18.08.2017
ARRAYAN PATH
Kapela oznámila vydání nikoli jedné, ale rovnou dvou ..více

18.08.2017
LOUDNESS
Neuvěřitelně činorodí Japonci si na své konto ..více

18.08.2017
EAGLEHEART
Skladba "Enemy Within" z alba "Reverse", které vyšlo ..více

18.08.2017
INCERTAIN
Debutové album s titulem "Rats in Palace" německých ..více

18.08.2017
FORCE MAJEURE
Novinka "The Rise Of Starlit Fires" finských power ..více

17.08.2017
PROCRASTINATION
Táborské Post – Grunge – Metalové kvarteto ..více






Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Níže srovnání s Whietesnake 1987 tam jsou kyta ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Mě to taky neba... ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
si jako děláte legraci nebo jak? Jedna z nejlep ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Myslím si, že v rámci žánru, který Tattooed ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Ja mam sice tohle album rad a dal bych mu vetsi ho ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Drsní metalisti, ale plačete tu ako deťúrence ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Kluci, jsem rád, že deska se hodně fandům líb ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
...neomrzela se mi po víc jak čtvrtstoletí. Rec ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Ano, ta deska je opravdu tak na 6 bodů. Ovšem v ..

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
Tohle album mě nikdy nebavilo. Vcelku souhlas s r ..




Za poslední měsíc:
MR. BIG - Bump Ahead
1525x

W.A.S.P. - The Neon God: Part 2 - The Demise
1337x

ALICE COOPER - Paranormal
1216x

RAGE - Seasons Of The Black
1167x

Venca VOTRUBA (DARK ANGELS, AFTER RAIN, THE RIVER OF THE SOULS) - Na jihu Čech je tak málo kvalitních muzikantů, že každý hraje v dalších pěti skupinách
1063x

Bruce DICKINSON - Tattooed Millionaire
653x



25.08.2017
Seventh Passion, InnerSphere, Circle, Fonkienz, Mara Jade, Jakub Kořínek a Kat..
Festival Za Barákem vol.5 - Úterý, začátek od:16:00, vstupné: 100

26.08.2017
DOGA, SUNSET STRIP, FATA MORGANA..
Trnová u Plzně, sportovní areál, začátek od:21.00, vstupné:

09.09.2017
SAGE (metal - cz) BREAKING THE CYCLE (metalcore - cz) KARDROZ (death black - a..
Kojetín, začátek od:20:00, vstupné: 50,-



článků celkem: 5740
recenzí: 4604
reportů: 511
rozhovorů: 327













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


RAGE - Seasons Of The Black

Vlastně už jen prostý statistický údaj o tom, že Rage sází další kousek do již třetí desítky svojí diskografie, zřetelně naznačuje, co od aktuální desky „Seasons Of The Black“ lze očekávat. Obzvlášť s vědomím, že s odchodem hračičky Victora Smolskiho se Rage vrátili do svých mladých let a podstatou jejich hudby je energie a přímočarost. Skutečnost, že vydání „Seasons Of The Black“ dělí od předchozího alba „The Devil Strikes Again“ něco málo přes třináct měsíců a deska vznikala ve stejné sestavě, nastíní, že Rage pokračují s totožnými vzorci, které používali vloni. Stejně tak fakt, že zařazení šestice letitých skladeb, které vznikly v hloubce osmdesátých let v tehdejším Peavyho působišti Avenger, funguje (pochopitelně s daleko razantnějším zvukem, mnohem čistší produkcí a o světelné roky vyzpívanějším Peavym) naprosto přirozeně a plně zapadá do aktuálního výrazu kapely, jasně vypovídá o tom, že „Seasons Of The Black“ je přesně taková, jak se dalo očekávat – melodická, energická, razantní, leč bez překvapení (snad s výjimkou minutové "poetičnosti" s názvem "Gaia"). .

