7.10.2022
NEIL YOUNG AND CRAZY HORSE
Legendární americký písničkář spojil síly s ..více

7.10.2022
BUSH
Kdysi velice slavní grungeři z Velké Británie stále ..více

7.10.2022
STEEL PANTHER
Srandisté z Los Angeles představí nového basistu Spydera ..více

7.10.2022
SIGNAL2NOISE
V době, kdy americká legenda W.A.S.P. nevykazuje mnoho ..více

7.10.2022
SLEEPING ROMANCE
Italští symfonici, v jejichž čele stojí zpěvačka Lina ..více

7.10.2022
BLIND ILLUSION
Znovu ze zcela jinou sestavou než minule se hlásí tato ..více






MEGADETH - Countdown To Extinction
Krasne album. Moje prve, co som od nich pocul. Sam ..

MEGADETH - Countdown To Extinction
Jen drobné hnidopišské upozornění - je chyba ..

THE HALO EFFECT - Days Of The Lost
Kvalitná práca od majstrov, či konštruktérov ..

PUHDYS - Wilde Jahre
Legendu o Stülpnerovi dávali v TV naposledy v r. ..

MEGADETH - Countdown To Extinction
Obal je od stejného autora, který o par let pozd ..

MEGADETH - Countdown To Extinction
Tahle deska je parádní, ale deset bodů jí ned ..

THE HALO EFFECT - Days Of The Lost
Je to přesně takový pohodový materiál, jaký ..

MEGADETH - Countdown To Extinction
Dodnes se pamatuju jak jsem šel po ulici a z repr ..

PUHDYS - Wilde Jahre
Zajímavé, že kapela má na svých stránkách s ..

MEGADETH - Countdown To Extinction
Tato nahrávka je další dokonalé dílo. Vnímá ..




Za poslední měsíc:
Ozzy OSBOURNE - Patient Number 9
2004x

Tobias SAMMET (AVANTASIA, EDGUY) - Avantasia žije, Edguy odpočívají!
1346x

OLYMPIC - Když ti svítí zelená
1271x

OLYMPIC - Kanagom
1244x

MEGADETH - Rust In Peace
1141x

OLYMPIC - Bigbít
1111x





článků celkem: 9389
recenzí: 7779
reportů: 589
rozhovorů: 580













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MANOWAR - Highlights from the Revenge of Odysseus

Může být jedna skladba na pětipoložkovém EP důvodem k tomu, aby zarytí optimisté doufali, že bude ještě někdy lépe? To, že Manowar mají v posledních (mnoha) letech docela divné nápady, na to už si jejich fanoušci asi zvykli. Snaha o megalomanství a opulentnost je už dávno svedla z cesty od pompézně pojatého siláckého metalu plného póz do podivných rádoby výpravných a umělecky hodnotných sfér. Je to dvacet let, co z nich vypadlo poslední záživné studiové album, ale v dílně Joeyho DeMaia a Erica Adamse (kterým poslední dobou dělá dost problém stabilizovat sestavu) se zjevně zase začíná něco kout.

Jak je u Manowar zvykem, známý příběh o Odysseově cestě pojímají velikášsky – Joey De Maio mluvil o zárodku v podobě desetiminutové skladby „The Revenge Of Odysseus“, o nápadu využít na albu řečtinu, o odvážném posunu v souvislosti s využitím starořečtiny, o využití známých řeckých herců v roli vypravěčů, a shrnul to do lakonického (a vlastně očekávatelného) závěru –„ … a bylo to prostě větší a větší…. Snad aby navodili pro budoucí album a všechny ostatní aktivity kapely dostatečné entrée, vydali Manowar EP s alarmujícím názvem „Highlights From The Revenge Of Odysseus“. Necelá čtvrthodinka, kterou Manowar nabízejí v digitální podobě je s ohledem na použití pojmu „highlights“ další prapodivnou kulkou do vlastního kolene.

V takto útržkovitém pojetí docenit sílu úvodního atmosférického motivu, či výkony vypravěčů je v podstatě nemožné, takže zbývají dvě skladby. Pomalé „Where Eagles Fly“, ve které Manowar přibrali do party zpěvačku Chairu Tricarico, chybí jakýkoliv zoubek, kterými příjemné cajdáčky uměli DeMaiovci posunout do působivých balad, závěrečná „Immortal“ vaří z x-krát provařených ingrediencí, ale přece jen tohle je parketa, kde bývali Manowar nejsilnější. Bývali, „Immortal“ možná vyvolá nostalgii a vzpomínky na časy, kdy titul králové metalu měl nějaké opodstatnění. Jenže současná forma kapely i nadále budí rozpaky. Je to smutné, ale kraťas „Highlights From The Revenge Of Odysseus“ jako lákadlo, ať už by mělo být na cokoliv, prostě nefunguje.

Savapip             


manowar.com

YouTube ukázka - Immortal

Seznam skladeb:
1. Athena`s Theme
2. Telemachus - Part I
3. Where Eagles Fly
4. Odysseus and Calypso - The Island of Ogygia
5. Immortal

Sestava:
Eric Adams - zpěv
Joey DeMaio - baskytara

Hosté:
Chiara Tricarico – zpěv (3)
Kostas Kazakos – vypravěč
Konstantinos Kazakos – vypravěč
Sakis Tolis – vypravěč

Rok vydání: 2022
Čas: 14:17
Label: Magic Circle Music
Země: USA

Diskografie: 1982 – Battle Hymns
1983 – Into Glory Rid
1984 – Hail To England
1984 – Sign Of The Hammer
1987 – Fighting The World
1988 – Kings Of Metal
1992 – The Triumph Of Steel
1996 – Louder Than Hell
2002 – Warriors Of The World
2007 – Gods Of War
2012 – The Lord Of Steel
2022 – Highlights From The Revenge Of Odysseus (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.08.2022
Přečteno: 1539x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Where Eagles Flyta balada neni...29. 09. 2022 12:07 Pethul Daah
SrandovníNahrávka mne...17. 09. 2022 12:40 Antony
DNOTakhle kapela se na...29. 08. 2022 23:23 R
Byl bych...29. 08. 2022 16:27 Avram
Kings Of MetalNad Manowar jsem...27. 08. 2022 12:48 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.51623 sekund.