NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SKILL IN VEINS - Skill In Veins

V lecčems mi současná rocková scéna připomíná přelom osmdesátých a devadesátých let. Tehdy taky vedle řady tvrdých kapel působily milióny hairmetalových formací. Vedle velikánů stylu jako Mötley Crüe, Guns n´Roses, Ratt, Poison nebo Warrant tady byly řady kapel jednoho hitu. Některé z nich během času dokázaly své kvality a přežily dodnes. Některé zazářily jako jeden z neonů na Sunset Boulevard a zhasly dříve než stačily něco kloudného vydat. Dnes je tomu stejně. Máme tu Mötley Crüe, máme tu Guns n´Roses, Ratt i Poison, ke kterým se přidali ještě Crashdïet nebo Hardcore Superstar, ale pak tu máme řady dalších kapel typu Babylon Bombs, Jettblack, American Sixgun, Dirty Skirty nebo... Skill In Veins.

Všechny tyhle kapely by byly rády novými Mötley Crüe, což se jim ale povede skutečně jen stěží. Můžeme proto tyhle formace dělit na ty, se kterými můžeme počítat do budoucnosti a pak na ty, které se prostě rozplynou jako pára nad hrncem. A jelikož tohle je recenze na letošní debutovou desku italských Skill In Veins, budeme se zabývat jen touhle kapelou. A o té si dovolím tvrdit, že ji nějaká budoucnost čeká. Pokud ovšem nepřeváží ego, jak tomu u podobných kapel bývá, a Skill In Veins nedojedou na osobní spory jako jejich (soudě podle poslechu) největší idolové... Skid Row.

Hned od první věci „Can´t Ride My Soul“ je jasné, že zpěvákovi Gabriele Gozzimu učaroval výraz Sebastiana Bacha. Navíc disponuje stejným hlasovým rozsahem jako Bach, dokonce i ta barva je podobná. Kytary řežou stejně jako v období debutu Skid Row, občas nahlédnou i progresivnějšímu znění desky „Slave To The Grind“. To hlavně ve chvílích, jako je třeba věc „Sick Mind“, kdy se Gozzi pustí do rvavé polohy Bacha z titulní věci „Slave To The Grind“.

Z výše napsaných řádek se může zdát, že Skill In Veins jsou jen bohapustou kopírkou Skid Row. To ale není pravda. Třeba „Just Another Drink“ by Skid Row rozhodně takhle nenapsali. Je z ní, díky slide kytaře, cítit spíše duch Cinderelly nebo Jona Bon Joviho z období „Blaze Of Glory“. „Don´t Need You To Cry“ by byla zase na poměry Skid Row moc sladká a „I ´m Living My Life“ moc rozdováděná.

Když tak tuhle desku poněkolikáté poslouchám, říkám si, sakra ona je to vlastně docela dost dobrá věc. Prvním dvěma albům Skid Row se sice rovnat nemůže, ale když do ní proniknete, dám ruku do ohně za to, že se vám bude líbit víc než „Subhuman Race“, „Thickskin“ a „Revolution per Minutes“.

Jan Skala             


www.skillinveins.com

Seznam skladeb:
1. Can't Ride My Soul
2. Skulls On The Way
3. Youth Times
4. I'm Living My Life
5. Sick Mind
6. You're Doing It Again
7. Just One Drink
8. Don't Need You To Cry
9. The Way Out
10. We Don't Cry
11. We Don't Believe In Fables

Sestava:
Gabriele Gozzi - zpěv
Andrea Lanza - kytara
Nik Mazzucconi - baskytara
Francesco Jovino - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 50:00
Label: Avenue Of Allies
Země: Itálie
Žánr: hair metal

Diskografie:
2010 – Skill In Veins


Vydáno: 05.12.2010
Přečteno: 2271x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10055 sekund.