7.08.2022
HEIDEN
Nové album HEIDEN s názvem "Andzjel" vyjde 11.11.2022. ..více

7.08.2022
SEBASTIEN
Spolupráce kapely SEBASTIEN se zpěvačkou Viktorií ..více

7.08.2022
DÉMOPHOBIA
DÉMOPHOBIA slaví sedmdesáté narozeniny vozidla více

7.08.2022
BAD JOKERˇS CREAM
Do konce roku plánují BAD JOKERˇS CREAM vydat album "Pink ..více

7.08.2022
MORTIFILA
Páté řadové a zároveň první koncepční album ..více

5.08.2022
SAMSON
Ve věku pětasedmdesáti let zemřel bývalý zpěvák ..více






GRAHAM BONNET BAND - Day Out In Nowhere
Já bych hodnocení bez obav zvedl minimálně o b ..

TRAITOR - Exiled To The Surface
U mě je thrash metal bokovka a když už se k ně ..

FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Ač stylem to, co mám velice rád, přesto mi tot ..

KROKUS - Headhunter
Taktiež náhodou po rokoch som sa k ním dostal, ..

ICONIC - Second Skin
solidní fošna. 8/10 ..

ALESTORM - Seventh Rum of a Seventh Rum
Já kapelu sleduji až od alba Sunset ..., ale nov ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
Dle ČSFD si Jan Antonín Pacák jako dítě v Py ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
Po odchodu z Olympicu Pacák (v roce 1952) v Pyšn ..

OLYMPIC - Pták Rosomák
Další skvělá recenze na skvělou desku = 9,0/1 ..

OLYMPIC - Želva
Výborná recenze, OLYMPIC je super kapela, Želva ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2022 - Vizovice, sobota (9.7.2022) a neděle (10.7.2022)
2209x

WINGER - Pull
2133x

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
1135x

OLYMPIC - Želva
1004x

SINNER - Brotherhood
789x

WINGER - In The Heart Of The Young
782x





článků celkem: 9260
recenzí: 7664
reportů: 585
rozhovorů: 573













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


POWERWOLF - Call Of The Wild

"Když to funguje, není potřeba nic měnit." Tímto heslem se němečtí Powerwolf řídí již dlouhá léta. Konstatování, že novinka nazvaná "Call Of The Wild" nepřináší nic nového, nemůže překvapit snad nikoho a je otázka, zda v případě téhle kapely o nějaké změny či posuny vůbec někdo stojí. Fanoušci mají Powerwolf rádi takové, jací jsou a kapela si toho je zatraceně dobře vědoma. Novinka tedy opět přináší chytlavý heavy/power metal s výrazným zvukem kláves á la kostelní varhany, kterému vládne svým nezaměnitelným barytonem zpěvák Attila Dorn.

Na předchozí desce "The Sacrament Of Sin" zabodovali Powerwolf skvělým zvukem, což bylo údajně zásluhou věhlasného švédského producenta Jense Bogrena. Ten měl na starosti i mix novinky a opět odvedl skvělou práci. Nezklamala ani samotná kapela. Ta přišla s ohromnou porcí chytlavých refrénů, které lezou do uší téměř okamžitě. Nahrávka se díky tomu skvěle poslouchá a pokud nebudete marnit čas přemýšlením, kde jste tu či onu melodii už slyšeli, odmění se vám příjemně strávenou třičtvrtěhodinkou. Jako první singly byly zvoleny skladby "Beast Of Gévaudan" a "Dancing With The Dead", ale na jejich místo si můžete klidně dosadit kteroukoliv píseň z desky, protože úplně každá (bez nadsázky) je opravdovým hitem. Stejně jako na předchozích albech, ani zde nechybí působivá balada ("Alive Or Undead") a song nazpívaný v německém jazyce ("Glaubenskraft"). Jako lehké občerstvení působí použití prvků irské a keltské lidové hudby ve skladbě "Blood For Blood (Faoladh)", která by se díky své veselé náladě neztratila ani na albech skotských pirátů Alestorm.

