DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SIBERIAN MEAT GRINDER - Join The Bear Cult

Jaké množství energie se dá vecpat do jedné skladby? Pokud se Rusů Siberian Meat Grinder týká, odpověď by klidně mohla znít: „Kurevsky hodně!“. Tato kapela již delší dobu přenáší živočišnost klasických crossoverových spolků do současnosti, a to ve velkém a osobitém stylu. Potvrzuje to i novinka „Join The Bear Cult“, která se na internetových pultech objevila v polovině května.

Jedinečný přístup ruských hudebníků začíná v okolní omáčce (což není myšleno pejorativně, stačí si představit rajskou nebo svíčkovou bez zahuštěné tekutiny). Hned na začátku byl vytvořen tzv. medvědí kult, v němž se ortodoxní jádro fanoušků pětkrát denně modlí k bohovi jménem Bear-Tsar (nebo tak nějak). Hudebníci nosí masky a všechna místa, která během koncertování navštíví, označkují autentickým otiskem v podobě graffitových malůvek. Tyto srandičky pak nacházejí logické východisko v hudební produkci, jež umí být zábavná, hravá a strhující.

Ruský gang je zajímavý poměrem vokální složky, která kromě jakéhosi polo-rapu pojímá hlavně hardcore s pocitově všudypřítomnými vícehlasy, a thrashe, jenž je v hudbě Siberian Meat Grinder dominantním metalovým stylem. Ostře nabroušené kytary jakoby vypadly z dílny nejlepších osmdesátkových smeček, stejně tak rytmika, která jde po rychlosti jako polská církev po potratech. Občas do nekompromisní thrashové řeči promluví melodeath, výjimečně black, to vše v dostatečně atraktivní hudební dikci, podlévané chytlavými vyhrávkami i přímočarým punkovým pragmatismem. A přesto se může stát, že se někteří metalisté budou cítit nezasaženi nebo dokonce zhnuseni...

Důvodem jsou zpěvy, jejichž podstata se víc než čemukoli jinému přibližuje filozofii skateparků. Rapový nádech a téměř neustálé doprovodné skandování nemusí vonět každému, pro všechny ostatní ale bude vokální intenzita důvodem k několika moshovým kolečkům navíc. Z nového playlistu se budou na koncertech nejvíc vyjímat kousky „Into The Grinder“, „Not Today“, „One More Step“, porci maniakální odezvy spolehlivě vygeneruje blacková „Arise“ nebo strmá nájezdovka „Immolate Them All“. I tak není vyloučena přítomnost poblikávající kontrolky, která bude upozorňovat na totožnost vokálních oblouků. Rusové v podstatě pořád dokola opakují stejné nebo velmi podobné fráze, které se sice pro jejich muziku ukázaly jako nejideálnější, jenže čeho je moc, toho je příliš. Repetiční a ne úplně šťastné vzorce se dají odkrýt také v nápěvech, jež až příliš brzy vstupují do nadějně se rozjíždějící instrumentace, a poslední výtka míří ke sborům, které mnohdy připomínají projev opilého hospodského sálu. Co se dalo – s ohledem na osobitost – přeslechnout u prvních dvou studiovek, na té třetí, která všechno víceméně louhuje, už tak velkoryse skousnout nelze. Hodnocení proto musí být nižší a doufejme, že v této sestupné matematice nebudeme pokračovat při posuzování dalších studiových počinů kapely.

Petr Štěpnička             


FB SIBERIAN MEAT GRINDER

YouTube ukázka - Into The Grinder

Seznam skladeb:
1. Into the Grinder
2. Not Today
3. Arise
4. Fire It Up
5. One United Family
6. For the Cult (2022)
7. Bear Cult Is Real
8. Hammer of the Ghetto Tsar
9. Mother Bear
10. Immolate Them All (2022)
11. One More Step
12. Flame in the Heart

Sestava:
Ches, Morbid Whip of Decay - bicí
Maximillian the Merchant of Plague - kytara, vokály
Yuriy the Bloody Nomad - kytara, vokály
Vladimir the Grand Tormentor - zpěv
Andrey Polyakov - baskytara

Rok vydání: 2022
Čas: 39:57
Label: Destiny Records
Země: Rusko
Žánr: crossover/thrash metal

Diskografie:
2015 - Siberian Meat Grinder
2017 - Metal Bear Stomp
2022 - Join The Bear Cult

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.06.2022
Přečteno: 772x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10214 sekund.