RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Jane Razor, Marc B.K. (JANESESSION) - Keď máš pri muzike chuť si podrezať žily, ťažko nejakú babu zbalíš :D

Svoje zatím poslední řadové album nazvali slovenští Janesession „Nic jiného než potíže“. Je pravda, že vznik následujícího rozhovoru určité potíže (tedy hlavně z mojí strany) taky provázely, však jsme se s bicmenem Marcem B.K. na něj domlouvali už někdy od srpna. No, kdo by od nezaměnitelného hlasu kapely Jane a jejího parťáka Marca očekával, že by snad mohlo jít o nějaké potížisty „z povolání“, snad ho následující řádky (a to nemluvím o počtu vychechtaných smajlíků, které se do textu už nevešly…) přesvědčí o tom, že nic takového se nekoná a v Janesession panuje momentálně naprostá (tvůrčí) pohoda.

Rozhovor s vámi se na Metal Forever objevil před čtyřmi lety. Co nejzásadnějšího se za tuhle dobu ve vašem životě změnilo?
Marc: Pribral som:))...a opäť som začal hrávať s inými ako s Janesession, pretože mám príliš "veľa času".
Jane: No konečne som dokončila rigorózku, takže už len obhájiť a je to!

Tak to oběma blahopřeju!
M + J: Ďakujeme!!!

Železné jádro Janessesion drží pohromadě už dlouho, jen post baskytaristy se zdá poněkud horký. Co basákům provádíte, že nevydrží a v čem vidíte největší přínos vašeho čerstvého člena Tommyho Screw?
Marc: Nútime ich chodiť na skúšky napríklad :DDDD, no ale vážne, problém je v tom, že dnes každý okrem Jane hrá aj v iných kapelách, z ktorých niektoré sú aj zárobkovo činné.... a SoJa mal najväčší problém, že musel dochádzať cca 125 km.... a to je hodne náročné časovo aj finančne.
Jane: Tommyho som objavila v mojej akadémii, kam chodím na spev...a už bol náš ...je to parťák a je hodne učenlivý, robí pokroky a faninky sa zbláznia, keď ho uvidia live!
Marc: minulý týždeň sme s ním boli prvý krát v štúdiu a bola to paráda!!!...už ďalší basák, ktorý ma ako bubeníka neserie.

Jane, není ti trochu líto, že kluci se vyřádí i v jiných projektech a ty máš „jen“ Janesession? A je problém kluky nahánět k tomu, aby JS nezanedbávali?
Jane: No nie je mi nič také ľúto, na tieto projekty nemám time a ja sa na 100 percent venujem len Janesession, ...nie je jednoduché pre speváka byť súčasťou aj iných projektov, predsa len sme značkou kapely. A hlavne je veľmi prínosné pre kapelu ak muzikanti inšpirujú samých seba aj v inom žánri alebo kapele... u nás to zatiaľ funguje a chalani berú Janesession ako prioritu.

Marcu, zmiňuješ studio, znamená to, že se u JS kutí nějaká novinka?
Marc: Jasné, pracujeme na štvrtom albume, ale pred tým ešte bude vydaný sigel len čisto pre vydavateľstvá a novinárov.

Vloni jste vydali své třetí album „III: Nothing But Trouble“, které se nedostalo na svět zrovna lehce. V porovnání s „Chinese Democracy“ jste sice album spáchali v podstatě během okamžiku, ale i tak se vám dobu nahrávání podařilo řádně natáhnout. Co se u Janesession dělo?
Marc: Ale my máme určite lepší obal ako Chinese Democracy :D.
Jane: Väčšinou to boli problémy technického charakteru v štúdiu s vybavením a stále sme mali v compe nejakého dobroprajného tvora, ktorý nám aj prvý pokus zmazal skoro úplne. Nakoniec sme sa rozhodli materiál nahrávať v novom štúdiu a tam to už išlo pomerne rýchlo, žiaľ zvuk si to odskákal riadne, čo nás mrzí...

Jasně, zvuková nevyrovnanost desky... Neštve vás dneska, že se na desce projevila tahle moucha? Nestálo za to se vrátit na začátek a udělat všechno v jedné zvukové hladině?
Jane: Keby to bolo možné, urobili by sme to, ale money nás nepustili ďalej.
Marc: Sponzori od nás chceli výsledky do určitého termínu a to sa nedalo už stíhať a keďže sme na nich závislí, tak sme to museli riešiť touto fomou.

