CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SONATA ARCTICA - Pariah´s Child


Bubak - Hellhammer

Můžu se zeptat, jak souvisí hodnocení alba(výkřiky do tmy,jak říkáš) s včerejším koncertem? To jsou úplně odlišné věci, Sonata šlape na živo, to nemá s kvalitou nových songů nic co dělat.. Na koncertě jsem včera byl taky, povedl se, z novinky hráli dost(tuším šest věcí), ale postupně budou vypadávat z playlistu dej na mě. Taková X mark the Spot zní naživo ještě divnějš než na desce .Když spustili něco z Ecliptica/Silence, byl to velký rozdíl. Jinak koncert v pohodě, potěšila White Pearl...)

2. 05. 2014 12:52

- Bubák

Bože bože, to jsou zase výkřiky do tmy. Včerejší koncert byl naprosto dokonalej, což mi musí dát za pravdu minimálně všeci, co tam byli. Parádní světla, zvuk, skvělý zpěv a nasazení kapely. Asi nejlepší jejich koncert, kterého jsem se účastnil.. Absolutní spokojenost. Novou desku jsem slyšel asi 3x a přijde mi povedená. Sice ta předchozí se mi líbí zatím víc, ale uvidíme.

2. 05. 2014 8:18

- GNT

Z desky jsem zatím slyšel jen úvodní skladbu (nijak zvlášť se po novém albu S. A. nepídím), která mně nevadí. Někdy je možná dobré si říci - když už mě daná skupina nezajímá a nevěřím, že by mě mohla nějak pozitivně překvapit, neřku-li potěšit - OK, pár alb jsem měl a mám rád, fajn, ale jinak hoši, buďte sbohem, jděte si svou cestou, já nezajímám vás a vy už nezajímáte mě, žijte blaze a dělejte si, co chcete, třeba dočista zteplejte, dělejte hudbu pro kreslené filmy nebo univerzitní snoby atp. Protože proč se trápit nad každou novinkou své kdysi superoblíbené grupy? Rozčiloval jsem, znovu a znovu, nad novými alby svých oblíbenců, než jsem pochopil, že nastoleným trendům nikdo neunikne, možná snad jen AC/DC, dříve nebo později dohoní snad každého. Ano, móda i hudební styly se občas vrací, ale nikdy už to nebude stejné, tak dobré, jako nám to připadalo kdysi, vše se posune, rozmělní, přežijí jen některé prvky, které se po čase nějakým způsobem objeví i v popu. Kakko a jeho družina možná právě tam někam podvědomě či vědomě směřují, nakonec je to rostoucí melodické skupiny i logické.

30. 04. 2014 12:56

- GNT

Dantos: cituji - "rockovější pecky, kde to šíří nápady, je tam víc prostoru pro experimenty atd. Jsem rád, že se některé kapely odklání od svého přímého původního směru a daleko více kličkují." Mám opačný názor, obvykle se hudba powerové či powerspeedové skupiny po příklonu k rocku (častý či obvyklý vývoj, opačný "vývoj" jsem snad u větších kapel snad ani nezaznamenal) stává jednodušší, přímější posluchačsky sdílnější a zároveň (to není žádný protimluv) méně variabialní a méně melodickou. Ale většinový vkus si to tak žádá. Prostor pro experimenty je v každém druhu hudby, pokud ovšem není oním experimentem míněna rovnou změny stylu. Hudba S. Arcticy, i ta nejnovější, se dá stále zařadit do ranku power. Tony Kakko není žádný "špinavý rocker", jeho zpěv (včera, dnes a zřejmě i zítra) snese všechna možná označení a přirovnání, ale čistě rockový projev to nikdy nebyl a nebude, na to byl vždy moc komplikovaný, barevný a málo řvavý a humpolácký. Filmová hudba je fajn, ale rád ji mám u filmů, jako koření a doplněk je to u metalových kapel fajn, ale jako hlavní náplň tvorby - to už se ošívám (viz některá alba Rhapsody, hlavně 5. a 6. řadovka,, trochu i L. Turilli´s Rhapsody, je-li nepříliš melodický až kakofonický refrén - ano i k tomu se Turilli v rámci své "filmovosti" nakonec dopracoval - napadán a ničen jakýmsi dalším podrefrénem, nedá se to už téměř poslouchat, tedy dá, ale chce-li člověk poslouchat vážnou hudbu, pak má spoustu jiných možností, než některou z variant Rhapsody: od kapel tohoto typu čekám něco jiného.

