26.01.2020
DYNAZTY
Švédští metalisté vydají 3. dubna novinku s titulem ..více

26.01.2020
HAZZERD
Kanadské thrashmetalové těleso vydalo album "Delirium", ..více

26.01.2020
DEATH
Zemřel někdejší bubeník deathmetalových legend Sean ..více

26.01.2020
THE MARS VOLTA
Bývalý basista těchto dnes už neexistujících ..více

26.01.2020
WINGER
Nová deska těchto amerických hardrockerů je na cestě. V ..více

26.01.2020
BENEATH MY SINS
Novinka francouzských BENEATH MY SINS "I Decide" vyjde ..více






LIMETALL - Znamení
nerieste kokot*ny, tito borci su davno za zenitom, ..

LIMETALL - Znamení
B. Wolf : Možná kdybych si koupil jako první a ..

LIMETALL - Znamení
skončil v den, kdy odešel navždy S. Hranický . ..

RAGE - Wings Of Rage
no vida a já to měl přeně naopak :-). Ale v Pr ..

LIMETALL - Znamení
L.P. byl ze skupiny odejit, jako uznavany a profes ..

LIMETALL - Znamení
Jméno jsem opravil, díky za upozornění. Co se ..

RAGE - Wings Of Rage
Tak tak, zdání klame. ..

RAGE - Wings Of Rage
po prvním poslechu mi tahle deska prisla takova n ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Ahoj, osobně taky Torr,Debustrol, Kryptor atd del ..

LIMETALL - Znamení
Mistr pera psaciho, Bubenik se jmenuje Lukas Pavli ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
4026x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1973x

DEBUSTROL - Chytrá past
1330x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1145x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
1131x

DEBUSTROL - Vyhlazení
1118x



03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7403
recenzí: 6067
reportů: 570
rozhovorů: 388













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer

Tak nám Vláďa Šafránek vydal druhou sólovku. Celé to působí zatím jako utajená akce, ale jak se zdá, propagace na „Buccaneera“ se začíná rozjíždět a Vláďa se zase dostává do různých časopisů, odkud se ztratil po svém odchodu z Harleje před pěti lety. Jasně, je členem Walda Gangu, se kterým před třemi lety vydal dobrou eponymní desku a letos snad připravuje druhou, ovšem stále je spojován se svou někdejší kapelou, se kterou udělal takové perly jako „Jůlie“, „Zfetovanej“, „Volání krve“, „Čikuli“ nebo „Zrzi zrzi“. „Buccaneer“ sice na tom nic nezmění, ale když jej porovnám s novinkou Harleje „Máme vlka“, tak si myslím, že může být náplastí na rány, které Harlej fanouškům s poslední deskou uštědřil.

Šafránek má samozřejmě snadno rozpoznatelný hlas. Tady je jasně slyšet, že Harleji vždycky dával jeho nezaměnitelnou tvář, kterou přenesl k „Buccaneerovi“. Dalo by se říct, že Šafrdova sólovka je dneska mnohem víc harlejovštější než současný Harlej. Už úvodní „Pod pirátskou vlajkou“ (s výborným textem Daniela Landy) se každému starému příznivci Harleje radostí rozbuší srdce a s refrénem můžeme směle zavzpomínat na časy desek „Harlejova kometa“ nebo „Zastavte tu vodu“. Titulní „Buccaneer“ má zase nakažlivý refrén, že si jej budete prozpěvovat celý den, protože je tak působivý, že vám z hlavy nevyleze.

Právě titulní věc představuje Šafránka i jako textaře a můžu říct, že je to vcelku příjemné překvapení. „Dopis pro tebe“ by se možná (pochopitelně kdyby to nebyla autorská věc) hodila víc do repertoáru Walda Gangu (celá kapela na „Buccaneerovi“ zpívá sbory), ale i tady Šafránek, zejména v refrénu, dokazuje, že jako textař byl vždycky trochu podceňovaný. Samozřejmě se někde nevyhneme křečovitostem typu „Slábnou – nedoletí, stárnou – umírají, pláč uspávají“ (Pláč duší), ale to je jen výjimka. Vcelku zajímavý je duet s Olgou Lounovou „Vím, že ty víš“, kterážto skladba (ještě se závěrečnou, skoro až doommetalovou „Růže a lilie“) se naprosto svou baladickou náladou vymyká jinak klasicky rozjařenému duchu desky.

„Desperát“ s textem hostujícího Xindla X je klasickou hymnou starých Harlej, s pořádně nařvaným refrénem a motörheadovskými riffy. Stejně tak „plzeňská hymna“ „Ó Bory“ a následující „Kostitřes“, což jsou ostré dvouminutové rock n´rollovky. Prostě když tyhle věci posloucháte, povzdechnete si, že je možná trochu škoda, že to Šafrdovi a zbytku Harleje pospolu nevydrželo. Pak si ale uvědomíte, že není důvod brečet nad rozlitým pivem a je lepší si „Buccaneera“ pustit znovu.

I když se to možná Šafrdovi nelíbí, srovnávání s Harlejem se stále ještě nevyhne. Co ho ale může hřát u srdce je fakt, že to svým kolegům začátkem roku 2011 natřel na plné čáře. A dokonce i s kytaristou Harleje Martinem Volákem, který se na téhle desce prezentoval i jako hbitý skladatel a jehož orientální kytary v závěrečné „Růže a lilie“ jsou balzámem na uši. Prostě a jasně. Šafránek stvořil výborné album, které by si úspěch zasloužilo.

Pepsi Stone             


www.vladasafranek.cz

Seznam skladeb:
1. Pod pirátskou vlajkou
2. Buccaneer
3. Dopis pro tebe
4. Pláč duší
5. Vím, že ty víš
6. Spalo dítě
7. Desperát
8. Ó Bory
9. Kostitřas
10. Růže a lilie

Sestava:
Vláďa Šafránek - zpěv
Martin Volák - kytara, baskytara, programming
Miro Laco - piáno
Walda Gang - sbory

Rok vydání: 2011
Čas: 32:28
Země: Česká republika
Žánr: rock

Diskografie:
2006 - Velryba
2011 - Buccaneer

S Brainem
1994 - Příliv

S Harlejem
1995 - Aj mena ou bejby hel
1997 - Harlej krišna
1998 - Harlejova kometa
2000 - Zastavte tu vodu
2002 - Musíme se pochválit máme auto z m(M)ostu
2004 - Když chválím tak sebe

S Walda Gang
2007 - Walda Gang


Vydáno: 05.04.2011
Přečteno: 6187x




počet příspěvků: 18

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
AutogenVláďa s Autogenem...11. 07. 2019 8:52 Jiri87
To SupermoderátorPřesně byl tam...7. 07. 2019 15:04 Guns
to LukášTak Harlej byl asi...7. 07. 2019 12:22 Supermartonátor
A co Autogen ??!!!Nechápu proč si...7. 07. 2019 11:30 lukáš
Dobrá...7. 07. 2019 8:23 Guns


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17965 sekund.