ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Roxy PETRUCCI (VIXEN, MADAM X) - Tvůrci Beverly Hills 90210 udělali dobře, že si vybrali naší skladbu

Přestože bubenice Roxy Petrucci není zakládající členkou kapely Vixen, její kariéra je s touto dívčí partou původem z Minnesoty spojená asi nejvíce. Ještě před Vixen Roxy působila se svou sestrou Maxine v kapele Madam X, největší úspěch zažila s Vixen na přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy vyšla dvě klasická alba – „Vixen“ a „Rev It Up“. Někdejší ženská odpověď na Bon Jovi a Poison je dodnes stále živou kapelou, větší studiovou aktivitu však nevykazuje, ovšem to by se v budoucnu mělo změnit. Podobně by se fanoušci mohli dočkat i nové hudby od Madam X, o čemž všem Roxy v následujícím rozhovoru mluví. Povídání vznikalo v uvolněné povánoční atmosféře a byla z něj cítit naděje na změnu těžkých časů…

Máme za sebou trochu podivné Vánoce. Jak jsi je prožila ty?
Já jsem je prožila dobře… Strávila jsem je s rodinou, ale pak jsem také zamířila do studia, kde právě nahráváme nové věci s Madam X.

Říká se, že bude i nová deska Vixen. V jaké fázi teď práce jsou a už víš, kdy by mohlo album vyjít?
Všechno teď zpomalila pandemie, protože všechny žijeme jinde a daleko od sebe. Ale můžu říct, že skladby aktivně píšeme a posíláme si je přes internet. Tohle bude naše první album s Lorraine (Lewis, současná zpěvačka Vixen, pozn. aut.) a jsme nadšené z toho materiálu, který vzniká. Co se týče vydání, tak zatím žádný datum říct nemůžu. Nijak na to nespěcháme. Chceme, aby ta nahrávka byla skvělá a proto to bude trvat tak dlouho, jak to bude zapotřebí. Ale můžu říct, že novou hudbu vydáme ještě letos. Tím jsem si jistá.

Jak už jsi zmínila, nová deska bude první s Lorraine Lewis. Proč vlastně odešla Janet Gardner a místo ní přišla Lorraine z kapely Femme Fatale?
Janet se chtěla zaměřit hlavně na sólovou dráhu a svou rodinu. My jsme toto rozhodnutí pochopily a podpořily jsme ji. Lorraine se k nám dostala tak, že jednou zaskočila za Janet, když ta nemohla ze zdravotních důvodů odehrát nějaký koncert. Navíc já i Share (Pedersen-Ross, basistka Vixen, pozn. aut.) jsme už v minulosti s Lorraine spolupracovaly, takže jsme věděly, že ona to zvládne a rozhodně nás nezklamala. Lorraine to tenkrát dala naprosto precizně. Je to skvělá showmanka a její hlas se k nám výborně hodí. Skvěle zvládla všechny zásadní skladby od Vixen a my jsme se naopak naučily i některé věci od Femme Fatale a zařadily je do našeho playlistu. Chemie mezi námi je nepopiratelná. Fanoušci přijali skvěle ten koncert, který jsme s Lorraine odehráli a když pak Janet odešla, tak jsme hned věděly, komu máme zavolat.

Dokázala bys říct, jak bude nová deska Vixen znít? Vrátíte se k prvním dvěma albům nebo budete pokračovat v experimentech ve stylu alba „Tangerine“?
„Tangerine“ je skvělé album. Není sice ve stylu klasických Vixen, ale myslím si, že je fakt dobré. Co se týče nových písní, tak ti k nim můžu říct, že budou zahrnovat naše klasické melodie, kytarové riffy a velké refrény.

Musím se tě zeptat i na tvou druhou kapelu Madam X. V roce 2017 jste vydali comebackové album „Monstrocity“. Splnila tato deska tvé očekávání?
Sakra, že jo! „Monstrocity“ je skutečně monstrózní album a jsem na něj skutečně hrdá. Dostali jsme na něj hodně pozitivních recenzí, které k nám přivedly i nové fanoušky. Na té desce jsme dělali dlouho, ponořili jsme se do ní a výsledkem je poctivé metalové album.

Už jsi zmínila, že děláte na novém albu Madam X. Už máte také naplánovanou činnost na dobu, kdy konečně skončí současná pandemie?
Plánujeme všechno. Desku, koncerty, turné. Vlastně nové skladby nahráváme už od začátku pandemie. Máme to štěstí, že já, Maxine a Godzilla (zpěvák Madam X Bret Kaiser, pozn. aut.) žijeme ve stejné oblasti, tak pro nás není takový problém sejít se ve studiu a nahrávat. Spolupracujeme s producentem Chrisem Laneyem a doufáme v to, že tu desku vydáme ještě letos. Už teď můžu říct, že nové věci jsou hodně ve stylu skladby „High In High School“, kterou naši fanoušci milují.