30. 04. 2014 12:35

Dobrá deska - Dantos

Abych pravdu řekl, tak mé hodnocení bude možná už trošku zkreslené. Slyšet tuto desku před pěti roky, tak nadávám, jako špaček a ptám se o co jde? Za poslední roky jsem se hodně odklonil od čistě metalového stilu a daleko raději si pouštím rockovější pecky, kde to šíří nápady, je tam víc prostoru pro experimenty atd. Jsem rád, že se některé kapely odklání od svého přímého původního směru a daleko více kličkují. Poslední deska Stratovarius, SA nebo i Edguy. Hodně tady jdete po poslední Larger Than Life, ale je boží. Kdybych točil film, tak přesně takové melodie bych si v něm představoval. Mě se deska líbí, ale jak říkám, tak nějak kopíruje mé aktuální hudební pocity.

25. 04. 2014 15:31

- redshift

Stručne: Nedá se to poslouchat! The Days Of Grays je milionkrát lepší!

14. 04. 2014 1:30

Tak jsem dal na - b.wolf

tip Fenrise13 a pořídil si novinku Triptykon-no neskutečné! Fakt parádní fošna a zvlášť Black Snow-super.

13. 04. 2014 15:48

- Soichiro Honda

pripájam sa k diskusii, triptykon je naozaj paráda, ale tento rok u mňa zatiaľ vedie Dawn Of Destiny - Fear

12. 04. 2014 12:43

- Hellhammer

No u mě Triptykon zatím letos bez diskuse vedou, ovšem ještě musím ovšem počkat na novinky Mayhem,Septic Flesh,Bloodbath,Abigail Williams,Opeth atd, atd..:DDD. Bude toho ještě hodně,než abych mohl už teď říct, že to je deska roku.Ale proti prvnímu CD od nich,(které mě moc nebavilo,bylo dost jednotvárné) je tohle paráda. Recenzi si rád přečtu ale už teď vím, že asi budu souhlasit:)

12. 04. 2014 11:10

- Supermartonátor

Fenris a Hellhammer: přemýšlel jsem nad tím a asi napíšu recku na Triptykon..mě to taky hrozně vzalo. Taková deska na metalové scéně dlouho nebyla. A Sonata u mě pořád supr..baví a baví

11. 04. 2014 22:56

- Fenris 13

Tož ti Tryptikon jsou famózní! Ráno cestou do práce jsem je proložil novými Benighted a bylo mi krásně :-) Jo a ta nová Sonata se mi furt zamlouvá - jasně, vrcholům jako je Unia je to na hony vzdálené, ale baví mně víc než předchozí Stones...

11. 04. 2014 10:08

- Aldys

Asi povedený album, hlavně pro true fanoušky SA. Nezní to zle, ale album časem hodně slábne, až se utopí v nejhorší a nejdelší skladbě a to pominu absolutní propadák v podobě japan bonusu ,) Hodnotit nebudu, SA jsem poslouchal vždy jen okrajově a prakticky se mi líbí jen úvodní věc.

9. 04. 2014 21:04

- Hellhammer

Jasný no,ono Tony krotil ty vyjádření,hlavně po tom,co deska vyšla,a lidi ji slyšeli:) Do té doby mělo promo kapely plno řečí o návratu ke kořenům atd..Triptykon jsou pro mě s velkým náskokem zatím nejlepší letošní album..

