ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EVILON - A Warrior´s Way

Přiznám se, že mi strategie švédských Evilon, potažmo jejich předáka kytaristy Kennetha Evstranda, trošku uniká. Na svých stránkách se Evilon bijí v hruď, že loňský rok pro ně byl velmi vzrušující, neboť se zúčastnili soutěže Wacken Metal Battle Sweden, sledovanost jejich videí je úžasná, vydali svoje nejlepší album a s novou sestavou jsou připraveni na nová dobrodružství. Po prozkoumání detailů a přeložení do reality to znamená, že kapela se v loňském roce rozpadla a kromě basisty Sønsthagena, kterého naverboval vloni, musel Kenneth dávat dohromady zcela novou sestavu. Ale ani Sønsthagen do drážek nového (v pořadí druhého, takže nálepku nejlepší nahrávky kapely nebylo zas tak složité získat) alba nezapsal jediný tón, neboť album „A Warrior´s Way“ vzniklo někdy před třemi lety ještě ve staré sestavě a trpělivě čekalo na svoji příležitost až na přelom loňského léta a podzimu.

Nebyla to tak dlouhá doba na to, aby „A Warrior´s Way“ nějak zásadně vyčichlo a svým obsahem určitě udělá radost příznivcům chladného severu a pohanštiny. Ve prospěch kapely hraje i určitá rozpolcenost – narazíte-li na zařazení Evilon coby folkově-deathové party, je třeba zdůraznit, že přírodním folkáčům asi nepůjde pod kůži agresivní chraplák, ortodoxní deathaři se asi nebudou cítit kdovíjak ohromeně díky melodicky skočné a poměrně optimistické muzice, ti, kteří se nebrání prolínání stylů, budou spokojeni, neboť taktika Evilon je (vyjma úvodního vstupu do „Yggdrasil“, načichlého symfonickou vážností) prakticky na celém albu jasná – chytlavá melodie, lehký lidovkový podkres, slušná porce vokální agrese, severská atmosféra, vzdušné sbory, proměnlivost nálad. Pokud vám vydařená „Yggdrasil“ neuvízne v paměti na první dobrou, asi těžko budete o desce tvrdit, že je snadno zapamatovatelná, i když i melodie z následné „Jotunheim“ v sobě má nezpochybnitelné drápky, které se snadno ve skladišti paměti přichytí, problémem může být fakt, že s přibývajícím časem album jako celek trochu ztrácí tah, ale přeházejte skladby mezi sebou navzájem a závěrečná „Valkyria“ už najednou nemusí znít tak obyčejně.

Do čela šiku pohanských bojovníků Evilon chybí ještě dlouhá cesta, ale kdo ví, třeba nová sestava dokáže posunout kapelu z pozice toho, kdo stvořil ve svém žánru natolik působivé dílo, abyste těsně poté, co při poslechu shodíte vikinskou zbroj, měli chuť a nutkání sáhnout po korbelu. Fanoušci Amon Amarth či Ensiferum nechť zbystří, evilonský bojovník na své cestě míří na stejné bitevní pláně, i když zatím není až tak průbojný a divoký.

Savapip             


FB EVILON

YouTube ukázka - A Warrior`s Way

Seznam skladeb:
1. Yggdrasil
2. Jotunheim
3. Walk Of The Damned
4. A Warriors Way
5. Into The Battlefield
6. Foreign Land
7. Galdr
8. My Runestone
9. Skald
10. Blot To The Skies
11. Valkyria

Sestava:
Jonny Sjödin – kytara, zpěv
Kenneth Evstrand – kytara
Björn Wildjärn - baskytara
Anders Hagen – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 46:29
Země: Švédsko

Diskografie:
2018 - Leviathan
2023 - A Warrior´s Way

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.01.2024
Přečteno: 397x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09083 sekund.