8.07.2020
VAN HALEN
Jelikož je budoucnost této americké hardrockové legendy ..více

8.07.2020
SONS OF APOLLO
Klávesista této progresivní superskupiny a někdejší ..více

8.07.2020
DIESEL MACHINE
Na scénu se po dvaceti letech vrací projekt, který kdysi ..více

8.07.2020
SACRED WARRIOR
Křesťanští heavymetalisté z Chicaga sice od alba ..více

8.07.2020
NONEXIST
Thrash/deathmetalisté ze Švédska přeruší pětileté ..více

8.07.2020
SLEESTAK
Čtyři roky trvalo stonermetalové trojici z amerického ..více






Kelly NICKELS (L.A. GUNS) - Naše deska bude znít jako praví L.A. Guns
Ty dvě nové věci od Rileyho a Nickelse se mi l ..

Kelly NICKELS (L.A. GUNS) - Naše deska bude znít jako praví L.A. Guns
No je to mezi nimi nějaký pojebaný no :( Těžk ..

KINGS OF DUST - Kings Of Dust
odvedená a nahraná fošna; pravda, ničím výji ..

MONSTER MEETING 2020 - Plzeň, DEPO 2015, 26.6 2020
Metal i hard rock poslouchám přes 30 let. Přest ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Pro Milana: Název nahrávacího programu je ProTo ..

Kelly NICKELS (L.A. GUNS) - Naše deska bude znít jako praví L.A. Guns
Podle mě vznikla po Vicious Circle těžká situa ..

Jesse DAMON - Damon`s Rage
Co je týpkovi platné, že se snaží, když Paul ..

Kelly NICKELS (L.A. GUNS) - Naše deska bude znít jako praví L.A. Guns
Rozhovor s Kellym,to je teda pecka!Myslím si,že ..

AEVUM - Multiverse
Tak sem něco hodím, když u alba s hodnocením 7 ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
pro autora - v textu recenez, která je jinak naps ..




Za poslední měsíc:
MERCYFUL FATE - In The Shadows
1173x

FALCONER - From a Dying Ember
907x

MERCYFUL FATE - Time
883x

ALESTORM - Curse of the Crystal Coconut
852x

FIREWIND - Firewind
809x

MERCYFUL FATE - Into The Unknown
763x



21.07.2020
BAMBULKYNĚ DOBRODRUŽSTVÁ , CONGENITAL ANOMALIES, AGGRESSIVE TYRANTS, MELTDOWN..
Modrá Vopice, Praha, začátek od:18:00, vstupné: 222,- kč

01.08.2020
Gospel of the Future, Průmyslová smrt, Láje, atd.....
Věznička, U Tadeáše, začátek od:20:00, vstupné: 00:00

05.09.2020
IRON ANGEL (Germany), INSULTER (Germany), STÍNY PLAMENU, KRYPTOR, SATOR MARTE, ..
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:13:00., vstupné: 500 Kč / 550 Kč.



článků celkem: 7731
recenzí: 6348
reportů: 573
rozhovorů: 423













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Projects in the Jungle

Abbottovic klan nenechával nic náhodě a ihned nahrával ve svém kutlochu známém jako Pantego Sound Studio další materiál. I když se začátkem osmdesátých let coverovalo ve velkém a kapely jako Van Halen nebo Kiss byly slyšet všude včetně zkušebny tehdejší Pantery, přesto se poměrně brzy po debutu vydalo druhé album kapely.

Všichni muzikanti se jeví od minula zkušenější a schopnější, kytary začaly znít ostřeji a tempa nabrala na rychlosti. I když se pořád Pantera snažila spíš nosit elasťáky a mít nalakované účesy dle tehdejší módy, někde tam vzadu už se občas ozvala říznější kytara a už tehdy Diamond Darrell začínal zúročovat svou fanatickou posedlost svým nástrojem. Nejmarkantnější oslavu kytarových schopností tohoto ještě puberťáka lze zaslechnout v instrumentálce „Blue Light Turnin´ Red“, což je v podstatě minutu a půl trvající óda na „Eruption“ od Van Halena.

„All Over Tonight“ nebo titulka mají docela švih a tah na bránu. Bohužel to vše opět sráží do průměru obyčejné vokály a amatérská produkce. Album je stylem stále zapřísáhlý glam metal, který lze zvukově zařadit k Def Leppard před érou desky „Hysteria“. Ono se ani není čemu divit. Členům Pantery bylo tehdy kolem dvaceti let a sbírali zkušenosti nejen na hráčském pódiu, ale i mimo něj. Tehdejší první vlna glam metalu vznikala především na západním pobřeží USA v oblasti Los Angeles a byla pro naše mladé Texasany nedostižnou metou.

Po debutu „Metal Magic“ kluci z Pantery přiložili pod kotel, zrychlili, přitvrdili a i když stále v intencích glam metalu, pomalu ale jistě začínali vystrkovat růžky. Jmenovitě hlavně Diamond Darrell, jehož kytarový um strmě stoupal. „Glamtera“ měla mít životnost už jen pár let a schylovalo se k neodvratným změnám.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Projects in the Jungle

Seznam skladeb:
1. All Over Tonight
2. Out for Blood
3. Blue Lite Turnin´ Red
4. Like Fire
5. In Over My Head
6. Projects in the Jungle
7. Heavy Metal Rules!
8. Only a Heartbeat Away
9. Killers
10. Takin´My Life

Sestava:
Terry Glaze – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1984
Čas: 35:47
Label: Metal Magic
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.06.2019
Přečteno: 1009x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
PokračováníTohle labum už...26. 05. 2020 8:03 David Svoboda
Za mě zase dost...20. 06. 2019 7:00 Guns


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.23565 sekund.