Pochopitelně si neodpustím otázku, zda je alespoň orientačně stanoven termín vydání čtvrté desky, zda máte naplánovanou nějakou dead line, kterou nepřekročíte ani v případě (nedej bože) podobných potíží.
Marc: Tento raz dead line neexistuje, lebo máme nad jeho vydaním väčšiu kontrolu. Chceme podniknúť určité kroky ešte pred jeho vydaním, takže by sme to chceli stihnúť najneskôr do konca februára, ale to by už mohol byť na svete aj skôr.
Jane: Tento raz by sa problémy so zvukom nemali vyskytnúť.

Jaké ohlasy jste na poslední desku zaznamenali?
Marc: milo nás prekvapili recenzie z celého sveta, dokonca v jednom brazílskom zine sme dostali 98 %, z čoho sme odpadli a slávili sme to celý víkend :D
Jane: Naši skalní sa rozdelili na dve časti...tí, ktorým sa to páči a tí, čo to považujú za náš najlepší počin.

S třetím albem jsem osobně zaznamenal určitý posun, co se celkového vyznění týká. Dřív jsem měl pocit, že Janesession jsou čistě doprovodnou kapelou Jane, poprvé mám pocit, že se jedná o plnohodnotnou kapelu. Je to jen můj dojem nebo se v tomto směru něco skutečně změnilo?
Jane: JS bola vždy kapela, nikdy to nebolo myslené ako môj projekt..., teda ja som to tak nikdy neplánovala... Čo sa týka tohoto pocitu, ten asi vyplýva z toho, že sme spolu už dlhšie a naše myšlienky ako by sa spojili v jedno...
Marc: …a hlavne všetci sme pociťovali rovnakú zlosť a bezmocnosť z tej situácie, ktorá bola okolo kapely a tej nahrávky...preto je tam tá iná emócia, nie je to už taký bezstarostný rock´n´roll.

Je to trend, kterým hodláte pokračovat, nebo už máte za lubem zase nějaký posun? Nebo jste už bez starostí, takže dojde na odlehčení?
Jane: Nová doska by mala byť už s lepšou náladou, ja by som si to tak priala viac, aj keď ten album milujem a je tam podľa mňa naša najsilnejšia vec...
Marc: Podľa mňa to bude taká kombinácia Trouble... a Summer Metal.

Prozradíte ještě něco dalšího k novince? Kolik už máte hotovo materiálu?
Marc: Klasických skladieb tam bude desať plus nejaké to prekvapko. Album bude trošičku menej o dvojkopoch a viac o melódiách, dúfam, že sa podarili aj nejaké ťažšie pasáže vieš, ten Van Halen máme v krvi!!!

Čím je pro vás americká rocková hudba 80.let – coby největší zdroj inspirace – nejvíc přitažlivá?
Jane: sex, drugs and rock ´n´roll!!! hihi...až na tie drogy samozrejme!!!
Marc: Stačí sa pozrieť ako vtedy muzikanti vyzerali a aj baby, no kto by sa za nimi neotočil??? No a hudba...tá je plná pozitívnej energie, ja osobne už mám niekedy pocit, že ani nič iné nedokážem z rock´n´rollu počúvať :D. Tá hudba je desne sexy a to je pre mňa dosť dôležité...ako že baba ide na rande, tak čo si pustí v kúpeľni?...no Whitesnake predsa!!! :D Každý jeden muzikant začal hrať muziku preto aby zbalil čo najviac báb a potom si moholo vybrať tú najviac sexy!!! Keď máš pri muzike chuť si podrezať žily, ťažko nejakú zbalíš :D.

V tom případě se musím zeptat Jane, platí to i naopak? Byl to ten důvod proč ty jsi začala dělat muziku? ;-)
Jane: hahaha...no jasné!!!! :D, aby som zbalila čo najviac báb, myslíš?

Vždyť říkám že naopak :D, takže chlapů…
Jane: No tak ja som v tomto dosť konzervatívna, to aby balili oni mňa…, no ale vážne:...ja robím hudbu kvôli tomu aby rock´n´roll prežil!!! To ostatné je až potom :D

A myslíš, že přežije?
Jane: Určite áno!!! Koľko super kapiel teraz vzniká vo svete!!!
Marc: A pochybujem že si niekto spomenie na terajšie hity ako na niečo čo tu pretrvá na vždy...

