ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Trio miniprofilů na téma power metalové naděje z Bandzone: kapely RAVENCLAW, TRISTANA a Dobroslav Denk

RAVENCLAW
Košická kapela RAVENCLAW představuje jednu z potenciálních nadějí slovenské melodické scény. Ovšem naději, která k tomu, aby se přetavila do výraznějšího úspěchu, potřebuje ujít ještě podstatný kus cesty. Kladem debutové desky "Welcome To The Ravenland" jsou příjemně klenuté melodické linky, které svojí subtilností posouvají avizované power metalové ražení této kapely až někam k nenáročnému prog/rocku. Slováci silně čerpají z odkazu brazilské ANGRY, bohužel se ale vyznačují jedním neduhem, který je shodou okolností rovněž typický pro melodické kapely, pocházející z Latinské Ameriky. Je jím zpěv Mateje Valisky, kterému to ještě klape ve středních polohách (či sborové podpoře), jakmile ovšem přijdou na řadu vysoké tóny, stává se poslech nefalšovaným běsem a utrpením. Vrátíme-li se tedy obloukem k úvodu tohoto odstavce, muzika samotná v sobě ukrývá nemalý potenciál, který se navíc slušně rozvíjí, čehož důkazem jsou dvě nové skladby z minulého roku ("Stopa" a "Humanmark"), jež jsou kompozičně lepší než ty na výše zmíněné desce. Jak už bylo zmíněno, velkou překážkou je ale zatím zpěv ve vysokých polohách a chce-li se RAVENCLAW posunout významněji dopředu, řešení tohoto problému je velmi akutní.

Ravenclaw@Bandzone.cz

Ravenclaw@official

TRISTANA
Tato smečka pochází rovněž ze Slovenska, konkrétně Povážské Bystrice a ačkoli zde píšeme o nadějích power metalové scény, tentokrát se určitě nejedná o žádné benjamínky. TRISTANA existuje už přes deset let a na svém kontě má hned dvě dlouhohrající desky, "Back To The Future" z roku 2003 a placku "Zircom Street" z roku loňského. Rovněž se může pyšnit odehráním několika koncertů po boku velkých hvězd, jakými jsou GAMMA RAY nebo předskakováním ARAKAINu na jejich turné k aktuální desce "Homo Sapiens...?". Je mi velkým potěšením konstatovat, že těmto privilegiím plně odpovídá i kvalita samotné hudby. Ukázky na Bandzone či domovských stránkách jasně naznačují, že zde máme co dočinění s vyzrálou power metalovou bandou, ať už se jedná o složku kompoziční či pěveckou. Tuhle partu vám prostě silné doporučuji. (Recenze desky "Zircom Street" bude následovat v brzké době)

Tristana@Bandzone.cz

Tristana@official

Dobroslav Denk
Dobroslav Denk z Teplic ještě nevydal žádné dlouhohrající CD, nicméně jeho skladby (a je jich dost) jsou na Bandzone volně ke stažení. Zatím se jedná o instrumentální věci, s výjimkou písně "Sen", kterou nazpíval Saša z kapely BLACKSNAKE. Ozvučení skladeb probíhá v Denkově domácím studiu a jako takové je na poměrně dobré úrovni. Žánrově pak jde o velice poslechový heavy rock, přičemž jeho stěžejní prameny protékají až z klasické hudby. Ačkoli Denk disponuje značnou technickou vyspělostí, nečekejme žádné egoistické kytarové propletence v Malmsteenově stylu (ačkoli Yngwie patří mezi Denkovy vzory). Skladby uvedené na Bandzone naopak inklinují např. k přítulnosti nedávno vydané sólovky Tommyho Vitalyho z italské kapely SEVEN GATES. Což znamená především neoklasické (power) metalové melodie a klenutí po celé délce stopáže, bez zbytečných progresivních hrbolů a překážek. Denkovi to zkrátka jde od ruky a tato tvořivá radost je lehce přenositelná i na posluchače. Tak neváhejte.

Dobroslav Denk@Bandzone.cz

Petr Štěpnička             



Vydáno: 06.06.2011
Přečteno: 10995x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1496 sekund.