Madam X jsi založila ty se sestrou Maxine už v roce 1982. Co byl tenkrát ten první impulz, že jste se rozhodly dát dohromady kapelu?
Madam X začínala jako dívčí kapela, kde jsem hrál já s Maxine a s dalšími dvěma sestrami. Nakonec jsme se ale rozhodly sestavu namíchat a najmout pár kluků. Našli jsme Chrise Dolibera, což byl výborný basista. Breta jsme potkaly v New Yorku, kde jsme narazily na jeho kapelu Cheetah. Jakmile jsme ho viděly na pódiu, věděli jsme, že jim ho musíme ukrást. To ale nebylo jednoduché, protože v té kapele hrál na kytaru i jeho bratr Bruce.

S Madam X jste v roce 1984 vydali debut „We Reserve The Right“ a dostali jste se dokonce na kompilační videokazetu časopisu Kerrang! Proč jste kapelu tak brzy rozpustili.
Tenkrát jsme odehráli poslední koncert v londýnském Marquee, kam se dokonce přišel podívat i Ozzy Osbourne. Bylo to sakra dobré. Jenže pak jsme se vrátili do Států a všechno se začalo rozpadat, včetně našeho managementu. A vlastně ani není žádným tajemstvím, že už jsme spolu moc dobře nevycházeli a proto to celé nešlo udržet pohromadě.

Je zajímavé, že v Madam X pak post zpěváka zastával Sebastian Bach, pozdější hvězda Skid Row. Jak hodnotíš jeho angažmá?
Já už jsem v kapele nebyla v době, když do ní Sebastian přišel. Myslím, že to byl dobrý náhradník za Breta a vlastně je škoda, že to tehdy nevyšlo. Když se pak přidal ke Skid Row, hráli v Evropě na nějakém festivalu, kde jsme byly i my s Vixen. Pamatuju si, jak Sebastian běžel po zákulisí a každému se chlubil štosem svých fotek z časopisů (smích).

Když jsi odešla z Madam X, stala ses hned členkou Vixen?
Vrátila jsem se do Michiganu, kde jsem se v podstatě stala hráčkou na volné noze. Byla jsem připravena přijmout cokoliv. Pak mi ale zavolala Janet Gardner a zeptala se mně, jestli bych se nechtěla přidat k Vixen. Poslala mi jejich demo a ty písničky byly skvělé. Vixen už tehdy byly v Los Angeles, tak jsem putovala zase zpátky do tohoto města, kde jsem si nimi začala hrát. Pak už to bylo rychlé. Dokonce jeden čas jsem zkoušela i Davidem Lee Rothem (bývalý zpěvák Van Halen, pozn. aut.) a byla jsem vyloženě nadšená, že jsem mohla jamovat s Billym Sheehanem a Stevem Vaiem.

Když jste pak v roce 1988 vydaly debutovou desku, byly na ní skladby od jiných autorů - Richard Marx, Jeff Parris, Gregg Tripp nebo David Cole. Neměly jste tenkrát dost vlastních nápadů?
Napsaly jsme pro to album vlastní skladby, ale neměly jsme kontrolu nad tím, které se dostanou na desku. Ale když máš k dispozici věci od takových hitmakerů, kteří napsali skutečně skvělé skladby, tak proč bychom je nevyužily? Navíc tyhle písně z nás udělaly známou kapelu.

Vaše druhá deska „Rev It Up“ je i po třiceti letech skvělá nahrávka, kde jste už měly výhradně vaše skladby. Čekala jsi například, že se tvoje skladba „Love Is A Killer“ stane takovým hitem?
Děkuji ti. A ano, vlastně jsme to čekaly. Výkon Janet dokázal vyvolat mrazení, tím jak moc je emotivní. Navíc se hodně lidí ztotožnilo s textem této skladby. Zajímavé je, že intro k této skladbě napsal Harry Paress jako kytarovou část ovlivněnou „Dream On“ od Aerosmith, nicméně náš producent Randy Nicklaus si myslel, že by skladbě slušel mnohem více klavírní úvod, s čímž já jsem rozhodně souhlasila.

I když „Rev It Up“ byla hodně úspěšná deska a vy jste cestovaly s Kiss a Deep Purple, nakonec jste se po ní rozešly…
Ten rozchod byl chybným krokem všech zúčastněných! Já jsem rozhodně nechtěla, aby se kapela rozpadla, ale nezáleželo to jen na mě.

