PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Reinhard KRUSE (S.D.I.) - Nemá smysl čekat na ten správný moment, když chcete něco udělat. Takže jsem to udělal nyní.

Jako by někdo v metalovém nebi řekl, že rok 2014 zasvětí návratům či oživení kapel, začínajících na písmeno “S”. A přiznám, že ten třetí ohlášený (po Savatage a Scanner) byl pro mě nejvíc překvapující. No řekněte, pamětníci, napadlo by někoho, že se svérázná úderka S.D.I. vedená Reinhardem Krusem ještě objeví na scéně? No vida a do jejich prvního koncertu po mnohaletém pauzírování ( a dokonce v originální sestavě) zbývá necelý měsíc. Na druhém konci drátu seděl Reinhard a téma bylo jasné – reunion S.D.I.

Reinharde, na konci roku jsi fanouškům SDI nadělil skvělý dárek zprávou o tom, že se tahle kapela znovu probouzí k životu. Takže díky! Jen mi prozraď, co si pod touto zprávou můžeme představit? Jde o jednorázovou akci nebo plánuješ nějakou dlouhodobější činnost pro SDI?
Chceme zase jenom dělat muziku. Takže si počkáme a uvidíme, jak daleko to až zajde, záleží na reakci fanoušků. Byli jsme mimo byznys více než dvacet let. Nikdo neví, kolik lidí ještě svojí hudbou oslovíme. Může se stát, že odehrajeme pár koncertů a užijeme si je s našimi nejvěrnějšími příznivci. Našim hlavním cílem je vystoupení na "Wacken Open Air" v roce 2016.

Co tě vlastně přivedlo na myšlenku znovuobnovení SDI?
V roce 2013 jsem byl vážně nemocen. A uvědomil jsem si, že nemá smysl čekat na ten správný moment, když chcete něco udělat. Takže jsem to udělal nyní. Naštěstí ostatní členové kapely souhlasili, takže jsme zde.

A kdo ti bude dělat v „nových“ SDI společnost, můžeš představit současné složení SDI?
Při naší „první kariéře“ jsem hrál s Ralfem Maunertem a Rainerem Ragem od roku 1987 do roku 1990. I když Franck Tiesing byl s námi stále na „Sign Of The Wicked“, už v roce 1987 opustil kapelu. Takže se vracíme v původním SDI složení.

Jdou tvoje úvahy o SDI natolik daleko, že bys uvažoval o tvorbě nových skladeb či vydání nového alba? Případně máš už nějaké novinky nachystány?
Možná nás to znovu zavede do studia. Všechno co můžu momentálně říct je: Nějaké nové songy máme „na cestě“. Jak jsem řekl, záležet bude na reakci fanoušků.

Je to už víc jak 25 let od chvíle, kdy SDI vydali svoje poslední album. Co Reinhard Kruse dělal od té doby, věnoval ses muzice v nějaké formě nebo spouštíš tenhle „stroj“ úplně nanovo. A jaké jsou tvoje pocity z tohoto návratu?
Všichni máme „normální“ práci, ale já jsem se po celou dobu věnoval i muzice. Například jsem měl společně s Ralfem Maunertem kapelu „Die Ingjenøre“ s německými texty a rozdílným stylem, zaměřeným víc na klasický rock. Jednu skladbu „Wir retten die Welt“ si můžete poslechnout na našem youtube kanálu „sdimetal“. Můžete jí porovnat s demem SDI „Shut Up“, což je ta samá skladba. Mimo to jsem jsem jezdil a stále jezdím po severním Německu s mými dobrými přáteli z rockového cover bandu The Lucky Ones. Budeme společně jezdit i v budoucnu jak jen to bude možné.

Jaké máš aktuálně s SDI ambice? Myslíš si, že se dá navázat na úspěch a popularitu, kterou SDI měli před pětadvaceti lety?
Nevím, co přijde. Jen si chceme užít nějakou zábavu společně s našimi fanoušky. Nechává nás to v klidu.

