24.09.2021
GUNS N`ROSES
Američané vydali druhou ochutnávku postcomebackové ..více

24.09.2021
WARRIOR SOUL
Kory Clarke, tento předák newyorských rockerů drží ..více

24.09.2021
BLAMAGE
BLAMAGE brzy vypustí novou řadovku "Dicktator!", jejíž ..více

24.09.2021
POWER 5
Včera vyšlo nové album POWER 5 "Adrenalin". Album ..více

24.09.2021
SOUL MASSACRE
20. srpna vyšlo druhé album deathmetalových SOUL ..více

24.09.2021
FROZEN POPPYHEAD
Kapela FROZEN POPPYHEAD v novém klipu k písni více






AURA - Falling Darkness
Stačilo poslechnout jednu "skladbu" a jediné co ..

EXORCIZPHOBIA - Friend Of Lunacy
Slušnej nářez! Kluci jsou jistota kvality. Jen ..

BRAINSTORM - Wall Of Skulls
Za mě super album, perfektní zvuk i kompozice, p ..

KISS - Carnival Of Souls: The Final Sessions
Grunge mě ve své době minul obloukem a nezlepš ..

THUNDERSTONE - Apocalypse Again
Akurát si púšťam "The Burning" a tiež dobre. ..

MANIC STREET PREACHERS - The Ultra Vivid Lament
Send Away The Tigers je výborná deska, sice mů ..

THUNDERSTONE - Apocalypse Again
Výborná deska, jedu to furt :-P ..

SWALLOW THE SUN - The Morning Never Came
Akorát jsem koukal. Zní to pěkně, i kdžy klas ..

MANIC STREET PREACHERS - The Ultra Vivid Lament
K tomu nejlepšímu tedy rozhodně nepatří. ..

SWALLOW THE SUN - The Morning Never Came
Dneska vyjel song Woven Into Sorrow z nového alba ..




Za poslední měsíc:
IRON MAIDEN - Senjutsu
7897x

KISS - Hot In The Shade
2935x

KISS - Revenge
2483x

NIGHT RANGER - ATBPO
1907x

Miloš Dodo DOLEŽAL (VITACIT) - Starám se o svůj odkaz na scéně
935x

IRON MAIDEN - Vyplatí se strategický útok, Senjutsu...?
842x





článků celkem: 8618
recenzí: 7107
reportů: 574
rozhovorů: 517













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MEGADETH - Super Collider

Kdeže jsou časy, kdy energií nadupané desky "Peace Sells... Who´s Buying" nebo "Rust In Peace" ohromovaly precizními Mustaineovými riffy a kulometnou palbou? Kdeže jsou časy, kdy "Countdown To Extinction" a "Youthanasia" bouraly hitparády a ukázaly, že i thrash metal může být komerčně zajímavý i bez toho, aby kapela ztratila vlastní tvář. Mustaine nám nějak stárne a od comebacku před deseti lety, který korunovala slušná deska "The System Has Failed" to s Megadeth jde trochu z kopce. Navíc nepřesvědčivé vystoupení na loňském Metalfestu v Plzni našince také zrovna nepotěšilo.

V případě "Super Collider" je, ostatně jako u všech ostatních desek Megadeth, zbytečné bavit se o instrumentální úrovni všech zúčastněných. Ta je dána, nikdo z muzikantů není žádné ořezávátko. O specifickém stylu kapely, která z něho, snad jen s výjimkou podivně industriálně zabarveného alba "Risk", nikdy neuhnula, jakbysmet. Mustaine se ani na své čtrnácté desce nepouští do žádných experimentů. Vše jede podle předem daného mustru a v zaběhnutých kolejích. Jenže stále častěji se vždycky něco zadrhne, dochází nápady a "Super Collider" tak pokračuje v rozpačitých pocitech, které vyvstaly už u minulého alba "Thirteen".

Začátek je dobrý. Rozjezdová "Kingmaker" má patřičný tah na bránu, nechybí výborný Mustaineův riff, který celou skladbu uvede. Tempo také nikoho neurazí a zrzavý principál cedí skrz zuby své jedovaté texty. Jako otvírák dobrý, říkám si. Druhá titulní skladba má hitové ambice a zní, jako kdyby vypadla z nejslavnějšího období kolem desek "Countdown To Extinction" a "Youthanasia". Ještě trojka "Burn!" má v sobě pár dobrých nápadů, ovšem ke konci už trochu nudí vlezle se opakující refrén. Pak najednou ale spadne řetěz. "Built For War", kterou s Mustainem napsal bubeník Shawn Drover a kytarista Chris Broderick je jen unylá odrhovačka. Trochu dechu kapela nabere v v maidenovsky cválavé "Off The Wall", jenže pak trápení pokračuje. Trojice "Dance In The Rain", "Beginning Of Sorrow" a "The Blackest Crow" jsou jedny z nejméně výrazných a tudíž i nejhorších skladeb, jaké si kdy na konto zrzoun Mustaine připsal.

Fanouška pak naopak potěší svižná "Forget To Remember" se zpěvným stadiónovým refrénem, který těžko můžete dostat z hlavy. I "Don´t Turn Your Back..." je rozhodně jedna z těch lepších skladeb, jaké Megadeth, respektive sám Mustaine, na desku složili. Vcelku slušná je i závěrečná coververze "Cold Sweat" z pera Phila Lynotta a Johna Sykese a která poprvé vyšla před třiceti lety na posledním albu "Thunder And Lightning" od Thin Lizzy. Skladba je podána typickým megadethovským stylem, což je v tomto případě rozhodně dobře, protože Mustaine není žádným velkým zpěvákem a draní do poloh Phila Lynotta by mu rozhodně nesvědčilo.

Prostě a jasně, Megadeth jsou v současnosti ve skladatelském útlumu. Nikdo nečekal, že nová deska bude lámat rekordy v počtu výtečných nápadů a bude tak atakovat nedostižné pozice alb z první poloviny devadesátých let, ovšem až na pár výjimek zde Megadeth nudí a natahují rozplizlé nápady na neúnosnou délku. Čekal jsem víc...

Pepsi Stone             


www.megadeth.com

You Tube ukázka - Super Collider

Seznam skladeb:
1. Kingmaker
2. Super Collider
3. Burn!
4. Built For War
5. Off The Edge
6. Dance In The Rain
7. The Beginning Of Sorrow
8. The Blackest Crow
9. Forget To Remember
10. Don't Turn Your Back...
11. Cold Sweat

Sestava:
Dave Mustaine – zpěv, kytara
Chris Broderick - kytara
David Ellefson - baskytara
Shawn Drover - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 45:14
Label: Universal
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1985 - Killing Is My Business... And Business Is Good
1986 - Peace Sells... Who´s Buying?
1988 - So Far, So Good... So What!
1990 - Rust In Peace
1992 - Countdown To Extinction
1994 - Youthanasia
1997 - Cryptic Writings
1999 - Risk
2001 - The World Needs A Hero
2004 - The System Has Failed
2006 - United Abominations
2009 - Endgame
2011 - Thirteen
2013 - Super Collider

Související recenze, rozhovory, reporty

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.06.2013
Přečteno: 5616x




počet příspěvků: 37

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
U mňa jeden z...23. 04. 2020 7:56 Demonick
Tak z dnešního...22. 04. 2020 21:06 orre
Rudi Rus je znama...24. 01. 2016 21:02 Demonick
Demonick, mrkni na...24. 01. 2016 20:06 Peto
No paradoxne, PS4...23. 01. 2016 21:00 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.5105 sekund.