23.07.2017
SANTA CRUZ
Finové odtajnili název své třetí řadové desky, která ..více

23.07.2017
AFIRE
Nová finská hard rocková kapela AFIRE, ve které najdete ..více

22.07.2017
4TH DIMENSION
Italská powermetalová kapela obnovila sestavu, a ta se ..více

22.07.2017
LINKIN PARK
Kapela po nečekané sebevraždě zpěváka Chestera ..více

22.07.2017
PHANTOM 5
Současné působiště Clause Lessmanna, bývalého ..více

22.07.2017
REVOLUTION SAINTS
Americká trojice, kde na postu frontmana působí bubeník ..více






L.A. GUNS - Waking The Dead
A nevěděl by o někom kdo by prodával použité ..

DOKKEN - Broken Bones
https://www.dis cogs.com/Dokken -Back-In-The-St reets ..

L.A. GUNS - Waking The Dead
Aha no já mám bohužel jen staženou 1999 verzi ..

DOKKEN - Broken Bones
Asi jsem to špatně napsal na obalu byla sestava ..

Rewind 1997 aneb konec jedné hudební revoluce
skutečně výjimečný. V tom roce např. zaveden ..

L.A. GUNS - Waking The Dead
Ještě k těm Killing Machine. Ten trvdší, jak ..

DOKKEN - Broken Bones
Co vím, tak tohle EP vyšlo v roce 1979 jako boot ..

DOKKEN - Broken Bones
Nevíš jak to asi bylo v roce 1989 kdy se Dokken ..

LINKIN PARK - The Hunting Party
Lepší než nemít city vůbec :)) ..

LINKIN PARK - The Hunting Party
Dusttere, ty seš z těch LP nějakej nemocnej, ne ..




Za poslední měsíc:
W.A.S.P. - Helldorado
1131x

W.A.S.P. - Kill Fuck Die
1104x

W.A.S.P. - Dying For The World
1104x

MR. BIG - Lean Into It
1091x

MR. BIG - Mr. Big
1032x

GUNS N`ROSES - 4. 7. 2017 - Letiště Letňany, Praha
1030x



27.07.2017
LOUDNESS (JPN), NOBODY KNOWS..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

05.08.2017
FLESHLESS, POPPY SEED GRINDER, HALALÍ, MORTIFILIA, FEEBLE MINDED, PIKODEATH, SH..
KRHANICE OPEN AIR, začátek od:12:00, vstupné: 250,- Kč (do 13:00 2

17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)



článků celkem: 5686
recenzí: 4555
reportů: 511
rozhovorů: 324













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


MR. BIG - Mr. Big

Procházku po diskografii amerického hvězdného seskupení Mr. Big si dovolím uvést osobní historkou, plně charakterizující dění kolem této kapely. Někdy v době, kdy rádia celosvětově válcovala balada „To Be With You“ z druhé desky Mr. Big „Lean Into It“, jsem toto album vracel do půjčovny, kde mi jej se slovy „No hurá, dcera už se na to těší“ doslova trhal z ruky hudebně podobně naladěný známý. Majitel půjčovny se jej potutelně zasmál: „No, ta bude čumět! Spíš se těš ty…“

Když se na sklonku devadesátých let minulého století začali paktovat basák Billy Sheehan (který chvíli předtím opustil Davida Lee Rotha) se zpěvákem Ericem Martinem (ten se před tím soustředil především na sólovou kariéru), jejich cílem bylo reagovat na rockovky typu Humble Pie (z jejich dílny si Mr. Big na debut vypůjčili a velmi povedeně zmodernizovali skladbu „30 Days In The Hole“), Free (jak praví jedna z teorií, odtud přišla inspirace na jméno kapely, druhé hovoří o jednom kanadském cukrářství), či Bad Company. K tomu přibrali do party kytaristu Paula Gilberta (budujícího své jméno u Racer X) a bubeníka Pata Thorpeye (u něj je třeba zmínit především působení v Impellitteri) a výsledkem bylo velmi silné uskupení čtyř zkušených a mimořádně silných individualit. Jedna ze základních charakteristik kapely se pak odvíjí právě od momentu, že v rámci Mr. Big mají všichni čtyři muzikanti maximum prostoru pro sebeprezentaci, že pokud snad musí krotit svá ega, tak jen naprosto decentně a přitom se jejich individuální schopnosti i umění napsat dravé rockovky i silné balady dokonale snoubí v jeden naprosto soudržný a nesmírně propracovaný celek i při zachování potřebné energie. Kromě samotných členů kapely je třeba zmínit i producenta Kevina Elsona a manažera Herbieho Herberta, jehož působení u Journey (a dále třeba u Europe) se v tvorbě Mr. Big také odráží.