V čem se podle tebe změnila za tu dobu samotná scéna a v čem bude jiný nebo stejný Reinhard Kruse a jeho SDI? Co od tebe fanoušci mohou očekávat?
Největší změnou v hudbě je fakt, že nikdo za ní už nechce platit. Aby bylo jasno: Jako svobodný muzikant nemůžete vydělat tolik peněz, aby se z toho dalo vyžít. Nájem to nezaplatí. Všechny reuniony, které se v posledních letech odehrály, jsou o tom, že hudebníci jsou dostatečně staří a jejich děti už odešly z domova. Takže teď mají čas a peníze na to, aby si mohli plnit svoje přání, tak dlouho (občas tak brzy), jak sami chtějí. Já to mám taky tak. Nedělám to pro peníze!

Co od tebe a od SDI mohou fanoušci očekávat?
Naši fanoušci mohou očekávat skvělé koncerty s veškerou vášní a láskou, kterou jsou dospělí hudebníci dát do své hudby.

Kdy pro tebe byl začátek složitější, v osmdesátých, když jsi prakticky nevěděl do čeho jdeš, a nebo nyní, když víš, co tě čeká a doba je pro muzikanty daleko složitější?
Nevím. Právě jsme začali zkoušet a naše první show je až za čtyři týdny. Zeptej se mě znovu za šest měsíců.

SDI vydali tři oficiální alba, čtvrté zůstalo nevydáno a vyšlo jako bonus na reedici vašich alb. Neuvažoval jsi o tom vrátit se k nevydaným skladbám a vydat je jako samostatnou desku?
Tato dema vyšla jako bonus na nově vydaných cédéčkách, takže už byla vydána. Můžete si koupit cédéčka nebo si je poslechnout na last-fm nebo někde jinde na internetu. Takže nedává smysl, abych na nich ještě pracoval, protože každý by je pak porovnával s původními verzemi, které pocházejí z úplně jiné doby. Ale pokud budeme mít pocit, že odezva od fanoušků je taková, aby to stálo za to, přijdeme s novými písněmi.

Které ze svých alb vlastně považuješ za nejlepší?
„Satan´s Defloration Incorporated“ je drsné a syrové. Pořád miluju tuhle desku.
„Sign Of The Wicked“ je samozřejmě nejlepší. Dobré songy, dobrá produkce. Jsem na tuhle desku hrdý.
Myslím, že s „Mistreated“ jsem se snažil vést hudbu do běžnějšího stylu. Takový druh metalového rokoka. Ale bylo to příliš mnoho. Kromě toho, nebyl dostatek času na to písně dostatečně propracovat, tak, jak bylo potřeba. Ani ve zkušebně, ani při jejich nahrávání. Ale určitě budeme na našich koncertech hrát „Violence“ z téhle desky, protože to je fakt zabijácká melodie.

Myslíš, že bude příležitost vidět SDI i v České republice?
V létě budeme hrát jako headlineři na malém festivalu v Sokolově a já doufám, že bude i řada dalších příležitostí setkat se s našimi fanoušky v České republice.

Jaké je tvé největší osobní příání do roku 2015?
Zdraví pro mě, manželku a mé přátele. A dobré časy s fanoušky. A samozřejmě „Světový mír“ ;-).

A na závěr tradiční prostor pro to, abys řekl to, na co se Tě dosud nikdo z novinářů nezeptal a Ty bys měl přitom chuť na to odpovědět :-).
Rád bych podnítil mladé lidi k tomu, aby se učili hrát na skutečné hudební nástroje. Vím, že je dneska možné dělat hudbu s počítačem a dalšími technickými vymoženostmi. Zkusil jsem to všechno. Ale zjistil jsem, že skutečná zábava s hudbou je mnohem větší, vášnivější a daleko víc vás obohatí, když vychází z vašich prstů a vašeho hlasu. Zkuste to a zamilujete si to.
Díky moc
Best greetings from Reinhard Kruse (SDI)

Savapip             


FB SDI

Související články

Foto: archiv SDI


Vydáno: 18.01.2015
Přečteno: 4939x




počet příspěvků: 14

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
koncertv Kosiciach sa...25. 10. 2015 9:43 duri7
SDI na TýnfestuDo třetice všeho...22. 10. 2015 19:10 Filip
Já byl v Březové...11. 10. 2015 13:11 ToPi
já bohužel ne a...11. 10. 2015 9:05 Savapip
S.D.I. - Exit ChmelniceByl jsem tam!...10. 10. 2015 21:44 Richard Abraham


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08825 sekund.