16.12.2017
RED HOT CHILI PEPPERS
Fanoušci těchto losangeleských hvězd mohou pomalu ..více

16.12.2017
DUKES OF THE ORIENT
Někdejší frontman pomprockových legend Asia John Payne ..více

16.12.2017
NEBULA
Po sedmi letech odpočinku, který už přerůstal v rozpad, ..více

16.12.2017
REVERTIGO
Spojení vokalisty Matse Levéna (Candlemass, ex-Therion, ..více

16.12.2017
DENIED
Nové album švédských thrash-heavíků DENIED "Freedom Of ..více

16.12.2017
RAMCHAT
Martinský metalový RAMCHAT zverejnil oficiálny videoklip ..více






THRESHOLD – Critical Mass
je neuvěřitelná sestava. Každá deska je něč ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
smutná zpráva. Nevermore byla naprosto fantastic ..

AEROSMITH - Just Push Play
Tohle CD jsem si ponechal ve sbírce jen proto, ž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
to Meresz: čerpat z Metal-archives taky není vž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Nečerpaj z wikipédie, ale z metal-archives. Warr ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Věk jsem čerpal z Wikipedie a ta mluví jinak ht ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
48 let!! Ročník 1969! Takový páprda ještě ne ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Tak tohle by šlo, dobře našláplý heavypower, ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2713x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1816x

AEROSMITH - Pump
1352x

AEROSMITH - Get A Grip
1209x

PINK CREAM 69 - Headstrong
966x

ARRAYAN PATH - Dawn Of Aquarius
943x



22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

25.12.2017
NAŠROT...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:21:00, vstupné: 100



článků celkem: 6016
recenzí: 4852
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


W.A.S.P. - Inside The Electric Circus

Šílené tempo koncertů, kdy kapela hrála vlastně od roku 1982 nepřetržitě, už přinášelo řadu problémů. Navíc na červen a červenec 1986, tedy půl roku od vydání „The Last Command“, bylo už zamluvené studio Pasha Music House v Hollywoodu, aby zde W.A.S.P. nahráli svou další desku. V sestavě se sice už etabloval nový basista Johnny Rod a Blackiemu Lawlessovi také mnohem více seděla role kytaristy, ale začínaly se objevovat problémy se stále ambicióznějším bubeníkem Stevem Rileym, který těžce nesl fakt, že kapelu v podstatě tvoří Lawless s kytaristou Chrisem Holmesem a on je brán spíše jen jako součást mašinérie než jako právoplatný člen. Za vše hovoří jeho odstavení z pozice skladatele a tak „Inside The Electric Circus“ je jen dílem Lawlesse (z větší části) s Holmesem.

A Lawless, jako majoritní skladatel, cítil velkou únavu. Nedokázal se už úplně ztotožnit s prvními dvěma deskami a firma najednou po něm chtěla další. „Leckdo mi říká, že „Inside...“ je naše nejlepší album,“ říká o třetí desce Lawless a jedním dechem dodává: „Pro nás ale znamenalo obrovskou prohru, byla to rituální sebevražda pro ukojení hudebního průmyslu.“ Tato jeho slova jen podtrhují fakt, že z první, takzvaného „párty“ období, je album „Inside The Electric Circus“ rozhodně nejslabší. Jistě za to mohl nedostatek času, který kapela na přípravu desky měla a tuto skutečnost zdůrazňuje fakt, že jako singl byla vybrána převzatá věc, konkrétně „I Don`t Need No Doctor“, původně od bluesmana Raye Charlese.

I když album nezačíná úplně špatně titulní „Inside The Electric Circus“ a pokračuje zmiňovanou „I Don`t Need No Doctor“, už ve třetí „9.5.-N.A.S.T.Y.“ se naplno projevuje fakt, že Lawless není v úplně nejlepší skladatelské formě, že se prostě nedaří nahodit zpět padající řetěz. Přestože ingredience jsou stále stejné jako na prvních dvou albech, výsledný efekt rozhodně už není tak silný. Přestože „Restless Gypsy“ zní nadějně a má pár hitových ambic, trochu jí sráží fakt, že se snaží hrát na druhou „Wild Child“, i když tak silnou skladbu se tentokrát W.A.S.P. nepodařilo složit.

Špatně nedopadly ani věci typu „I`m Alive“ a „Shoot From The Hip“, ovšem i ony postrádají energii debutu a šmrc předchozí „The Last Command“. Úplně nedopadla ani coververze Uriah Heep „Easy Livin`“, kde jako kdyby Blackie byl na konci sil. Finále proto zachraňuje slušná „Kings Of Sodom And Gommorah“. Rozpačité album? Rozhodně. Sice to není až taková katastrofa, jak tvrdí dnes Lawless, ale přece jen slova o tom, že „Inside The Electric Circus“ je nudná deska natočená otráveným bandem až tak úplně nelžou.

K vydání „Inside The Electric Circus“ došlo v říjnu 1986 a to už kapela byla znovu na turné. Blackie už pomalu ale jistě mlel z posledního. To se ještě neukazuje na živáku „Live… In The Raw“, který W.A.S.P. pořídili 10. března 1987 v kalifornské Long Beach Arena, a kde zazněly i zcela nové skladby, vcelku průměrné „Manimal“ a „Harder Faster“ a velmi známá „Scream Until You Like It“, coververze skladby Paula Sabu, kterou W.A.S.P. přispěli na soundtrack k filmu Ghoulies II. Neukázalo se to ani na vystoupení na prestižním festivalu Mosters Of Rock v anglickém Donningtonu, kde W.A.S.P. vystoupili ve společnosti Bon Jovi, Metallicy, Ronnieho Jamese Dia, Anthrax a Cinderelly, ale brzy došlo k výbuchu.

Ze sestavy zmizel Steve Riley, který se připojil k L.A. Guns, kde vydržel až do loňska a Blackie Lawless ohlásil v metalovém tisku rozpad. S W.A.S.P. to koncem roku 1987 tak vypadalo hodně bledě. Dnes už samozřejmě víme, že krizi kapela ustála. Stejně jako jich v dalších letech musela ustát nespočet.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – I Don`t Need No Doctor

Seznam skladeb:
1. The Big Welcome
2. Inside the Electric Circus
3. I Don`t Need No Doctor
4. 9.5.-N.A.S.T.Y.
5. Restless Gypsy
6. Shoot From The Hip
7. I`m Alive
8. Easy Livin`
9. Sweet Cheetah
10. Mantronic
11. King of Sodom and Gomorrah
12. The Rock Rolls On

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara
Chris Holmes - kytara
Johnny Rod - baskytara
Steve Riley - bicí

Rok vydání: 1986
Čas: 47:14
Label: Capitol
Země: USA
Žánr: hair metal/heavy metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.06.2017
Přečteno: 2333x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Podle mě W.A.S.P....11. 06. 2017 12:56 Pepsi Stone
...Tak u Twistrů to...11. 06. 2017 11:53 Filip B.
K těm Twisted...10. 06. 2017 15:05 Pepsi Stone
10/10Na začátek velká...10. 06. 2017 14:36 Filip B.
Jen noticku ke...8. 06. 2017 9:11 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14865 sekund.