Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Josef WLASCHINSKÝ (TRIGGER) - Rádi bychom, aby naše batole běželo jako dobře trénovaný běžec

Není nic neobvyklého, že si muzikanti ze své domovské kapely sem tam odskočí, aby si mohli zahrát s někým jiným či něco jiného. Poněkud neobvyklejší už je, když si převážně ti samí muzikanti rozjedou souběžně dvě kapely, ve kterých se pohybují přibližně v podobných stylových hranicích. Ale tři kapely najednou, to už je unikát. A ještě navíc, když mluvíme o třech kapelách, z nichž každá má na svém kontě alespoň jednu desku, která by mohla zaujmout důležité místo ve sbírkách příznivců heavy metalu (a jeho subžánrů). Počítám-li správně, tak v rámci těchto tří spolků se prozatím vystřídalo celkem jedenáct osob. A byť by třeba Ronnie Könnig, Ado Kaláber, Jano Tupý či Filip Koluš mohli zasvěceně hovořit o aktivitách celého triumvirátu (a Luděk Struhař, Josef Wlaschinský a Adrian Ciel by stejně tak mohli promluvit o dvou položkách) Vindex + Signum Regis + Trigger, i přes nezbytné styčné body vám přinášíme trojdílný seriál samostatných rozhovorů (byť vyhnout se některých styčným bodům nelze) o každé kapele zvlášť. V prvním kole se ústy zpěváka Josefa Wlaschinského představí kapela TRIGGER.

Ze všech tří výše zmíněných kapel je Trigger benjamínkem, proto tě poprosím, abys kapelu Trigger představil našim čtenářům.
Skupina Trigger je z těchto zmiňovaných skupin vážně nejmladší, ale zato tvořená ze stejně skvělých hudebníků, jako je Vindex a také Signum Regis, tedy když opomeneme zpěváky :-). Řekl bych,žeTrigger patří do řady skupin hrající hard rock s výrazným melodickým fundamentem.

Poprvé jsem tvoje jméno zaregistroval v souvislosti s koncertováním v řadách Signum Regis. Vzhledem k tomu, že tvůj projev na debutové desce Trigger je velice vyzrálý, nepředpokládám, že by tohle byly tvoje první zkušenosti. Jak je to tedy s pěveckou minulostí Josefa Wlaschinského?
Signum Regis byl můj druhý větší počin, co se týče známějších skupin. Dříve jsem pracoval na novém projektu Táborské skupiny INSIDE. V této skupině zpíval například Honza Toužimský, nynější leader skupiny ARAKAIN, na kytaru hrál jeden ze členů známé skupiny RAPMASTERS - (Jsi slizký had) a bicí obsadil Roman Lomtadze.

Vznik kapely Trigger přišel krátce po tvém koncertování se Signum Regis, kapelu, vyjma tebe a bubeníka, tvoří muzikanti ze Signum Regis a Vindex. Docela by mě zajímalo, jakým způsobem se při téhle spolupráci začala rodit myšlenka na kapelu Trigger a zda jste neuvažovali o tom, že bys naskočil natrvalo do Signum Regis, kde zjevně koncertování s Göranem Edmanem není jednoduchá záležitost, případně do Vindex, který se svého času také ocitl bez zpěváka.
Právě v době, kdy jsem účinkoval se skupinou SIGNUM REGIS byly postupem času od členů této skupiny výhrady na mou výslovnost anglického jazyka a tak jsme se dohodli, že nemá dále cenu pokračovat v anglicky zpívaných textech a tím pádem mém účinkování v SIGNUM REGIS. Následně, po několikaměsíční pauze přišla ze strany členů S.R. nabídka, zda bych měl zájem o spolupráci na novém projektu, zpívaném v češtině. Na tuto nabídku jsem přistoupil a v únoru 2012 se postupně začalo pracovat na novém materiálu. Otázka, zda bych vzal zpěv ve skupině Vindex je tedy zodpovězena, jelikož texty Vindex jsou také v anglickém jazyce.

