MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Johann CADOT (ASYLUM PYRE) - Naší identitou je snaha mít mnoho identit!

Francouzští Asylum Pyre mají venku své třetí album “Spirited Away” a jak můžete posoudit z následujících slov kytaristy a zpěváka Johanna Cadota, jsou na něj i náležitě hrdí. Není se čemu divit, jejich barevný svět je na aktuálním albu dotažen k dokonalosti. Zároveň se nabízí i ideální příležitost okouknout aktuální formu kapely na turné, na kterém Asylum Pyre doprovázejí Lucu Turilliho a v průběhu kterého za necelé dva měsíce zavítají i do Prahy. Johannovy odpovědi mi přišly těsně před tragédií v Bataclanu, ale hned vzápětí mě Johann ujistil, že i přes velice podivnou atmosféru v Paříži jsou všichni členové kapely v pořádku, takže na jejich show na Nové Chmelnici se můžeme začít těšit.

Můžeš prosím krátce představit kapelu Asylum Pyre? Máte za sebou deset let činnosti, což je dost dlouhá doba, který okamžik z vaší historie tedy je pro tebe ten nejdůležitější?
Své první vystoupení jsme odehráli v roce 2007. Hrajeme melodický metal s mnoha různými elementy ze všech sfér metalu. Za naše nejlepší momenty považuji vydání každého z našich tří alb, některé koncerty s Doro nebo s Myrath a naší poslední show v Paříži, která byla úžasná.

Asylum Pyre vydali svoje třetí album, dle mého názoru z vaší diskografie to nejsilnější. Přesto jeho zrod asi nebyl nejjednodušší, protože po vydání minulého alba jsi zůstal v kapele jen ty a zpěvačka Chaos Heidi. Co se tedy po vydání desky „Fifty Years Later“ v Asylum Pyre stalo, jak obtížné bylo hledání nových spoluhráčů?
Entita Asylum Pyre je daleko silnější, než jednotliví lidé, kteří ji tvoří. Hlavními postavami zůstáváme Heidi a já, coby dva vokalisté, ale tvoří ji i další lidé, kteří jsou součástí kapely. Je pravda, že dochází ke změnám v naší sestavě, ale jelikož jejich cílem je být co nejlepší, tak není těžké najít nové lidi, kteří přinášejí novou energii a nové barvy do kapely.

I přes změny v sestavě Asylum Pyre dodrželi tradiční tříletý odstup mezi alby. Je pro tebe tahle doba ideální pro přípravu nových skladeb nebo je to jen náhoda, že alba vycházejí v takovém intervalu?
Je to jenom náhoda. Rád bych toto období zkrátil a doufám, že naše čtvrtá deska vyjde dřív, než v roce 2018 (smích).

Jak bys charakterizoval hudbu, kterou hrají Asylum Pyre?
To je velmi těžké. Každý člověk ji charakterizuje odlišně. Základem je melodický a plně pocitový přístup, které doplňujeme mnoha prvky, z progresu, elektra, ambientu, blacku a podobně. Milujeme míchání všech těchto stylů a nálad. Naší identitou je snaha mít mnoho identit!

Letos jste vydali album svoje třetí album „Spirited Away“. Můžeš jej představit, jeho příběh a hudbu?
Textově se album zabývá tématem lidského ducha a duše. A také tématem mozku, jeho onemocněním a syndromů s tím spojených. Texty vypráví o schizofrenii, autismu, smrti, snech a tak dále. Hudebně, jak jsem již řekl, se snažíme prozkoumat celý svět melodického metalu a propojovat jej s prvky z tradičního metalu, elektro metalu, speed metalu, progmetalu i trochou pop-metalu. Klademe důraz na chytlavost sborů, rozmanitost atmosféry a intenzitu emocí.

Obálka alba „Spirited Away“ nehýří jasnými barvami, je mnohem atmosféričtější, než na předchozích deskách. Co jste chtěli tímto obalem vyjádřit?
Hlavní myšlenka vyjadřuje „viditelnou mysl uvnitř neviditelného těla“.