9. 04. 2014 16:34

- Supermartonátor

Hellhammer: rozumím ti. Já mám všechny ty desky origo..možná jsem i zaslepen oblibou kapely, nicméně jejich styl mi prostě sedí. Návrat ke kořenům...tak napůl to zavinila opět média (časákyú a samo vydavatelství. Tony až tak nemachroval, že by se tolik vrátili zpět. Každopádně je to více do power metalu než předchozí nahrávka. A Triptykon zrovna taky poslouchám:-))) Je to pekelně temné a jako taky mě to hrozně vzalo..je to pecka! Prostě oprvau temný metal jak má být. A víš co? Já si to pustil včera před Sonatou a dnes po Sonatě...a stejně se mi líbí obě desky:-)

9. 04. 2014 15:10

- Avram

Jednoznačně nejslabší deska kapely. Příšerný zvuk, který nekouše, kytary jak z nějakého casio simulátoru a chytlavou melodii aby člověk pohledal. Po nadějných minulých albech pád dolů. 3,5/10

9. 04. 2014 15:08

Fenris13 - Hellhammer

Já se nerozčiluju, jen mě to trochu překvapilo :) Jinak v Cloud Factory je na můj vkus až příliš kláves, plus k tomu text ,nevím na mě asi moc hravé:). Možná to bude taky tím, že se aktuálně rochním novinkou Triptykon a ta je pro mě přesný opak toho co tady předvedla Sonata..

9. 04. 2014 15:01

Supermartonátor - Hellhammer

Tím teplým zpěvem myslím jistou míru sladkosti, která pro mě už překročila určitou mez,na který kapela celkem dobře balancovala minule...Mimochodem za nejlepší Tonyho výkon považuju zpěv na Days of Grace..Možná víc než že mi to album nic neříká,mi vadí fakt že to kapela prezentovala jako návrat ke kořenům..To nemá podle mě s kořeny kapely absolutně nic společného,naopak...Jinak je jasné, že pokud v to někdo \\\"cítí\\\" desítku tak proč ne. Já osobně z desítkama či maximem fakt šetřím,ale chápu :)

9. 04. 2014 14:58

- Fenris 13

Hellhammer: chlape, na Cloud Factory mi nesahej :-) Ohromně hravá píseň, krásně mi sedla do ranní nálady. Co se týče hodnocení 10/10 - recenze je čistě subjektivní útvar, když to tak recenezent cítí, ať to tam dá. Svoje předběžné hodnocení jsem zmínil, 10/10 bych dal albům jako Walls Of Jericho, Master Of Puppets, Wolfheart, Wildhoney, Symbolic, Abigail... Ale jak píšu, či jak píše Supermartonátor, je to každého věc, rozčilovat se nad tím nemá cenu. A vůbec, jdu si pustit Satyricon :-)

9. 04. 2014 13:10

5/10 - Soichiro Honda

Najhoršie album kapely, v podstate súhlasím s Hellhammerom, akurát za Cloud Factory a text What Did You Do In The War Dad? pridám ešte bod. Ani by mi tak nevadili nudné skladby, skôr mi vadí, že na albume sú totálne nepočúvatelné hrôzy typu Love alebo Half A Marathon Man. 10/10 si zaslúži Unia, Days Of Grays a Silence.. toto ani náhodou

9. 04. 2014 12:48

- Supermartonátor

Já jsem zapoměl dát body:-)...za mne 8,5/10. Že dal Hermes desítku? Proč ne? Vždyt třeba právě pro něj to album bude nezapomenutelným. Stylotvůrným? V tom případě zaslouží desítku sotva padesátka alb za celou historii hudby. Ale vím jak to myslíš a tvůj názor je vždy cenný. Myslím si však, že desítku zaslouží deska, která tě prostě tak sejme, že ji posloucháš do oblbnutí. Je pro tebe nějak důležitá, prostě vidíš ji jako dokonalou. Sonatu mám rád prostě celkově....a asi mám i jiné uši. Je dle mého tvrdší než předchůdce a Tony zpívá pestře a docela si s tím vyhrál. A teple? Co furt s tím všichni mají? Ničeho takového jsem si nevšiml. No brzy vyjde Edguy, takže komentářu tipu: gay metal...přibude. Hudbu každý cítí jinak.

9. 04. 2014 12:29

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07854 sekund.