A co si dělala těch pět let, než Vixen ohlásily návrat?
Začala jsem znovu hrát se svou sestrou Maxine, se kterou jsme vydali CD „Titania“. Pak jsem začala pracovat na projektu Roktopuss, kde zpívala Lorraine Lewis a na kytaru s námi hrál bývalý člen Megadeth Jeff Young.

Když jste se pak s Vixen znovu daly dohromady, tak jste udělaly zcela netypickou desku „Tangerine“, kde už nehrála kytaristka Jan Kuehnemund ani basistka Share Ross. Jak na tu dobu vzpomínáš?
Jan a Share se tehdy comebacku odmítly účastnit. Takže jsme nahráli „Tangerine“ vlastně samy a pak jsme absolvovaly několik koncertů, kde hrála na kytaru Gina Stile a na basu moje sestra Maxine. Janet a Gina si nakonec hodně sedly při psaní písní, což mělo na album hodně dobrý dopad. Nesnažily jsme se ale napsat album takové, abychom se jím někomu zalíbily. Ty věci šly přímo z nás. Udělaly jsme to, co jsme cítily.

Období po roce 2000 je velmi matoucím. Mohla bys objasnit, co se tenkrát u Vixen dělo, když jsi vlastně v kapele najednou nebyla ani ty, ani Janet Gardner?
Byly jsme měsíc na turné, kde jsme otvíraly koncerty pro Vince Neila z Mötley Crüe a tam to prostě nevyšlo. Jako kdybychom spolu nebyly na jedné lodi, což je pro kapelu hodně důležité. Navíc všechno se zdálo být špatně načasované. Pak přišla do kapely znovu Jan a rozhodla se Vixen přeskupit. Ona pak pokračovala pod tímto názvem a s jinými lidmi vydala album „Live And Learn“.

Už jsi zmínila dva projekty z té doby – Titania a Roktopuss. Mohla bys říct, proč jsi v Titanii nepokračovala dál?
To byl Maxinin projekt, žádná regulérní kapela. Maxine pak vydala dvě sólová alba „Don`t Hate Me“ a „Back To The Garden“, která jsou skvělá, Maxine je totiž výborná kytaristka.

A co Roktopuss? Ten skončil také brzy…
To byla pořádná kapela se skutečně talentovanými muzikanty. Nahráli jsme EP se čtyřmi skladbami a pak jsme udělali několik koncertů po Hollywoodu a měli jsme s tím docela velký úspěch. S Lorraine se pracuje skvěle a spolupráce s ní je jednoduchá. I Jeff Young je sakra výborný hráč. To hraní s nimi jsem milovala a byla bych ráda, kdybychom se k němu v budoucnu ještě vrátili.

V posledních letech jsi se vrátila jak k Madam X, tak Vixen. Je nějaká kapela pro tebe prioritou?
Oběma dávám sto procent. A to se týká vlastně všeho, na čem pracuju. Můj výkon a z toho pramenící reputace, to jsou pro mě velice důležité věci. Ve své podstatě jsou Madax X i Vixen hodně odlišné kapely, ale co se týká vášně pro hudbu, tak v tom jsou stejné.

Teď ve Vixen kromě tebe a Share Ross působí zpěvačka Lorraine Lewis a kytaristka Britt Lightning. Jak jsi s touto sestavou spokojená?
Maximálně! Máme obrovské štěstí, že mezi námi zafungovala správná chemie a hrozně si to užíváme. Navzájem se prostě bavíme. Dost mi to připomíná staré časy Van Halen, je to jako rozjetá párty a zábavu vytváříme na pódiu i mimo něj.

Jak se vám povedlo dostat vaši klasickou skladbu „Streets Of Paradise“ do slavného seriáliu Beverly Hills 90210?
Páni…!!! Víš, že jsem ani nevěděla, že „Streets Of Paradise“ hrála v Beverly Hills 90210? Každopádně, jediné, co ti k tomu můžu říct, je to, že to z jejich strany byla dobrá volba (smích).

Jan Skala             


www.roxypetrucci.com

YouTube ukázka - Edge Of A Broken Heart

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.01.2021
Přečteno: 1589x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dovolil bych si jen...31. 10. 2023 11:52 Desmond
VixenPozitivně mě...30. 10. 2023 22:22 Jirka Pokorný
Jsem rad, ze tyhle...26. 01. 2021 18:32 Pepsi Stone
Také bych chtěl...26. 01. 2021 14:58 ToPi
Samozrejme,...25. 01. 2021 14:54 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11561 sekund.