DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Ivana SVÍTKOVÁ (CORPS OF NOISE) - Stále zkoušíme své možnosti a hranice

Časy se mění a dokonalým příkladem tohoto tvrzení je následující rozhovor, ve kterém zpěvačka chropyňských Corps Of Noise Ivana Svítková nejen podrobně představí svoji kapelu, ale zároveň nabídne téma na diskuzi svým tvrzením o tom, že dnešní doba je uspěchaná, lidé chtějí stále něco nového a proto než je nechat čekat na celé CD celý rok, je lepší skladby vypouštět v kratším časovém intervalu po menších dávkách. Co vy na to, souhlasíte?

Na úvod našeho povídání bych tě rád požádal, abys kapelu Corps Of Noise blíže představila, kdo kapelu tvoří? Byť vaše historie nesahá příliš hluboko, který moment z toho, co jste spolu dosud prožili, považuješ za nejdůležitější?
Kapelu tvoří pět lidí. Naši dva kytaristi Richard a Dan, bubeník David, basák Tom a zpěvačka Ivča. V tomto složení jsme od listopadu loňského roku, což byl pro nás zásadní okamžik, kdy se nám ustálilo složení a také jsme si určili hudební směr, kterým by se měla kapela ubírat.

Čím bys neznalého posluchače nalákala na poslech kapely Corps Of Noise , co považuješ za vaši nejsilnější stránku?
Snažíme se hlavně dělat poctivou muziku bez příkras jak ve studiu, tak i na koncertech. Do všech koncertů se snažíme dávat maximum energie, aby si to lidi, kteří danou akci navštíví, užívali stejně, jako si to užíváme my.

Když jste kapelu zakládali, jaké jste s ní měli ambice a plány, jak daleko jste se na téhle cestě dostali a co je v současné době pro tebe tím největším hnacím motorem?
Corps of noise byl původně pouze projekt, nikdo nečekal, že z toho bude regulérní kapela. Stále zkoušíme své možnosti a hranice a určitě to chceme dotáhnout tak daleko, jak to půjde. Hnacím motorem jsou pro nás hlavně lidi, kteří naši muziku poslouchají a podporují nás. Milujeme živé hraní a o to nám jde v první řadě.

Máte na kontě dvě promonahrávky z loňského roku, můžeš je blíž představit?
V loňském roce jsme byli dvakrát ve studiu, nahrávali jsme vždy tři skladby. První nahrávání probíhalo ve Fryštáku, spolupráce byla skvělá a pro kapelu to byla nová zkušenost, která nás ještě více stmelila, proto jsme se na druhé nahrávání opět do Fryštáku vrátili s tím rozdílem, že jsme skladby na mastering posílali do Prahy, protože jsme chtěli zkusit jiný zvuk. Máme tedy na kontě šest nahraných skladeb, které jsou pro vás volně k poslechu na našich bandzone stránkách.

Jak velký význam přikládáte textům, jaká témata vás zajímají?
Texty jsou pro nás velmi důležité. Vzhledem k tomu, že je píšeme v angličtině, snažíme se ke každé písničce, kterou vypustíme, vždy zveřejnit i český překlad, aby si všichni mohli přečíst, o čem skladba je. V našich textech většinou neřešíme nějaké zásadní problémy lidstva, snažíme se psát o životě, o tom, co jsme třeba i sami zažili, nad čím přemýšlíme, co se nás samotných dotýká.

Jak v kapele probíhá skládání nového materiálu? Máte prostor pro své vize všichni? Nebo má tuto funkci na starost jen jeden člen?
Držíme se pravidla, že každý člen by měl do muziky dát něco ze sebe. Prvotní nápad většinou donese náš kytarista Dan, ale občas přiletí nějaká vlaštovka i od ostatních. Své party si vytváří a vymýšlí každý sám, i když si do toho všichni navzájem kecáme (smích). Společně na zkušebně dáváme songům finální podobu. Hromada práce probíhá i mimo zkušebnu. Posíláme si nápady, debatujeme o nich přes sociální sítě atp., takže naše práce rozhodně nezačíná a nekončí na zkušebně.

Máte nějakou představu o tom, za jak dlouho byste chtěli přijít s full-albem? Pracujete už na novém materiálu?
O albu jsme se bavili několikrát, ale momentálně to pro nás není priorita. Dnešní doba je uspěchaná, lidi chtějí stále něco nového, proto jsme se rozhodli nové skladby dávkovat a vypouštíme je v kratším časovém intervalu, než aby lidi čekali třeba rok na celé CD.

K druhé z promo nahrávek jste v letošním roce docela vydatně koncertovali v různých částech naší vlasti. Jak jste byli s tímhle tour spokojeni, jaké jste měli ohlasy na svá vystoupení a který z těch koncertů považuješ za nejvydařenější? Co koncertování v zahraničí, láká vás, podnikáte v tomto směru nějaké kroky?
Je těžké říct, který z koncertů byl pro nás nejvydařenější. Každá z těch akcí měla své kouzlo. Potkali jsme spoustu skvělých lidí, a když vidíš, že je tvoje muzika baví, nakopne tě to. Dělalo nám obrovskou radost, když za námi někdo po koncertě přišel a naši hudbu nám pochválil. To je pro každého muzikanta ta největší odměna. Celou tour jsme si maximálně užívali a moc rádi na to vzpomínáme. Koncertům v zahraničí se samozřejmě nebráníme, ale momentálně se snažíme vybudovat si fanouškovskou základnu tady u nás a co bude dál, je ve hvězdách (smích).

Rozjíždí se festivalová sezóna, jak jí budou trávit členové Corps Of Noise, chystáte se jezdit po festech a pokud ano, který z nich tě nejvíc láká?
Letní festivaly jsou samozřejmě ve hře, ale pro nás, jako pro začínající kapelu, je logicky těžké se někam protlačit. Každopádně to nevzdáváme, kontaktujeme pořadatele různých akcí a občas se na nás usměje štěstí.

Které kapely patří mezi vaše největší inspirace?
U nás je to taková všehochuť. Každý z nás poslouchá něco jiného, ale bereme to jako pozitivum, v naší hudbě je tak více vlivů. Fanoušci nás však nejčastěji přirovnávají k Paramore nebo Guano Apes .

A teď už jen závěrečný prostor pro to, co bys ráda řekl, aniž bych se Tě na to zeptal.
Rádi bychom vás pozvali na brzké shlédnutí našeho prvního videoklipu, přípravy jsou v plném proudu. Taky choďte na koncerty, podporujte českou hudební scénu, bavte se, nezůstávejte sedět doma, život je na to moc krátký.

Savapip             


BZ CORPS OF NOISE

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.06.2016
Přečteno: 3646x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ohledně full alba...19. 06. 2016 18:23 Net


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09245 sekund.