Už dvakrát jste naznačili fakt, že i vizuální stránka je pro vás důležitá. Takže co Janesession a image, jsou to pojmy, které patří nerozlučně k sobě?
Marc: Absolútne!!! Image je na nič tam, kde si muzikanti nepotrpia na svojich fans..., my im chceme ukázať, že koncerty sú pre nás výnimočná udalosť a ani do divadla nechodíme v teplákoch... K rock ´n ´rollu to jednoducho patrí!

Jak jsou na tom Janesession s koncertováním? Hráli jste v Čechách, vím o koncertech v Maďarsku, jsou ještě další končiny, kam se chystáte? A co další blízké plány?
Marc: bolo aj Rakousko a Polsko...a chystať sa chystáme, uvidíme, čo sa podarí. Je to zložitejšie vybaviť to, ale pracuje sa na tom. V nedávnej minulosti sa nám zrušilo Nemecko a Taliansko doslova za 5 minút 12, teraz sa rockuje s francúzskym usporiadateľom.

A kdy se zase objevíte v Čechách?
Marc: Dúfame, že ešte pred Silvestrom tohto rocku... a keď nie, tak v januári to vyzerá na Prahu.

Letos v září uběhlo pět let od okamžiku, kdy jste vydali svojí první nahrávku. Co pro tebe tenhle nosič znamenal, v čem si myslíš, že Janesession udělali od té doby největší pokrok? Co bys chtěl odpovědět, kdybych se tě za pět let zeptal na tutéž otázku v souvislosti s „III: Nothnig But Trouble“?
Marc: 100 % r´n´r bola úplná paráda, všetko bolo vtedy ok a užívali sme si len muziku a zábavu. Čím dlhšie sa to ale robí, tým má človek väčšie ambície a točí sa okolo neho viacej ľudí, ktorí sa tvária, že chcú pomôcť, ale v konečnom dôsledku je to iba banda chválenkárov, na Slovensku sa tomu hovorí slubotechna. Tak isto, keď sa kapela dostane na určitú úroveň, tak zostave visieť na pol cesty. Na undergroundové akcie už ich nevolajú a v overgrounde už nikoho nezaujímajú, pretože sú akože metal. O trojke by som za 5 rockov chcel povedať: Jáj!!!...to bolo vtedy, keď sme ešte nič neznamenali?!!:DDDD

Kdy a co pro vás bylo nejtěžší a kdy jste se cítili nejvíc uspokojení (myšleno v souvislosti s Janesession :-) )
Jane: Ťažké je sa rozbehnúť, potom to ide... a potom je ťažké to udržať. Ja sa cítim uspokojená, keď je po super koncerte a ja sa po dvojhodinovom spánku zobudím s dobrým pocitom na duši, že koncert bol sqwelý a ľudia si ho poriadne užili.
Marc: Myslím, že všetko okolo „Trouble“ bolo jedno z tých najťažších, ináč súhlasím s Jane a tá spokojnosť po koncerte nastane hlavne vtedy, keď nemusíme páčiť od usporiadateľa dohodnutý honorár. Pre mňa osobne bolo naj uspokojením naše single u protinožcov.

Já jsem svoje otázky vyčerpal, máte prostor říct to, na co jsme zapomněli, nebo co byste ještě rádi, aby zaznělo.
Jane: Ďakujeme Ti za rozhovor a pozdravujeme všetkých fandov Vašej stránky, zinu, nech sa Vám darí a Rock´n´roll 4ever!!!
Marc: Užívajte si muziku, chodievajte na koncerty, kupujte cdčka domácich kapiel, budú tak vznikať nové kapely s chuťou hrať! A ten najdôležitejší odkaz? : 42.

Pro nás méně chápavé zkus alespoň naznačit, co znamená ten tvůj vzkaz... :D
Marc: :D:D:D treba si prečítať knihy Douglasa Adamsa :D:D:D Ale dobre. Moje vlastné vysvetlenie čísla 42 je: Žite tak, aby ste zanechali stopu a nemyslím tým žltú v snehu!!! :D

Savapip             


www.janesession.sk
Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.10.2010
Přečteno: 3093x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tak jsem si vás...13. 10. 2010 11:57 Pepsi Stone
Dakujeme za Vas...13. 10. 2010 10:48 Marc - Janesession
Ty vole, Marek, ta...13. 10. 2010 8:47 Venca Votruba


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09649 sekund.