ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ERIC CARR - Rockology

Cesta lišky

Už je to dlouhých patnáct let, co rockový svět přišel o Erica Carra, o nesmírně sympatického a skromného člověka se srdcem na pravém místě, o oporu, o synonymum pro naprostou oddanost a hlavně o fantastického bubeníka. Zemřel 24. listopadu 1991 téměř bez jakéhokoliv zájmu médií. Mezi jeho smrtí a smrtí Fredie Mercuryho bylo jen pár hodin. Tuto ne úplně tradiční recenzi bych chtěl věnovat jeho památce a připomenout, jak moc mnoha lidem chybí.

Tato nahrávka není klasické studiové album, je to soubor nikdy nezveřejněných demonahrávek a rarit z Erikovy dílny, které shromáždil a vydal v roce 1999 jeho dlouholetý přítel a kolega z kapely Kiss, kytarista Bruce Kulick.

Deska má především nesmírnou citovou hodnotu pro Erikovy fanoušky po celém světě. K několika písním se už nestihly dotočit vokály, u některých existují kopie pouze na magnetofonových páscích, ale za každou cenu musím vyzdvihnout dvě skladby. První z nich, Tiara je jedna z nejkrásnějších a jednoduše geniálních balad, co sem kdy měl možnost slyšet (zde je vidět Erikovo všestranné hudební nadání, jeho nádherně čistý a naléhavý zpěv ve vás zanechá zvláštní pocit klidu, navíc se doprovodil na klávesy, na albu hrál například i na basovou a akustickou kytaru) druhou písní je Somebody´s Waiting, která chytí za srdce každého, emoce vzrostou o to víc když si vzpomeneme na to jak moc nečekaná jeho smrt byla.

Nechci v žádném případě hanit ostatní skladby, ale jejich hodnocení by bylo příliš subjektivní vzhledem k mému vztahu k němu a vzhledem k jejich nedokončenosti. Zmíním ještě Eyes Of Love s nespornými hitovými ambicemi a řvavou Nasty Boys kypící energií. V ostatních písních se skrývá mnoho skvělých nápadů. Jak už sem říkal Rockology má velkou citovou hodnotu, nemělo by chybět v žádné sbírce fanoušků Kiss, to ovšem neznamená, že pro ostatní by album bylo tabu, doporučil bych poslechnout si ho všem a hodnocení nechám na každém zvlášť.

Pokud chcete slyšet Erikovu hru na profesionálních nahrávkách neváhejte a obstarejte si alba kultovních Kiss jako např. Lick It Up, Asylum, Crazy Nights, Creatures Of The Night, nebo Hot In The Shade, což je poslední studiová deska na které se Erik podílel v plné síle (nepočítáme-li vzpomínkové sólo na bicí a doprovodný vokál v písni God Gave Rock And Roll To You II z alba Revenge).

V roce 2000 ještě vzniklo DVD Inside The Tale Of The Fox: The Eric Carr Story, což je dokument o jeho životě od úplných začátků až po hvězdnou kariéru předčasně ukončenou zákeřnou nemocí.

Eric Carr žil hudbou, večer co večer si na vystoupeních mohl vybubnovat srdce z těla a pro fanoušky by byl schopen se rozdat, nebylo mu dopřáno prožít dlouhý život a tak nás v 41 letech musel opustit. Nezbývá než si uchovat jeho památku v podobě nahrávek na kterých se podílel a nezapomenout jak nenápadný a přitom tolik výjimečný člověk to byl…

Tradičnímu hodnocení bych se tentokrát vyhnul, pro mě osobně má toto album velkou hodnotu takže jako obdivovatel Erica Carra:

Madman-Forever             


www.ericcarr.com

Seznam skladeb:
1. Eyes Of Love
2. Somebody´s Waiting
3. Heavy Metal Baby
4. Just Can´t Wait
5. Mad Dog
6. You Make Me Crazy
7. Nightmare
8. Nightmare (Live Demo)
9. To Cool For School
10. Tiara
11. Can You Feel It
12. Nasty Boys

Čas: 47:19
Rok vydání: 1999


Vydáno: 25.11.2006
Přečteno: 4579x




počet příspěvků: 11

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Eric odešel...2. 12. 2013 8:21 the fox
Je skutečněparáda, že se na...1. 12. 2013 21:14 b.wolf
Eric mi moc chybí....1. 12. 2013 20:29 mariline
Určitě bude v...1. 12. 2013 8:13 Pepsi Stone
Ahoj jsem moc...30. 11. 2013 21:48 stacy


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09799 sekund.