24.08.2017
PHANTOM ELITE
Holandsko-brazilské seskupení PHANTOM ELITE avizují ..více

24.08.2017
UNREAL TERROR
Svůj debut "Hard Incursion" vydali UNREAL TERROR před ..více

23.08.2017
WITHIN SILENCE
Powermetalová kapela ze Slovenska vydá 27. října novinku ..více

23.08.2017
LINKIN PARK
Sebevraždou Chestera Benningtona kariéra kapely nekončí. ..více

23.08.2017
THE BLACK DAHLIA MURDER
Americká metalová mašina přichystala novou desku. ..více

23.08.2017
W.A.S.P.
Bubenické místo u party Blackieho Lawlesse je pořád ..více






Bruce DICKINSON - Balls To Picasso
Výborná deska, pro mě ale vrchol Dickinsonovi t ..

HAMMERFALL - Glory To The Brave
Zrovna titulní skladba mě dost nudí, jinak v po ..

HAMMERFALL - Glory To The Brave
Jo to byli casy-prvni dve fosny jsou klasika -troj ..

ACCEPT - The Rise Of Chaos
Medialne jedna z nejvic tlacenych kapel. Bohuzel, ..

ACCEPT - The Rise Of Chaos
Ha ha ha ha, znalci mě vždy dostanou do kolen. ..

ACCEPT - The Rise Of Chaos
:D, zařazením do kategorie lidí, kteří znají ..

ACCEPT - The Rise Of Chaos
I já se přidám k těm, pro které je novinka Ac ..

VENOM INC. - Avé
Jen čekám s čím přijde Cronos, aby to nebylo ..

PRONG - Zero Days
Doufám, že je to jen takové oddechnutí, proto ..

ACCEPT - The Rise Of Chaos
S touhle deskou to mám tak, že jsem nic nečekal ..




Za poslední měsíc:
Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
1573x

MR. BIG - Bump Ahead
1546x

W.A.S.P. - The Neon God: Part 2 - The Demise
1528x

RAGE - Seasons Of The Black
1513x

ALICE COOPER - Paranormal
1491x

ACCEPT - The Rise Of Chaos
1169x



25.08.2017
Seventh Passion, InnerSphere, Circle, Fonkienz, Mara Jade, Jakub Kořínek a Kat..
Festival Za Barákem vol.5 - Úterý, začátek od:16:00, vstupné: 100

26.08.2017
DOGA, SUNSET STRIP, FATA MORGANA..
Trnová u Plzně, sportovní areál, začátek od:21.00, vstupné:

09.09.2017
SAGE (metal - cz) BREAKING THE CYCLE (metalcore - cz) KARDROZ (death black - a..
Kojetín, začátek od:20:00, vstupné: 50,-



článků celkem: 5747
recenzí: 4610
reportů: 511
rozhovorů: 327













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


W.A.S.P. - Inside The Electric Circus

Šílené tempo koncertů, kdy kapela hrála vlastně od roku 1982 nepřetržitě, už přinášelo řadu problémů. Navíc na červen a červenec 1986, tedy půl roku od vydání „The Last Command“, bylo už zamluvené studio Pasha Music House v Hollywoodu, aby zde W.A.S.P. nahráli svou další desku. V sestavě se sice už etabloval nový basista Johnny Rod a Blackiemu Lawlessovi také mnohem více seděla role kytaristy, ale začínaly se objevovat problémy se stále ambicióznějším bubeníkem Stevem Rileym, který těžce nesl fakt, že kapelu v podstatě tvoří Lawless s kytaristou Chrisem Holmesem a on je brán spíše jen jako součást mašinérie než jako právoplatný člen. Za vše hovoří jeho odstavení z pozice skladatele a tak „Inside The Electric Circus“ je jen dílem Lawlesse (z větší části) s Holmesem.

