IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DONNIE VIE - Wrapped Around My Middle Finger

Po bezmála třiceti letech na scéně vydává zpěvák amerických glam metalových hippíků Enuff Z´Nuff, Donnie Vie, své třetí sólové album. Jeho mateřská kapela v těchto dnech neoplývá bůhvíjakou činností a tak se Donnie opět pustil do sólové práce. Není divu. Basista a vůdčí osobnost kapely Chip Z´Nuff stále koketuje s někdejším odpadlíkem z Guns n´Roses, bubeníkem Stevenem Adlerem a věnuje se svému bočnímu projektu Johnnie Rotten, někdejší kamarádi, kytarista Derek Frigo a bubeník Rick Parent jsou už na pravdě boží a epizodka s bývalým kytaristou Ratt a Ozzyho Osbournea Jakem E. Leem nedopadla také nijak slavně (i když společné album „Dissonance“ k zahození nebylo).

Donnieho tak začaly svrbět prsty. Sám ví nejlépe, co umí. A to je to, čemu se věnuje už od roku 1984, kdy společně s Chipem Z´Nuffem, kytaristou Ginem Martinem a bubeníkem B. W. Boeskim založil Enuff Z´Nuff. Kapelu, která díky svému eponymnímu debutovému albu a hitům „New Thing“ a „Fly High Michelle“ měla raketový start. Brzy ale dopadla, kdy se do ní začal vrtat (tehdy bývalý) zpěvák Mötley Crüe Vince Neil a ukradl jim do své doprovodné kapely bubeníka Vikkiho Foxxe. Pak už to šlo s Enuff Z´Nuff z kopce. Doba jejich hudbě nepřála ani náhodou, prodeje klesaly a stejně sestupnou tendenci měla i návštěvnost na koncertech.

Čas oponou trhnul, Enuff Z´Nuff sice nedosáhli dřívějších čísel, ovšem přesto ukázali, že je nutné s nimi do budoucna počítat. A když posloucháte sólovku jejich zpěváka, je to prakticky jako kdybyste poslouchali jejich další řadovku. „Wrapped Around My Middle Finger“ má všechny atributy, co má každá deska Enuff Z´Nuff. Nechybí zde úvodní a zároveň titulní vypalovačka. Je tu baladická „Wunderland“, kterou od komerčních ambicí srazí vstup nečekané psychedelické pasáže, tolik typické pro tvorbu Donnieho domovské kapely. Většina desky se ale line v pokojném tempu, takže se bude dobře poslouchat jak fanouškům losangelské hair metalové scény, stejně jako posluchačům mainstreamovějšího pojetí rockové hudby, takové jakou na svých sólovkách předvádí třeba Bruce Springsteen nebo Jon Bon Jovi. Z těchto pomalejších příspěvků bych vypíchl určitě výtečnou baladu „Daddy´s Girl“, ale i „No Escape“. A to, že má Donnie čuch na hit, demonstruje jasně ve dvojici „Flames Of Love“ a „Rattle On“. Nakonec potěší i závěrečná ulítlá „Smokin´ Hot Lollipop“.

Ne, tahle deska nezklamala. Jak jsem už před dvěma lety psal v recenzi na „Dissonance“ od Enuff Z´Nuff, nikdy jsem nebyl velkým fanouškem této kapely. Vždycky jsem dával přednost Mötley Crüe, Poison, Warrant, L.A. Guns, Faster Pussycat, Vain, o Guns n´Roses ani nemluvě. Ovšem když tak poslouchám „Wrapped Around My Middle Finger“, říkám si, že možná jak Enuff Z´Nuff, tak Donnieho sólovky by stály za delší, bližší prozkoumávání.

Jan Skala             


www.theitch.se

YouTube ukázka- Wrapped Around My Middle Finger

Seznam skladeb:
1. Wrapped Around My Middle Finger
2. Wunderland
3. Lisa
4. Daddy´s Girl
5. No Ya Know
6. No Escape
7. Lil Wonder
8. Flames Of Love
9. Rattle On
10. I Won´t Let You Down
11. Smokin´ Hot Lollipop

Sestava:
Donnie Vie - zpěv, kytara, programování

Rok vydání: 2012
Label: Cargo Records
Země: USA
Žánr: hair metal/blues

Diskografie:
2003 - Just Enough
2007 - Extra Strenght
2012 - Wrapped Around My Middle Finger


Vydáno: 30.03.2012
Přečteno: 2124x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09183 sekund.