7.08.2022
HEIDEN
Nové album HEIDEN s názvem "Andzjel" vyjde 11.11.2022. ..více

7.08.2022
SEBASTIEN
Spolupráce kapely SEBASTIEN se zpěvačkou Viktorií ..více

7.08.2022
DÉMOPHOBIA
DÉMOPHOBIA slaví sedmdesáté narozeniny vozidla více

7.08.2022
BAD JOKERˇS CREAM
Do konce roku plánují BAD JOKERˇS CREAM vydat album "Pink ..více

7.08.2022
MORTIFILA
Páté řadové a zároveň první koncepční album ..více

5.08.2022
SAMSON
Ve věku pětasedmdesáti let zemřel bývalý zpěvák ..více






JACK STARR`S BURNING STARR - Souls Of The Innocent
Slušné album, kterému ale chybí pronikavě mel ..

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
pre mňa boli Dead Daisies spolu s Judas Priest a ..

James LABRIE - Beautiful Shade of Grey
pre mňa ako fandu JLB je tento album sklamaním s ..

GRAHAM BONNET BAND - Day Out In Nowhere
Já bych hodnocení bez obav zvedl minimálně o b ..

TRAITOR - Exiled To The Surface
U mě je thrash metal bokovka a když už se k ně ..

FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Ač stylem to, co mám velice rád, přesto mi tot ..

KROKUS - Headhunter
Taktiež náhodou po rokoch som sa k ním dostal, ..

ICONIC - Second Skin
solidní fošna. 8/10 ..

ALESTORM - Seventh Rum of a Seventh Rum
Já kapelu sleduji až od alba Sunset ..., ale nov ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
Dle ČSFD si Jan Antonín Pacák jako dítě v Py ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2022 - Vizovice, sobota (9.7.2022) a neděle (10.7.2022)
2321x

WINGER - Pull
2154x

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
1148x

OLYMPIC - Želva
1022x

SINNER - Brotherhood
805x

WINGER - In The Heart Of The Young
803x





článků celkem: 9262
recenzí: 7666
reportů: 585
rozhovorů: 573













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VICTORY - Victory

Když zabloudíte na stránky hannoverské hard rockové party Victory a mrknete na její životopis, vlastně ani nevadí, že tuhle sekci kapela už dlouhá léta neaktualizovala. Dovolím si ocitovat část textu, který zřejmě vznikl téměř před celou dekádou: „V seznamu legendárních německých hardrockových kapel zaujímají Victory zvláštní postavení. I dnes se řadí vedle svých hannoverských kolegů The Scorpions k nejvýznamnějšímu německému rockovému exportnímu artiklu. Vysoká umístění alb po celém světě, úspěšná turné po Evropě a Americe, senzační vystoupení na velkých festivalech – Victory tu byli vždy.“ Victory tu byli vždy a jak se zdá, nějaký pátek ještě budou. I přes to, že svůj definitivní rozpad ohlásili v dávnověku, kdy podobná oznámení ještě nebyla v módě, i přes to, že z původních členů už nikdo v řadách kapely není, i přes to, že kvalitativní rozkolísanost diskografie Victory by vydala na slušné pohoří. Upřít však status nepřehlédnutelnosti skupině, jejíž základní pilíř dnes představuje kytarista Frank Herman, nelze. Stejně jako fakt, že budete-li hledat v hudební historii alba, která si pozornost zaslouží kvůli tomu, že nabízí vydatnou porci výživného hard rocku, Victory se v tomto výběru stoprocentně ocitnou.

Byť cesta k tomuto postavení nebyla jednoduchá ani krátká, a navíc začala poměrně rozpačitě. I přes to, že ještě před tím, než vyšlo debutové eponymní album, sehrála se ústřední dvojice Petr Knorn (baskytara) - Tommy Newton (kytara) v kapele, pojmenované dle baskytaristova pseudonymu - Fargo. Čtyři alba, která Fargo (mimochodem, dnes znovu aktivní) vydali v letech 1979 – 1982, spojitost s tvorbou na začátku kariéry Victory nezapřou – poměrně staromilský, trošku neohrabaný hard rock s hodně těžkým zadkem v pomalejším tempu Victory nabídli i na své prvotině. A těžko říct, jestli by tahle deska získala tolik pozornosti, nebýt značně kontroverzního obalu (byť přece jen umírněnějšího, než byl původní cover alba „Virgin Killer“ od Scorpions, u kterých Victory i v pozdějších letech našli inspiraci) se spoře oblečenou ženou s nohama do…. vítězného V.

Ať už za to mohla úvodní svižná „The Hunter“ s příjemně se rozvíjející melodií s lehce vypjatým zpěvem a výborně kousající kytarou, šlapavka „Gonna be In Trouble“ s plíživými sbory, bluesem šmrncnutá „Wreck Man“, či pulsující dravá riffovka „Don`t Count On Me“, ať už za to mohl na svou dobu ideálně ostrý zvuk nebo specificky uječený, lehce afektovaný a díky tomu výrazný vokál Charlieho Huhna, ať už za to mohly trochu lascivní texty, stačilo to na to, aby se kapela dostala do albových hitparád, i na to, aby fandové Van Halen, AC/DC, či Scorpions zbystřili pozornost. To, že dobrá polovina skladeb až tak silný potenciál neměla (a díky tomu album „Victory“ působí značně nevyrovnaně), případně bez výraznější osobitosti si vypůjčovala od slavnějších kolegů a vařila z osvědčených klišé, zjevně nevadilo. Victory udělali první krok. Nebyl špatný, nebyl nijak ohromující, byl poměrně bezprostřední a hlavně potenciál kapely byl jasně naznačen. A proto se železo muselo kout, dokud bylo žhavé.

Savapip             


www.victory-band.com

YouTube ukázka - The Hunter

Seznam skladeb:
1. The Hunter
2. On the Run
3. Chicks on Display
4. Gonna Be Trouble
5. I`m Down
6. Wreck Man
7. Don`t Count on Me
8. Can`t Stop Missing You
9. Red Alert

Sestava:
Charlie Huhn – zpěv, kytara, piano
Tommy Newton - kytara
John Lockton - kytara
Peter Knorn - baskytara
Bernie van der Graaf - bicí

Rok vydání: 1985
Čas: 35:33
Label: Epic Records
Země: Německo

Diskografie:
1985 - Victory
1986 - Don`t Get Mad...Get Even
1987 - Hungry Hearts
1989 - Culture Killed the Native
1990 - Temples of Gold
1992 - You Bought It - You Name It
1996 - Voiceprint
2003 - Instinct
2006 - Fuel to the Fire 2011 - Don`t Talk Science
2021 - Gods Of Tomorrow

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.01.2022
Přečteno: 2079x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Debut nic moc......zvláště se...8. 01. 2022 20:18 Kolík
To Savapip:Proč ten...8. 01. 2022 7:34 Petronius
Radši než debut si...7. 01. 2022 13:41 b.wolf
Díky za ohlasy,...7. 01. 2022 8:51 Savapip
Profil Victory? Tak...7. 01. 2022 7:38 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.46036 sekund.