A Lawless, jako majoritní skladatel, cítil velkou únavu. Nedokázal se už úplně ztotožnit s prvními dvěma deskami a firma najednou po něm chtěla další. „Leckdo mi říká, že „Inside...“ je naše nejlepší album,“ říká o třetí desce Lawless a jedním dechem dodává: „Pro nás ale znamenalo obrovskou prohru, byla to rituální sebevražda pro ukojení hudebního průmyslu.“ Tato jeho slova jen podtrhují fakt, že z první, takzvaného „párty“ období, je album „Inside The Electric Circus“ rozhodně nejslabší. Jistě za to mohl nedostatek času, který kapela na přípravu desky měla a tuto skutečnost zdůrazňuje fakt, že jako singl byla vybrána převzatá věc, konkrétně „I Don`t Need No Doctor“, původně od bluesmana Raye Charlese.

I když album nezačíná úplně špatně titulní „Inside The Electric Circus“ a pokračuje zmiňovanou „I Don`t Need No Doctor“, už ve třetí „9.5.-N.A.S.T.Y.“ se naplno projevuje fakt, že Lawless není v úplně nejlepší skladatelské formě, že se prostě nedaří nahodit zpět padající řetěz. Přestože ingredience jsou stále stejné jako na prvních dvou albech, výsledný efekt rozhodně už není tak silný. Přestože „Restless Gypsy“ zní nadějně a má pár hitových ambic, trochu jí sráží fakt, že se snaží hrát na druhou „Wild Child“, i když tak silnou skladbu se tentokrát W.A.S.P. nepodařilo složit.

Špatně nedopadly ani věci typu „I`m Alive“ a „Shoot From The Hip“, ovšem i ony postrádají energii debutu a šmrc předchozí „The Last Command“. Úplně nedopadla ani coververze Uriah Heep „Easy Livin`“, kde jako kdyby Blackie byl na konci sil. Finále proto zachraňuje slušná „Kings Of Sodom And Gommorah“. Rozpačité album? Rozhodně. Sice to není až taková katastrofa, jak tvrdí dnes Lawless, ale přece jen slova o tom, že „Inside The Electric Circus“ je nudná deska natočená otráveným bandem až tak úplně nelžou.

K vydání „Inside The Electric Circus“ došlo v říjnu 1986 a to už kapela byla znovu na turné. Blackie už pomalu ale jistě mlel z posledního. To se ještě neukazuje na živáku „Live… In The Raw“, který W.A.S.P. pořídili 10. března 1987 v kalifornské Long Beach Arena, a kde zazněly i zcela nové skladby, vcelku průměrné „Manimal“ a „Harder Faster“ a velmi známá „Scream Until You Like It“, coververze skladby Paula Sabu, kterou W.A.S.P. přispěli na soundtrack k filmu Ghoulies II. Neukázalo se to ani na vystoupení na prestižním festivalu Mosters Of Rock v anglickém Donningtonu, kde W.A.S.P. vystoupili ve společnosti Bon Jovi, Metallicy, Ronnieho Jamese Dia, Anthrax a Cinderelly, ale brzy došlo k výbuchu.

Ze sestavy zmizel Steve Riley, který se připojil k L.A. Guns, kde vydržel až do loňska a Blackie Lawless ohlásil v metalovém tisku rozpad. S W.A.S.P. to koncem roku 1987 tak vypadalo hodně bledě. Dnes už samozřejmě víme, že krizi kapela ustála. Stejně jako jich v dalších letech musela ustát nespočet.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – I Don`t Need No Doctor

Seznam skladeb:
1. The Big Welcome
2. Inside the Electric Circus
3. I Don`t Need No Doctor
4. 9.5.-N.A.S.T.Y.
5. Restless Gypsy
6. Shoot From The Hip
7. I`m Alive
8. Easy Livin`
9. Sweet Cheetah
10. Mantronic
11. King of Sodom and Gomorrah
12. The Rock Rolls On

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara
Chris Holmes - kytara
Johnny Rod - baskytara
Steve Riley - bicí

Rok vydání: 1986
Čas: 47:14
Label: Capitol
Země: USA
Žánr: hair metal/heavy metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.06.2017
Přečteno: 1835x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Podle mě W.A.S.P....11. 06. 2017 12:56 Pepsi Stone
...Tak u Twistrů to...11. 06. 2017 11:53 Filip B.
K těm Twisted...10. 06. 2017 15:05 Pepsi Stone
10/10Na začátek velká...10. 06. 2017 14:36 Filip B.
Jen noticku ke...8. 06. 2017 9:11 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15146 sekund.