24.04.2018
LIFE OF AGONY
Poté, co se na bubenické sesli etablovala Veronica ..více

24.04.2018
QUEENSRŸCHE
Bubeník Scott Rockenfield zůstává členem kapely, ..více

24.04.2018
RATT
Podle své facebookové stránky mají tito legendární ..více

24.04.2018
SCARS ON BROADWAY
Začala se psát nová éra tohoto projektu, který vede ..více

23.04.2018
ANGELUS APATRIDA
Na novinku "Cabaret De La Guillotine", kterou španělská ..více

23.04.2018
TALES OF EVENING
Maďarská power´n´folková kapela vydá 4. května ..více






RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Kromě dvou reportáží, v MF Dnes a na Lidovkác ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Romero to nezachrání! Kapela je tak dobrá, jak ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
...to se nejdřív vyblil Bezr se svou kritikou do ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
DP jsou ve formě. Jak naživo, tak ve studiu. O t ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Věk nezastavíš, ale Blackmorovi konkurenti (nep ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Souhlas, že to nemá jiskru, což je o to smutně ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Co jsem viděl na Youtube kvalitních záznamech, ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
No nevim .soused byl .lakal me -pry jsem usetril ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Pepsi, nevím, jestli jsi nebyl na jiném koncert ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Mě první díl vůbec nezaujal, dvojka se mi líb ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
940x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
925x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
844x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
803x

PRIMAL FEAR - New Religion
795x

BON JOVI - These Days
645x



24.04.2018
PALACE OF THE KING (Australia), DEAD DANIELS..
Praha, Klub Vagon, začátek od:20:30, vstupné: 299,-

27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 6269
recenzí: 5078
reportů: 521
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


BON JOVI - Keep The Faith

„Končí éra dalšího amerického prezidenta, skončí i éra Jona Bon Joviho?“ Hlásal tehdy na začátku devadesátých let jakýsi titulek v amerických novinách. Spolu s tímto přehnaným přirovnáním přinášel i fotku šklebícícho se Jona s image, která jej přenášela přes práh nových časů. Tytam najednou byly bujaré kadeře, padající až do půle zad, tatam byla trvalá a macho pózy. Nový Bon Jovi působil více přírodním dojmem, jeho vlasy byly střižené na tehdy populární mikádo a zdálo se, že na světě najednou není větší problém, než ten, kterak Jon o svou hřívu přišel. Ať tak či tak, působil hned vedle svých někdejších souputníků, se kterými byl celá osmdesátá léta na jedné lodi (za všechny jmenujme fešáky typu Breta Michaelse, Sebastiana Bacha nebo Vince Neila) mnohem modernějším a dospělejším dojmem. Prostě ať Bon Jovi dělá, co dělá, nic z toho není bez rozmyslu a logického uvážení dalších kroků. A nebylo to ani v případě jeho vlasů…

Ale dost módních spekulací… Ještě v roce 1991 to vypadalo, že je s Bon Jovi definitivní ámen. Kapela se měla po skoro sebevražedném turné k albu „New Jersey“ natolik plné zuby, že bylo nemyslitelné, aby se sešla v jedné místnosti. Navíc Jona tehdy zaneprázdňovalo cestování napříč Amerikou na svém harleyi, kdy si hrál na kovboje, čemuž přizpůsobil i svou tehdejší sólovku „Blaze Of Glory“. Vlastní desku „Stranger In This Town“ měl i kytarista Richie Sambora a vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se v dohledné době mohl dát ten ohromný dolarový kolos znovu dohromady. Běžely dokonce fámy, že pokud se Bon Jovi dají znovu dohromady, určitě to nebude se Samborou ani basistou Alecem Johnem Suchem (dnes jsou mimo kapelu oba, že…). Nakonec ale pomohla malá vydavatelská firmička Jambco.

Tuhle značku si totiž založil Jon se svými bratry. Poté, co ji vyčlenil od labelu Mercury Records a vydal neúspěšnou desku svého kámoše Alda Novy „Blood On The Bricks“, potřeboval vlastní investice přece jen zachránit. Comeback byl nasnadě. Stačilo jen pár šikovných schůzek a už byla ruka v rukávě. I se Samborou a Suchem. Najednou se v nejrůznějších časopisech začaly množit fotky členů kapely, uctivě se na sebe šklebících, jak spojenými pažemi demonstrují svou nerozlomnost. Budiž, můžeme si myslet něco o pokrytectví, ale napadat z něj pouze Jona a jeho partu by bylo krajně nespravdlivé.

