubé zvásty, kdo jim ublížil, okradl a poškodil...a dneska se chlapci plácají po ramenou, jasně, přináší to peníze, které Limetal nikdy nevydělá, je rozdíl hrát v halách než v klubech pro 100 lidí, ale tím pádem si nasrali všichni do ksichtu, Limetal dneska stojí a možná ani reálně žádný není - minimálně web je ve stavu hibernace. Za chvíli bude Vlasák hrát opět s Penkem ? Suma smárum, velmi podivný pocit z celého cirkusu, sice se to tváří jako návrat legend, ale jen ty legendy nějak chybí.

7. 03. 2024 6:22

Citron navždy - fly

Díky za report, škoda, že jsem to nedal...Love forever. Nevíte, jestli z této šňůry nebude CD/DVD?

5. 03. 2024 9:16

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08978 sekund.