CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LENNY KRAVITZ - 23.6.2008, O2 Aréna, Praha

Pondělní večer v pražské O2 aréně patřil jedné z rockových ikon, které i na komerčním poli dokáží tvořit kvalitní hudbu. Lenny Kravitz, velmi talentovaný multiinstrumentalista, nám přivezl do Prahy představit svoje novinkové album s názvem "It´s Time for a Love Revolution".

Před 20. hodinou se začala vysočanská hala dosti zaplňovat, počet návštěvníků nakonec dosáhl až ke 14 000 nadšencům. Jako předkapela se ukázali One Republic, které bych si před Lennym Kravitzem absolutně nepřestavovala, ale budiž. Tito američtí chlapci předvedli kratší set sestavený z jejich debutového alba. Jednalo se o poprockové songy, které zná každý jistě z rádia. Právě proto jsem se radši věnovala pivu než mladíkům na pódiu. Jedno ale musím ocenit, klasickou sestavu zpěv, kytara, basa a bicí doplňoval ještě cellista, což je vyneslo do trochu vyššího ranku, ale stejně...

Po 21.hodině vystoupal na pódium za obrovského aplausu Lenny Kravitz. Oděný v klasické černi s tmavými brýlemi na očích působil velmi příjemně a svěže. Choval se mile, žádné manýry amerických rockstar s cenou Grammy ve vitrínce. Byl velmi aktivní, nadšeně komunikoval s publikem, vytvořil opravdu pěknou domácí atmosféru. Celá show byla zaměřena na představení nového alba, z něhož samozřejmě bylo zahráno několik hitů jako svižnější "Love, love, love" či "Bring it on". Pomalejšího tempa využil v písni "I´ll be waiting". Tento nový kotouč je žhavým mixem rock´n ´rollu s prvky soulu a funky. Po předchozí „unavenějším“ albu "Baptism" je to nová kvalitní energie.

Kravitz také udělal průřez celou svojí tvorbou, zahrál klasické rockové fláky jako "Are you gonna go my way", "Always on the run", "American woman" či výbornou "Fly away", během níž celé publikum doslova vřískalo radostí. Nejen dámské části osazenstva zapěl balady jako "Believe", "It´s over till it´s over" či "Stillness of Heart", při které rozezpíval celý dav. Jeho charisma naprosto ovládlo celou arénu, lidé fascinovaně tleskali a následovali jeho příjemné nabádání. Ke konci téměř dvou a půl hodinového setu, při svojí staré skladbě "Let love rule", se vrhnul do publika. Několik minut se nebojácně procházel celým kotlem, kde se upřímně vítal s českými fanoušky. Na závěr se ještě dvakrát vrátil a přidal další skladby.

Po hudební stránce absolutně profesionální výkon. Kravitz, jakožto velmi nadaný muzikant-multiinstrumentalista zvládl zpěv i kytary na výbornou. Jeho hlas je opravdu skvělý, rockově drsný i jemně baladický, zní naprosto identicky jako z cd! Během show si na chvíli „odskočil“ i za bonga a bicí soupravu, kde dokázal svůj hudební talent.

Přivezl si s sebou kvalitní muzikanty, zejména musím ocenit rytmickou sekci, kterou zastupovala basa (výborně nazvučená!) a bicí, dále dechovou sekci, která všemu házela lehký soul&funky nádech a samozřejmě výborného kytaristu a klávesáka.

Jestli někde v pondělí večer vládla láska, jak hlásá Lenny Kravitz, tak to byla jednoznačně láska k hudbě.

Ascela             


www.lennykravitz.com


Vydáno: 25.06.2008
Přečteno: 3241x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Naprosto souhlasím...4. 07. 2008 12:51 Margi


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09356 sekund.