14.11.2019
SOUNDGARDEN
Od grungeové legendy, která od roku 2017, kdy spáchal ..více

14.11.2019
COZY POWELL
O legendárním bubeníkovi, bývalém členovi Rainbow, ..více

14.11.2019
ARMORED SAINT
Pětiletá pauza mezi studiovými alby se u Armored Saint ..více

14.11.2019
THE OFFSPRING
Fanoušci této neopunkové legendy se konečně dočkají. ..více

14.11.2019
JUGGERNAUGHT
Smutná zpráva přišla od této hardrockové kapely z ..více

14.11.2019
FELONY CASE
Hardrocková parta z Řecka, která jako své největší ..více






THE DEFIANTS - Zokusho
Tak dle zpráv z www má další album TMF vyjít ..

EUROPE - The Final Countdown
No jo, to je pravda. Mám to nějak zažité, že ..

THE DEFIANTS - Zokusho
Pokud jste zmínil projekt Tokyo Motor Fist, tak a ..

EUROPE - The Final Countdown
Nechci vam do toho moc kecat chlapci, ale Hysteria ..

EUROPE - The Final Countdown
Prave podcenovany Ninja je najlepsia vypalovacka z ..

EUROPE - The Final Countdown
Když jsem před mnoha lety obdržel kazetu s albe ..

PERTNESS - Metamorphosis
jsem nasadil debutní fošnu a nemůžu se doposlo ..

EUROPE - The Final Countdown
I já ji dodnes slyším rád. Skvělé Norumovo s ..

EUROPE - The Final Countdown
Mě se to taky neoposlouchalo ;-) Věčný hit. St ..

ARAKAIN - Restart
Je velká škoda, že kluci rezignovali na kytarov ..




Za poslední měsíc:
SIGNUM REGIS - The Seal Of A New World
1306x

DYMYTRY - Revolter
1215x

ARAKAIN - Farao
1104x

ARAKAIN - Warning!
1071x

ARAKAIN - Forrest Gump
1053x

ARAKAIN - Archeology
1017x



15.11.2019
Večer legend 18 - rocková muzika od A do Z Nejlepší tribute bandy AC/DC, LE..
KC SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290

23.11.2019
Scabbard (Metal Zlín) https://bandzon e.cz/_97687 Darkwind (Death-Black Frýde..
Rock Club Kain, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 7268
recenzí: 5952
reportů: 565
rozhovorů: 382













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


KORN - The Nothing

Zatímco se v minulých letech probíral v souvislosti s kapelou KoRn návrat kytaristy Heada a jeho nezměrný vliv na skládání písní, na současné desce je v popředí především frontman Jonathan Davis. Třináctá (!) placka s názvem „The Nothing“ spatřila světlo světa symbolicky v pátek třináctého září a prolíná se tak s bolestmi a utrpením, které slavný zpěvák za poslední rok zažíval.

„Happiness is a club I´ll never be in“, „For every good thing I´ve done there´s a price to pay“, „God is making fun of me“ a další verše dokazují, že Jonathan Davis za poslední rok nastřádal spoustu utrpení, lítosti a zloby, a že se ze svých démonů náležitě vyzpovídal. Jeho depresivní texty odkazující k problematickému dětství v podstatě celou skupinu formovaly již od založení na začátku devadesátých let a dodaly kapele na hlubším smyslu a významu. KoRn se stal najednou obráncem slabých, utlačovaných a nevinných a Jonathan Davis byl jejich hlasem a průvodcem po světě zla, nekalostí a bezpráví.

Ruku v ruce s texty jde samozřejmě i hudba. Typická „kornovská“ formule zůstala netknuta a užijeme si do sytosti jak příjemně podladěných kytar, tak i pořádně oroštované basy. A jestliže předchozí nabušené album „The Serenity of Suffering“ připomínalo následovníka „Take a Look in the Mirror“, novinka „The Nothing“ má hodně blízko ještě ke starším kouskům jako „Untouchables“ nebo „Issues“. Výrazně to lze poznat na singlech „Cold“ a „You´ll Never Find Me“, které disponují typickým Davisovým projevem a kytarovými riffy. Nostalgické pomrkávání jako rozeznělé dudy v intru „The End Begins“ je už jen příjemným bonusem.

Intro a outro rámující novinku s Davisovou zpovědí a pláčem jen dokazují, že „The Nothing“ patří k nejtemnějším deskám v historii kapely a svou atmosférou se lehce od svých předchůdců odlišuje. Lze jí vytknout, že pár skladbám schází výraznější nápady či že je zasazena do toho stále stejného středního tempa, ale členům naštěstí stačí vytáhnout odlišnou mezihru a píseň najednou dostane šťávu a říz. Stačí si poslechnout skáčkové bicí v „H@rd3r“ nebo valčíkovou mezihru v „This Loss“ a v mysli najednou vyvstávají otázky, proč se kapela k menším experimentům neuchyluje častěji.

KoRn je tu s námi již čtvrt století a „The Nothing“ je ve své podstatě variací téhož. Deska jede na jistotu, má výborný zvuk, skvělé pasáže a typické trademarky, zahrnující Davisův hlasový projev, Fieldyho basu a podladěné kytarové riffy s neuroticky znějícími vyhrávkami. Zjednodušeně lze říci, že hlavním elementem tak zůstávají mezihry, které svým šťavnatým příspěvkem oživí stojaté vody tříminutové písničkové formule a refrény, jež důrazně volají o jednoduchost a zapamatovatelnost. Nejedná se sice o takovou pecku jako v případě staršího bratříčka, ale rozhodně byste si novinku už kvůli té temnější atmosféře neměli nechat ujít…a fanoušci dvojnásob.

Eagle             


www.kornofficial.com

YouTube ukázka – You´ll Never Find Me

Seznam skladeb:
1. The End Begins
2. Cold
3. You´ll Never Find Me
4. The Darkness Is Revealing
5. Idiosyncrasy
6. The Seduction of Indulgence
7. Finally Free
8. Can You Hear Me
9. The Ringmaster
10. Gravity of Discomfort
11. H@rd3r
12. This Loss
13. Surrender to Failure

Sestava:
Jonathan Davis – zpěv
Brian "Head" Welch - kytara
James "Munky" Shaffer - kytara
Reginald "Fieldy" Arvizu - baskytara
Ray Luzier - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 44:03
Label: Roadrunner
Země: USA
Žánr: nu-metal

Diskografie:
1994 - Korn
1996 - Life Is Peachy
1998 - Follow the Leader
1999 - Issues
2002 - Untouchables
2003 - Take a Look in the Mirror
2005 - See You on the Other Side
2007 - Untitled
2010 - Korn III: Remember Who We Are
2011 - The Path of Totality
2013 - The Paradigm Shift
2016 - The Serenity of Suffering
2019 - The Nothing

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.09.2019
Přečteno: 581x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
7/10Po famóznom...25. 09. 2019 15:38 Demonick
6,5/10Zatímco minulá...24. 09. 2019 22:30 Ivos155


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.23329 sekund.