Možná tohle konstatování zní suše, ale asi je to tím, že pro toho, komu tahle parketa u Rage kdovíjak nevoní, může celá deska znít suše. Ten, koho Peavy se svojí vizí o metalu zaujal už dávno, se zase může prát s pocitem, že Rage sice svojí matrici využívají v celé její šíři a momenty, kdy by kapele došel dech ani na tomhle albu nepřijdou (byť třeba titulní skadba zní až nezvykle neohebně), jenže takové šlehy, jaké z Rage padaly v první polovině devadesátých let, se prostě nekonají. Respektive některé ze skladeb z aktuálního alba by s největší pravděpodobností bez problémů našly místo na nejsilnějších deskách kapely, ale ani jedna z nich by se v těch devadesátkách nestala žolíkem. A to je vlastně ta nejjasnější charakteristika „Seasons Of the Black“. Typickým příkladem může být divoká kvaltovka „All We Know Is Not“ s velice chytlavým refrénem, snadno zapamatovatelná a dobře vygradovaná „Blackened Karma“ s typickou jedinečností v kombinování agrese a melodiky, či „Time Will Tell“, která by se svými sbory i v devadesátkách mohla celkem zářit. Přesto přese všechno, tohle všechno už tady několikrát bylo.

Možná je opakování matka moudrosti, ale je otázkou, nakolik je od Rage moudré opakovat to samé, s čím přišli vloni. To, co platilo tehdy, tedy že Rage do toho řežou jako za mlada, platí i na aktuální desce. A ještě ani nehrozí, že by to byla nastavovaná kaše. Vloni mohlo nabudit očekávání, jak bude návrat do minulosti znít, aktuální deska pak jede v těch samých kolejích a vzhledem k tomu, že mantinely této formy Rage nejsou kdovíjak široké, je „Seasons Of The Black“ sice solidní kousek, ale zároveň je jen určitým přešlápnutím na místě. Rage se drží svých poznávacích znamení a máte-li je rádi, klidně si pořiďte jejich další (nicméně ne vrcholový a tedy nezbytný) kousek do sbírky. A když už, tak i s důležitým Avengerovským dodatkem.

Savapip             


www.rage-official.com

YouTube ukázka - Season of the Black

Seznam skladeb:
1. Season of the Black
2. Serpents in Disguise
3. Blackened Karma
4. Time Will Tell
5. Septic Bite
6. Walk Among the Dead
7. All We Know Is Not
8. Gaia
9. Justify
10. Bloodshed in Paradise
11. Farewell
12. Adoration
13. Southcross Union
14. Assorted by Satan
15. Faster than Hell
16. Sword Made of Steel
17. Down to the Bone

Sestava:
Peter „Peavy“ Wagner - zpěv, baskytara
Marcos Rodríguez - kytara
Vassilios Maniatopoulos - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 1:16:07
Label: Nuclear Blast
Země: Německo

Diskografie:
1984 - AVENGER - Prayers Of Steel
1986 - Reign Of Fear
1987 - Execution Guaranteed
1988 - Perfect Man
1989 - Secrets In A Weird World
1990 - Reflection Of A Shadows
1992 - Trapped !
1993 - The Missing Link
1994 - 10 Years In Rage
1995 - Black In Mind
1996 - Lingua Mortis
1996 - End Of All Days
1998 - XIII
1999 - Ghosts
2001 - Welcome To The Other Side
2002 - Unity
2003 - Soundchaser
2006 - Speak Of The Dead
2008 - Carved In Stone
2010 - Strings To A Web
2012 - 21
2016 – The Devil Strikes Again
2017 – Seasons Of The Black

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.08.2017
Přečteno: 1166x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
5/10Tihle (staro)novi...10. 08. 2017 13:24 adrian
Dobrý...8. 08. 2017 18:17 Carloss
Velmi slušné...8. 08. 2017 7:07 DIURD
Chyba - Prong...7. 08. 2017 23:30 Demonick
Ak si si nevšimol,...7. 08. 2017 22:25 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13627 sekund.