Trigger v letošním roce vydal své debutové album „Neztrácím víru“. Můžeš ho trochu přiblížit, co bys doporučil příznivcům heavíku jako jeho nejsilnější stránku? Pokud existuje, jaká je tvoje nejoblíbenější skladba na desce? Jaké ohlasy na desku jste zaznamenali a je něco, co bys dneska udělal jinak nebo jsi s „neztrácím víru“ stoprocentně spokojený?
Já osobně bych především k poslechu této desky pozval ty, co jim není cizí tvrdé zrno skladeb s melodickým zpěvem. A co se týče skladby, kterou mám z tohoto alba rád, to je právě skladba "Neztrácím víru", podle které je pojmenované debutové album. Ohlasy na tuto desku jsou kladné a já osobně na mé vlastně první desce bych neměnil skoro nic. Musím prozradit i to,že nám hodně chválí obal CD, který nám navrhl náš klávesák Jan Tupý.

Řada muzikantů se zmiňuje o tom, že v procesu nahrávání slyší desku tak často, že už pak nemají chuť si jí doma pustit. Jak to máš ty?
Musím uznat,že je to naprosto pravdivé a proto si ji raději pouštím v autě :-).

A jak je to s následovníkem desky? Máš už v hlavě nějaké nápady na pokračování?
Rád bych prozradil, ale vždy je to provázané s naším největším tvůrcem nových skladeb a to Ronaldem Königem, který mi přeposílá skladby k nápěvům. Pak už je to jen na mé dané pocitovosti, jakou že skladba dostane náladu, ze které pak čerpá i textař Petr Soukup,který nám otextoval celé album.

Podle fotek odhaduju, že už nebudeš žádný metalový dorostenec.
Ano, ano, čas letí a bohužel i já nezůstanu stále mlád i když bych rááááád :-).

Má název desky pro tebe nějaký hlubší význam, či jde jen o prosté využití názvu jedné ze skladeb?
Tento název se shoduje s názvem skladby, ale pro mě má daleko hlubší význam.

A jde o tvojí první studiovou zkušenost, nebo si už svůj hlas někde zvěčnil?
Jak už jsem zmínil mé první větší učinkování bylo ve skupině INSIDE, kde jsem spoluautorem skladeb a také jsem měl tu čest poznat práci zpěváka ve studiu.

Vaše koncertní činnost není kdovíjak bouřlivá. Čím to a co máte v plánu?
Je to prosté, skupina TRIGGER má za sebou teprve rok života a musí zdolávat pomalu krůček po krůčku, třeba tak jako batole, které se učí chodit. Sice bychom byli rádi, aby naše batole běželo jako dobře trénovaný běžec,ale realita je bohužel jiná. No a plány jsou právě naučit se dobře chodit, abychom mohli dále dobře a dlouze běžet.

Trigger je defacto začínající kapela, byť jí tvoří zkušení muzikanti. Jak těžké je v současné době prosadit se pro novou metalovou kapelu? A kde a jak Josef Wlaschinský čerpá energii a inspiraci na tenhle boj?
Myslím,že všechno má svůj čas a pokud si člověk jde za svým snem, určitě se mu podaří ten sen uskutečnit. Já se snažím na vše myslet pozitivně a do všeho dávám maximum své energie,kterou čerpám právě z dobrých ohlasů fans na naši tvorbu.

Moje poslední otázka je obligátní – je něco, na co se tě nikdy nikdo z novinářů či fanoušků nezeptal a ty bys na to přitom hrozně rád odpověděl?
Tak takovou otázkou jsi mě docela dostal :-).Přemýšlííííím .........
No určitě se mě ještě nikdo nezeptal :
A NEPOTŘEBUJEŠ NÁHODOU NĚJAKÉ PENÍZE ???? :-D :-))))

Díky ;-)
Já děkuji za otázky a přeji všem hodně štěstí !!!!!!

Savapip             


www.trigger-band.com

Související recenze, reporty, rozhovory

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.01.2013
Přečteno: 2608x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08878 sekund.