Hnidopich určitě namítne, že kapela jen dokola omílá stejné postupy, a bude mít v podstatě pravdu. Powerwolf svým způsobem sázejí na určitou prvoplánovost a předvídatelnost, ale dělají to fikaně a i když se občas ocitnou na hraně sebevykrádání, člověk jim to stejně sežere i s navijákem.

Za zmínku stojí nádherný obal desky, který má opět na svědomí mladá slovenská umělkyně Zsofia Dankova. Bez povšimnutí nelze ponechat ani speciální dvoudiskovou verzi alba, která obsahuje největší hity kapely, nazpívané kolegy z branže. Nahrávka "Call Of The Wild" je tak po všech stránkách skvěle vyladěný produkt, který fanoušky vlčí smečky plně uspokojí. Pokud vás ovšem tvorba tohoto svébytného vlčího klanu až do teď nechávala zcela chladným, novinka na tom pravděpodobně nic nezmění.

Moloch             

Ožije někdy egyptská sfinga? Narovná někdo šikmou věž v Pize? Natočí Powerwolf někdy dobré album? To je otázka, kterou si klade nezainteresovaný posluchač před vydáním každé desky těchto Němců, kteří zejména ve své domovině a tuzemské kotlině slaví až nebývalé úspěchy. Pokud se člověk nenechal zmást jejich dokonalou propagací a nabubřelou pódiovou prezentací a na jejich tvorbu se dívá střízlivým pohledem, nějak nepochopí, proč se právě z této kapely stala taková hvězda. Jejich novinka „Call Of The Wild“ jistě znovu jejich renomé podtrhne a potvrdí jejich jistou pozici na evropské scéně, protože Němci znovu vaří ze stejné vody, která léty zasmrádá v bažinatém rybníčku a to více než tři desítky roků. Na novince tento heavymetalový kolovrátek znovu ukazuje, že komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. „Call Of The Wild“ je znovu o až nestydatě klišovitých nápadech, kradoucí všechno možné napříč metalovou scénou osmdesátých let, je o bombastickém zvuku, který jakoby chtěl překřičet katastrofální nedostatek vlastních neotřelých nápadů, je prostě o jedné velké hudební nudě. Jak se říká… Když hovno krásně zabalíte, budete o něm básnit jako o největším díle na světě, tak se taky prodá. Ale pořád to bude hovno…

Pepsi Stone 3/10

www.powerwolf.net

YouTube ukázka – Beast Of Gévaudan

Seznam skladeb:
1. Faster Than The Flame
2. Beast Of Gévaudan
3. Dancing With The Dead
4. Varcolac
5. Alive Or Undead
6. Blood For Blood (Faoladh)
7. Glaubenskraft
8. Call Of The Wild
9. Sermon Of Swords
10. Undress To Confess
11. Reverent Of Rats

Sestava:
Attila Dorn - zpěv
Charles Greywolf - baskytara, kytara
Matthew Greywolf - kytara
Falk Maria Schlegel - klávesy
Roel van Helden - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 40:28
Label: Napalm Recrods
Země: Německo
Žánr: heavy/power metal

Diskografie:
2005 - Return In Bloodred
2007 - Lupus Dei
2009 - Bible Of The Beast
2011 - Blood Of The Saints
2013 - Preachers Of The Night
2015 - Blessed And Possessed
2018 – The Sacrament Of Sin
2021 - Call Of The Wild

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.08.2021
Přečteno: 3336x




počet příspěvků: 21

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Problém těchto...20. 08. 2021 12:27 Avram
Strašná sračkaObdlivuju Pepsiho,...15. 08. 2021 20:34 Kolík
Pepsiho recenzia je...15. 08. 2021 20:04 Meres
PepsiPowerwolf se dobře...15. 08. 2021 15:14 René
Já jsem se s...8. 08. 2021 10:28 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.49399 sekund.