TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



články

Co právě posloucháme?

Po čase se vracíme k rubrice "Co právě posloucháme", v níž bychom vás chtěli seznámit s nahrávkami, které v posledních dnech a měsících činí radost redaktorům tohoto webzinu, případně na co se těší v dohledné době. V tomto vydání své hudební inspirace odhalili Eagle, Pagan a Supermartonátor.

EAGLE

Z aktuálních věcí se mi v „přehrávači“ nejvíce protáčí nová deska kapely ICE NINE KILLS s názvem „The Silver Scream“. Hravá kombinace coru s elektronikou a hardcore prvky je svěžím zářezem do těchto vod a pokud jste fanoušek hororu, dejte si tam ještě nějaký bodík navíc. Ve skrytu duše doufám, že podobně by mohli zase někdy v budoucnu znít ESKIMO CALLBOY – hravě, zábavně a nekompromisně.

Pokud se jedná o věci provařenější, nesmím zapomenout na nové BEHEMOTH a AMARANTHE. Obě dvě smečky si na svých nových deskách určitě neudělaly ostudu a svými osvědčenými postupy uchlácholily skalní fanoušky. U Amaranthe mi sice chybí nějaká výrazná balada, ale na druhou stranu se po obměně sestavy jedná o slušný nadprůměr a návrat k tvrdšímu ranku. Behemoth zase volně pokračují v duchu posledního alba, kdy např. "God=Dog" je vyloženě vynikající věc.

Nemůžu si odpustit menší odklon a nezmínit soundtrack k filmu Zrodila se hvězda. Můžete si o Lady Gaga myslet co chcete, ale tohle se jí moc povedlo. Pokud ji máte zaškatulkovanou jako extravagantní pipinu, která prodala miliony desek jenom kvůli svému zevnějšku, mrkněte na ten film a poslechněte si soundtrack. No a když jsme u toho, už je venku i soundtrack k blížícímu se filmu Bohemian Rhapsody, který vrcholí legendárním koncertem ve Wembley. Tady bude kino jisté.

PAGAN

Podzim je tradičně hojným obdobím ve vydávání nových alb a ucho recenzentovo si nemůže stěžovat na nedostatek podnětů. Z aktuálních počinů jsem neminul zářez "Ritual" SOULFLY, na kterém Cavalerova družina dokazuje neutuchající tvůrčí nadšení, které možná hutně čerpá z dávné minulosti, právě proto mi ale sedí a baví mě. Urodilo se také v Británii, kde veselý spolek GAMA BOMB vydal velmi dobrou fošnu "Speed Between The Lines", za zmínku stojí také půvabně neurvalá alba „Total Retaliation“ a „The Legacy Of Shi“ hardcore-punkových Amíků TERROR, resp. hardcore-rapmetalových Francouzů RISE OF THE NORTHSTAR. Melodická scéna je spíše v očekávání věcí příštích, kdy mají vyjít – dle ukázek či zkušeností – pozoruhodné počiny od kapel SINBREED, VEONITY, progresivců WITHERFALL a operně/powermetalového projektu MARIUSE DANIELSENA, který láká na jména jako Daniel Heiman nebo Michael Kiske. Čekání je prozatím možné zkrátit poslechem více než obstojné novinky Řeků ORION´S REIGN. Z nových uskupení bedlivě sleduji spolek DIRE PERIL, za kterým stojí zajímavá dvojice Jason Ashcraft (Helion Prime) a John Yelland (Judicator). Dle dosavadních ukázek je opravdu na co se těšit. Pokud se příštího roku týká, netrpělivě vyhlížím druhou sólovku Ola HALÉNA (ex-INSANIA STOCKHOLM), stejně jako na novinky thrasherů SUICIDAL ANGELS a italských symfoniků ANCIENT BARDS.

Z dříve vydaných nahrávek se nejčastěji vracím k mým favoritům (nejen tohoto roku) DERDIAN, symfo-epikům DRAGONY či norské EUNOMII, u které opadlo recenzentské napětí způsobené přítomností několika slabších skladeb (ty nyní zkrátka vynechávám) a zbyl tak prostor pro uvolněné užívání povedených okamžiků, kterých je na albu věru požehnaně. Podobný růst jsem zaznamenal také u dva roky staré studiovky „Legions Of The Sun“ německých power metláků FINAL CHAPTER, u níž bych tehdejší sedmi a půlbodové hodnocení nyní zvednul o řádný kus výš. Jsem rád, že jsem mohl alespoň touto formou ulevit svému recenzentskému svědomí.

SUPERMARTONÁTOR

Věřím, že spousta metalových fanoušků stejně jako já upřela své uši směrem k nové desce SOULFLY – „Ritual“. Max Cavalera je stále při chuti a novinka je věru hodně drsná. Zvukově a indiánskými motivy se malinko vrátil do období před dvaceti lety, avšak jinak si stále jede ten svůj rychlý thrash/death. Tentokrát deska působí nesmírně energicky a ještě suverénněji než její předchůdce. Tak má metal vypadat! Velice mě zaujala kapela OCEANS OF SLUMBER a její deska „The Banished Heart“. Emočně velmi silná hudba, která chytí za srdce. Základem je poměrně progresivní rockový sound v kombinaci s doom metalem, ale také nečekanými zvraty směrem k death metalu. Hlavním esem v rukávu je však afro-americká zpěvačka Cammie Gilbert. Její projev je v metalu něčím velice nezvyklým a přitom z ní vychází opravdovost a silné emoce. Když to hodně přeženu, je to jako by Whitney Houston zpívala v metalové kapele.

STRATOVARIUS vydali „Enigma: Intermission II“, která sice není taková bomba jako první část, ale i tak je perfektním doplňkem k řadovým deskám pro každého fandu kapely. Kompilace obsahuje i nové skladby v čele s „Oblivion“, což je slušná pozvánka na nadcházející desku.

Snad každý metalista zaznamenal příchod nové hudby od polských BEHEMOTH. „I Loved You At Your Darkest" je trochu krotší než její předchůdci, ale zase o něco více promyšlená. Tuhle bandu jsem nikdy úplně nemusel, ale poslední dvě alba si mě vcelku získala. Možná i proto, že obsahují více atmosférických prvků a melodií.

Petr Štěpnička             



Vydáno: 27.10.2018
Přečteno: 3717x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Poslouchat...1. 11. 2018 10:30 ov42
Jinak ja momentalne...27. 10. 2018 17:46 adrian
Pagan: Dire Peril...27. 10. 2018 13:45 adrian
To PaganU Final Chapter a...27. 10. 2018 0:10 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10802 sekund.