CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KING DIAMOND - The Eye


Recenze - Radim

Každé z prvních 5ti alb Kinga Diamonda bylo v určité rovině jiné a King pomalounku poodkrýval rejstřík svého širokého uměleckého umu, své vize a mohli jsme v jeho případě album po albu objevovat nové a nové postupy a své hudební chuťové pohárky. Textově jsem taktéž ocenil to, že už znovu neoživoval JE, Missy a mrtvou babičku a přišel s tematickou změnou v podobě zvěrstev křesťanské církve vycházejících z reálných historických událostí spojených mystickým náhrdelníkem zvaného OKO. Po kompozičně nápaditých, propracovaných albech přišlo mírné uklidnění v podobě The Eye, na kterém opět a o trošku více dostaly prostor klávesy. Album se rozjíždí pomaleji, bez již očekávaného intra, nicméně od skladby Into the Coven se to dostane do otáček, které vrcholí v absolutní pecce Behind These Walls. Skvělé jsou i hororová Two Little Girls, Father Picard, Insanity nebo The Curse. Za mne příjemná změna po šílenostech jako Conspiracy nebo Them. Rád jsem toto album poslouchal, dnes už však tak často ne a raději dám přednost jiným albům. Za mne za 8 bodů.

21. 08. 2020 9:07

- orre

Prvních 5 desek je geniálních! Každá jiným způsobem. Potom se nitka přetrhla a už tam ta magie jednoduše není. Možná tomu chybí ty 80tkové produkce a doba. Sám nevím, ale už mě to moc nebaví. První 2 comebackové MF byly brilantní, ale potom jedním tam a druhým ven. Rutina. A to jsem tomu dával fakt hodně času.

19. 08. 2020 20:39

- Xyz

No a podla mna najlepsi album od KD, na uvod 3 gitarove jazdy, nasleduje kratka riekanka oddychovka, a potom dalsie 3 kde dominuje spev. Meetings je trochu slabsia a v zavere sa uz len dohrava ale stale standard.

15. 08. 2020 17:49

Tohle už bohužel... - Kolík

...není nadstandardní dílo, kromě úvodního songu. Docela nudná deska, která i ve své době byla velké zklamání. U mě max. 6/10. Pro David Svoboda: Fatal Portrait je proti Eye excelentní album.

13. 08. 2020 9:06

Nikdy mě moc nechytlo - David Svoboda

The Eye je opět nadstandardní dílo KD, nicméně spolu s The Fatal Portrait a The House Od God jde pro mě o nejslabší zářezy. Mám ho rád,ale tak nějak se k němu nevracím. Zvuk nic moc,ale King opět geniální. Po parádních Them a Conspiracy byl čas na oddych. Což poznal i King, kterého po natáčení skolil zápal plic. Ale pětiletý oddech se pak vyplatil a Mistr Petersen přišel ve dvou letech se svými (pro mě) nejlepšími zářezy své kariéry......

13. 08. 2020 6:58

The Eye - rumcajs

The Eye je určitě skvělá deska. S recenzí však v pár bodech nesouhlasím - Snowy Shaw určitě nebyl plnohodnotnou náhradou za Deeho. Je to jistě velmi kvalitní bicman, ale na The Eye nepřesvědčil, i díky elektrickým bicím, které prostě neznějí jako klasické "kotle". Navíc, jeho hra prostě nemá to správné charisma, které dodával KD deskám právě Mikey Dee. A co se týče hitu, ten na albu je, a je to kurevská pecka - Behind These Wals. Myslím, že se řadí k top hitům Diamondovy tvorby a překvapuje mě, že se o ní recenze nezmiňuje. Tolik k recenzi. Co se týče samotného alba, je výborné, a řekl bych, že z celé KD diskografie bylo doceněno nejpozději a to i díky své progresivitě a reálnému tématu. K vydání alba se vztahují i mé osobní vzpomínky, v devadesátém roce vyšel poměrně obsáhlý článek v (tuším, že) časopisu Filip (ne ten "pro náctileté") o The Eye s fotkami KD a vysvětlením obsahu alba z úst samotného Kinga. I na tu dobu, která metalu nahrávala, dost pecka. Filip byl pokračovatelem časáku Pionýr a měl jednu dobu dvě mutace - právě Filip(a) a pak ještě Filip - pro náctileté, který byl více komerčně zaměřen a obsahoval články o světové popkultuře (Arnie atp.). Fotku s obličejem KD skoro přes celou stránku z toho článku jsem měl léta nalepenou v pokoji a pak v garáži. Prostě těžká nostalgie. Samotné album jsem slyšel až skoro o deset let později a rozhodně jsem nebyl zklamaný. Je to prostě klasika, která sice není úplně top jako dvě předcházející desky, ale úspěšně jim šlape na paty a rozhodně právem patří do toho nejlepšího od KD. S hodnocením souhlas, ta devítka je určitě na místě.

13. 08. 2020 0:24

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08734 sekund.