Debutové album Mr. Big přišlo na svět (po pouhém zhruba týdnu porodních bolestí) hned v roce následujícím po vzniku kapely. Jeho výhodou (pro rockery) je fakt, že komerční megaúspěch, který na Mr. Big v budoucnu čekal především díky jejich srdce lámajícím baladám, měl ještě nějaký ten pátek počkat (byť pochopitelně deska vyšla v době, kdy mít na albu baladu bylo pro hard rockovou kapelu téměř svatou povinností, tudíž i na debutu se tklivý pomaláč objeví), takže o komerčním úspěchu alba nerozhodovalo to, jestli se Mr. Big podaří zapůsobit na dívčí srdce a tudíž (byť taková je drtivá většina tvorby kapely) debutové album je prosté jakéhokoliv podřizování se touhám fanoušků a představám vydavatelské firmy.

Od úvodní hlášky „Ok, we´re rolling“ a stylového Torpeyova odklepání se strhne dokonalá přehlídka muzikantství, pospojovaná do skvělé rockové harmonie. Je jedno, jestli prim hraje úžasně rozmanitý, pružný a pro hard rock ideálně zabarvený Martinův hlas, strhující neposednost Gilbertovy kytary, obratné figury dokonale znějící Sheenovy baskytary, či lehkost a elegance Torpeyova bubnování, když se vše slije do dokonalého (a chvílemi příjemně zašmodrchaného) celku a je jedno, kterou z jedenácti skladeb lze v tomhle světle představit. Ať už je to jako v úvodní, energií nabitá a strhující „Addicted To The Rush“, melodicky hravá „Wind Me Up“ s až stadiónovým refrénem, hrubá a poměrně nesjízdná „Merciless“ (dokonalá ukázka toho, jak Mr. Big dávají přednost syrové individuálnosti, až ta se proplete do melodického sklouznutí), pomalá a postupně košatící „Had Enough“ s výbornou basou, … nemá cenu vyjmenovávat každou jednotlivou skladbu k vyjádření, že debutové album Mr. Big je nesmírně vyzrálá, sebevědomá a přesvědčivá nahrávka.

„Mr. Big“ je ohromující ukázkou dokonale zahraného hard rocku (někdy až s nádechem progresivnosti), který se vyhýbá nějaké prvoplánové chytlavosti (díky tomu je asi nejtvrdší nahrávkou kapely v celé její historii), ale přitom nabídne řadu velmi přitažlivých kousků. Kariéra Pana Velkého odstartovala pěkně z ostra!

Savapip             


www.mrbigsite.com

YouTube ukázka - Addicted to That Rush

Seznam skladeb:
1. Addicted to That Rush
2. Wind Me Up
3. Merciless
4. Had Enough
5. Blame It on My Youth
6. Take a Walk
7. Big Love
8. How Can You Do What You Do
9. Anything for You
10. Rock & Roll Over
11. 30 Days in the Hole

Sestava:
Eric Martin - zpěv
Paul Gilbert - kytara
Billy Sheehan- baskytara
Pat Torpey - bicí

Rok vydání: 1989
Čas: 47:34
Produkce: Kevin Elson
Label: Atlantic
Země: USA

Diskografie:
1989 – Mr. Big
1991 – Lean Into It
1993 – Bump Ahead
1996 – Hey Man
1999 – Get Over It
2001 – Actual Size
2011 – What If…
2014 – The Stories What We Could Tell
2017 – Defying Gravity

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.07.2017
Přečteno: 1031x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to mr. deadhead:...19. 07. 2017 14:59 Savapip
ZávorkaOmlouvám se za...19. 07. 2017 11:02 mr.deadhead
Tak třebaThe Stories We...13. 07. 2017 20:57 rumcajs
První tři alba......jsou velice...13. 07. 2017 9:18 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15764 sekund.