První výsledek obnovené spolupráce na sebe nenechal dlouho čekat. Singl „Keep The Faith“ vyšel 13. října 1992 a hned způsobil senzaci. Jak jinak než šikovně zpracovaný videoklip zafungoval, když představil kapelu s image hodnou devadesátých let, ovšem ještě více zapůsobila skladba jako taková. Dokonale totiž Bon Jovi zbavila nálepky kapely osmdesátých let, aniž by jakkoliv popírala její vlastní minulosti a identitu. Singl totiž stojí na jasně funkovém základu (ten byl tehdy velmi moderní), Samborova dravá kytara se žene vpřed a má v sobě mnohem více školy ulice, než tomu bylo v minulých letech. Už nijak nepidliká, nehází přehršle tónů, hraje účelněji a jednodušeji. Jon se více opírá do sociálních témat, když navíc do světa vykřikoval, jak jej v poslední době bere hip-hop a rap.

Ovšem jen šikovný marketingový tah by určitě nestačil k tomu, aby Bon Jovi přežili přesun do nových dob. Jasnou odpověď tak dala celá deska, pojmenovaná „Keep The Faith“, která se objevila o měsíc později, než stejnojmenný singl. Bon Jovi na ní zní moderně, ovšem stále jako Bon Jovi, dokáží na ní absorbovat tolik vnějších vlivů, ale nikdy, ani na moment nepopřou sami sebe. Už od energického začátku „I Believe“ je jasně znát, že kapela je zpět a že pokud není silnější než v minulosti, tak rozhodně stejně silná. Na svém místě je opět osvědčený hitmaker Desmond Child, který se podepsal jak pod titulní singl, tak i pod další věc „I`ll Sleep When I`m Dead“, která, i když asi nejvíce zavání osmdesátými léty, má na desce své právoplatné místo. Nejvíc se překonává ale samotný Jon. Polovina skladeb je jen jeho samotným dílem a mezi nimi lze nalézt i takové hity jako zmíněnou „I Believe“, epicky rozmáchlou desetiminutovku „Dry Country“ a megabaladu „Bed Of Roses“. Osvědčila se i spolupráce Jona, Richieho Sambory a klávesisty Davida Bryana, kde je výsledkem další velký hit „In These Arms“.

Ovšem nejsou to jen hitové singly, na kterých „Keep The Faith“ stojí. Stejně kvalitní jsou totiž i méně protěžované skladby jako dvojice tvrdších kousků „If I Was Your Mother“ a „Fear“, kde se svého času mluvilo o ovlivnění seattleským zvukem, nehitová balada „I Want You“ či bonusová náladovka „Save A Prayer“. Po letech pak dávají smysl i zdánlivě slabší kousky „Woman In Love“, „Blame It On The Love Of Rock & Roll“ a „Little Bit Of Soul“, které jen dokreslují mozaiku celé desky. Nejlepší desky Bon Jovi vůbec? Dost dobře možná. A kdyby ne, tak rozhodně jedné z nejlepších.

„Keep The Faith“ dokázala Bon Jovi katapultovat zpět na špičku posluchačského zájmu. Najednou se začali objevovat vedle nejžhavějších akvizic té doby, Metallicy a Guns N`Roses, kterým jako kdyby ještě před pár lety vyklidili místo. Nový start tedy vyšel na výbornou. A to ještě nemělo být zdaleka všechno...

Pepsi Stone             


www.bonjovi.com

YouTube ukázka - Keep The Faith

Seznam skladeb:
1. I Believe
2. Keep The Faith
3. I`ll Sleep When I`m Dead
4. In These Arms
5. Bed Of Roses
6. If I Was Your Mother
7. Dry County
8. Woman In Love
9. Fear
10. I Want You
11. Blame It On The Love Of Rock & Roll
12. Little Bit Of Soul
13. Save A Prayer

Sestava:
Jon Bon Jovi - zpěv
Richie Sambora - kytara
Alec John Such - baskytara
David Bryan - klávesy
Tico Torres - bicí

Rok vydání: 1992
Čas: 1:06:10
Label: Mercury Records
Země: USA
Žánr: hair metal/hard rock

Diskografie:
1984 - Bon Jovi
1985 - 7800 Fahrenheit
1986 - Slippery When Wet
1988 - New Jersey
1992 - Keep The Faith
1995 - These Days
2000 - Crush
2002 - Bounce
2005 - Have A Nice Day
2007 - Lost Highway
2009 - The Circle
2013 – What About Now
2015 - Burning Bridges
2016 - This House Is Not For Sale

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2018
Přečteno: 939x




počet příspěvků: 14

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Z tohoto alba......se dá vybrat...17. 04. 2018 16:35 Kolík
O tom, že mu vlasy...14. 04. 2018 10:02 Pepsi Stone
If I was ...O svém vztahu (či...13. 04. 2018 22:59 Cloudie
Tenkrát bylo...13. 04. 2018 15:11 JonathanGray
If I Was You Mothermě hodně...13. 04. 2018 14:39 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14797 sekund.