RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



články

Co právě posloucháme? (květen)

Opět přišel čas na naší měsíční rubriku, v níž vás chceme upozornit na nahrávky, které v posledních dnech činí radost redaktorům tohoto webzinu. V květnovém vydání své hudební inspirace odhalili Pagan, Ray a Veronika.

PAGAN:

Ani uplynulý měsíc nebyl skoupý na dobrou muziku. Další porce výtečného power metalu přišla ze Slovenska, které se tak letos v mezinárodním měřítku stává něčím jako je melodický „skokan roku". Do kvalitativní linie nedávno vyšlých debutů kapel SINNERS MOON a WITHIN SILENCE můžeme směle zařadit i právě včera vydané EP „Through The Storm“ již dobře známých SIGNUM REGIS. Recenzi očekávejte v brzké době, zatím neváhejte s poslechem této ukázky. Bez zajímavosti není, že všechny tři jmenované party můžete vidět na letošním festivalu Made Of Metal v Hodoníně. Hodně potěšily i další do éteru vypuštěné skladby z novinky CAIN´S OFFERING nebo první vlaštovka z mega očekávané desky „Prometheus, Symphonia Ignis Divinus“ od Lucy Turilliho, do které osobně vkládám obrovské naděje. Zaujal mě i mezinárodní projekt BLACKWELDER, sdružující několik výtečných muzikantů v čele s Ralfem Scheepersem (Primal Fear). Dubnový debut „Survival Of The Fittest“ je velmi slušnou powermetalovou jízdou, jíž zdobí neoklasické trylky Andrew Szucse, chytlavé chorusy, ale také vynikající a správně řízný sound. Ukázka: ...zde.... Pokud se agresivnější hudby týká, doporučuji pátou studiovku „Anti Social Engineering“ britské smečky ANIHILATED nebo již jednou doporučenou, mě však neustále vrcholně bavící fošnu švédských crossover/thrasherů DR. LIVING DEAD!. Řekněte sami, může při poslechu podobně svůdného nářezu zůstat vůbec někdo v klidu?

VERONIKA:

Nikdy jsem nebyla velká fanynka female fronted kapel, ale poslední dobou se moje preference začínají trochu měnit. Možná je to tím, že už se k mým uším nedostává tolik gothických kapel typu Within Temptation a Epica, ale říznějších a rockovějších věcí záležitostí. Ačkoliv např. od WT se mi velmi líbilo moderní album Hydra, a ráda si poslechnu Amaranthe, Delain, nebo nově objevené Temperance, přeci jen mě víc těší, když se ústa žen a dívek otevírají do pořádného rocku. Po Sister Sin a Halestorm jsem si tenhle měsíc (právě díky Halestorm) oblíbila alternativně rockovou partičku The Pretty Reckless. Ukázka: My Medicine z prvního alba a Heaven Knows z druhého.

Jako další se mi v playlistu objevili industriální Španělé Killus, na které jsem narazila na podzimním koncertě Avatar. Ukázka Feel The Monster.

Na Days Of Jupiter ze Švédska jsem narazila při brouzdání po internetu víceméně náhodou. Ale dobře sem udělala, že jsem zmáčkla play, protože se mi hned zalíbili. Moderní hardrock/nu metal v západním stylu: Only Ashes Remain (Album sampler).

Co se týče prog metalu, jsem poměrně vybíravým posluchačem, ale konečně jsem dala šanci poslední desce britských klasiků Threshold a rozhodně jsem neudělala chybu. Škoda, že jsem ji neznala minulý rok v době jejího vydání, neboť by se stoprocentně umístila na jedné z prvních příček celoročního žebříčku. Na ukázku: Unforgiven.

RAY:

Uplynulý měsíc byl pro mě především ve znamení naposlouchávání novinek. Čerstvě to jsou například KAMELOT, kterým se bude brzy věnovat podrobná recenze. Již předem ale můžu říct, že jejich deska zabrala pořádný kus mého poslechového času. Nemluvě o tom, že ji reprezentují parádním klipem na skladbu Insomnia.

Díky nově přehrané verzi alba „A Time Never Come“ italských SECRET SPHERE jsem z archivu vytáhla i poněkud zaprášenou původní verzi z roku 2001 (které mimochodem dává nová verze pěkně na zadnici, ale o tom také více v recenzi). Stejně tak mě vydání debutového alba projektu THE GENTLE STORM Arjena Lucassena přivedlo k poslechu nestárnoucího alba AYREON „The Human Equation“, kterou si nikdy neškodí připomenou jedním z nejlepších klipů historie.

Moje progové choutky v poslední době spolehlivě uspokojili ANUBIS GATE a THRESHOLD. Od prvě jmenované vede zatím poslední deska Horizons, zatímco THRESHOLD si můžeme připomenou skladbou staršího data Pilot In The Sky of Dreams.

Nedávno jsem navíc navštívila bazar s cédéčky a konečně si koupila jednu ze svých velkých srdcovek „The Black Circus Part 1 - Letters“ od výborné dánské kapely MANTICORA, kterou bych ráda připomněla oficiálním klipem ze zatím poslední desky „Safe“ na skladbu From The Pain Of Loss (I learned about the truth) .

Petr Štěpnička             



Vydáno: 09.05.2015
Přečteno: 2846x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ray : jo,písničku...9. 05. 2015 6:10 vasek


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10434 sekund.