Jak probíhala tvorba alba „Spirited Away“? Která z fází tvorby alba pro tebe byla nejnáročnější?
Ve srovnání s předchozími alby, kde jsem na demoverzích pracoval s Julienem a Tonym, kteří už nejsou v kapele, je rozdíl v tom, že jsem musel demoverze rozpracovat sám. Následně jsme s každým členem kapely společně pracovali na aranžích a občas jsme změnili strukturu skladeb. Také jsem tvořil písně se 7-strunnou kytarou namísto 6-strunné, což hodně změnilo přístup.

Jak jste spokojeni s tím, jak kritika hodnotí „Spirited Away“ a jak jste s deskou spokojeni vy sami?
Udělali jsme to přesně tak, jak jsme to chtěli udělat. A jsme na to hrdí. Měli jsme spoustu dobrých recenzí a nějaké špatné. Ty špatné se odvíjely hlavně od toho, že bylo obtížné nás zařadit do nějaké jednoznačné stylové škatulky! Věděli jsme, že některé skladby mohou být obtížné pro metalové publikum, ale chtěli jsme to přesně takhle udělat!

Jaké propagační akce aktuálně děláte pro tuhle desku?
To mají na starosti Massacre Records a ve Francii Replica Promotion a patří jim za to obrovský dík.

Často je užíváno klišé, že třetí album je pro kapelu velice důležité, ne-li rozhodující. Souhlasíš s tímhle tvrzením a jakou podle dosavadních ohlasů tedy vidíš budoucnost Asylum Pyre?
Nevím, jestli na tohle existuje nějaké pravidlo. Děláme to, co dělat chceme a toho se budeme držet i nadále. Pomalu si vytváříme naši fanouškovskou základnu a s těmito lidmi chceme sdílet naši hudbu. A to je to, na čem záleží. Dělejte hudbu tak, jak to máte rádi a sdílejte ji s jinými lidmi.

Pokud dobře počítám, příští rok oslavíte deset let na scéně. Chystáte nějakou oslavu na tohle výročí, nějakou speciální akci pro vaše fanoušky?
Domnívám se, že kapela začala skutečně existovat až na své první show v roce 2007. Takže to výročí přijde až v roce 2017 a já doufám, že je budeme slavit novým albem!

Můžeš porovnat Asylum Pyre po téměř deseti letech kariéry, v čem jste silnější?
Myslím, že jsme dokázali objevit vlastní identitu. Máme modernější zvuk a skladby jsou chytlavější.

Jaké jsou nejbližší plány kapely, co od vás můžeme čekat v dohledné době? V lednu budete hrát v Praze před Lucou Turillim, čím bys nalákal české posluchače na vaší show?
Turné s Lucou Turillim je jednou z nejdůležitějších věcí, které přijdou, proto na tom velice tvrdě pracujeme. Chceme všem předvést, že naše show je skutečná zábava a oslava. Chceme, aby naše vystoupení byla pro diváky něčím speciálním, aby lidi přišli, zazpívali si s námi a třeba s námi vypili i nějaké pivo!

Jaká je situace ohledně tvrdší muziky ve Francii? Je obtížné se prosadit ve vaší zemi, potažmo ve světě?
Není to jednoduché. Buď silný nebo zemřeš, o tom to je!

Jaké máš s Asylum Pyre ambice?
Upřímně, dneska chci říci jen: bavte se! A podělte se o to s tolika lidmi, s kolika jen můžete. Naše songy nejsou příliš veselé, ale jsou plné energie. Něco jako lék pro naše duše, když si společně od srdce zakřičíme!

A tradiční závěr – je nějaká otázka, na kterou se Tě dosud nikdo z novnářů nezeptal a Ty by sis na ní přála odpovědět?
Nikdy se mě nikdo nezeptal, co si myslím o hudebních stylech, jako pop, R´n´B, reggae a tak dále. A já bych chtěl odpovědět, že v každém hudebním stylu jsou dobré věci. Pokud to vychází někomu ze srdce a dotýká se to srdcí jiných lidí, pak to můžete nazvat dobrou hudbou. Nedělejte překážky tam, kde nejsou! Uvidíme se na turné!!

Savapip             


www.asylumpyre.com

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.11.2015
Přečteno: 1951x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0989 sekund.