26.01.2023
PANTERA
K pořadatelům festivalů německých Rock am Ring a Rock ..více

26.01.2023
LEAVES` EYES
Bývalá členka těchto německých symfoniků, norská ..více

26.01.2023
DOPE
Ameriští metalcoristé naváží po sedmi letech na svůj ..více

26.01.2023
OTTTO
Syn Roberta Trujilla, basisty Metallicy a současný člen ..více

26.01.2023
OAK PANTHEON
S novou rytmickou sekcí, basistou Jakem Spanierem ..více

26.01.2023
HALF LIFE
Na italské heavymetalové scéně se urodila nová kapela, ..více






PUHDYS - Es War schön
Jsem rád, že seriál o Puhdys měl nakonec pomě ..

SODOM - Better Off Dead
Já jsem se k tomuto albu dostal v následující ..

SODOM - Better Off Dead
Mí první Sodom. Dostal jsem se k nim někdy na j ..

PUHDYS - Es War schön
Přesně tak... To s celníky se mi moc líbí. st ..

PUHDYS - Es War schön
Mě Puhdys čapli Alt wie ein Baumem - v Ein Kessl ..

PUHDYS - Es War schön
V r. 1976 jsem coby 9-letý ještě hudbu úplně ..

PUHDYS - Es War schön
Děkuji za vynikající a unikátní seriál o Puh ..

PUHDYS - Es War schön
Já to měl naprosto jednoduché - konec roku 1976 ..

PUHDYS - Es War schön
To jo, byli dobří, ale takových bylo víc. Hled ..

PUHDYS - Es War schön
Nebude to prostě a jenom tím, že byli fakt dob ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2022 - Jan Skala
2016x

Redaktorská bilance roku 2022 - Tomáš Marton
1499x

Redaktorská bilance roku 2022 - Petr Štěpnička
1428x

PUHDYS - Alles hat seine Zeit
1124x

BRUTUS - Ou jééé... aneb krása poetiky čtvrté cenové
1108x

SODOM - Obsessed By Cruelty
1104x





článků celkem: 9620
recenzí: 7976
reportů: 591
rozhovorů: 597













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BEYOND THE BLACK - Beyond The Black

Své páté album nazvali němečtí melodici Beyond The Black tím nejjednodušším způsobem. Ať už chtěli eponymním titulem sdělit cokoliv, propletením názvů dvou skladeb, které album přináší (a shodou okolností obě patří k nejsilnějším momentům desky), by šlo prozradit o albu „Beyond The Black“ to nejzásadnější. Stačilo by jen zpěvnou a velmi výraznou hitovku „Dancing In The Dark“ pustit ze tmy do světla („Into The Light“) a přesná charakteristika alba, vytrvale svádícího k (minimálně) podvědomému pohupování a podupávání, by byla na světě.

Když po vydání druhého alba prožili Beyond The Black totální revoluci v sestavě a na svém postu zůstala jen nevtíravě charismatická zpěvačka Jennifer Haben, nastartoval se s novým osazenstvem vývojový proces, v němž německá čtveřice (předloni vypadl z kola basák Stefan Herkenhoff) krůček po krůčku roste a na území typicky melodického metalu s popovými tendencemi, vedeného zástupkyní něžného pohlaví, začíná být nepřeslechnutelným elementem. Kromě bezprostředně chytlavých melodií a stadiónově zpěvných sloganů je hlavní podstatou fakt, že kapela velmi citlivě vyvažuje popové vlivy, díky kterým zní křehce, romanticky i rozverně, s patřičným důrazem a až neskutečně přesně zacílenou občasnou agresivitou. Rizikem může být fakt, že po návykovém úvodu v „Is There Anybody Out There?“, který spolehlivě tělo rozpohybuje, tajemnější „Reincarnation“ se zvonivou kytarou a s dokonalou ukázkou toho, jak pikantní je v nasládle pulsujícím refrénu vražedný hrubý hlas Chrise Hermsdörfera, či adrenalinové skákačce „Into The Light“ se druhá polovina alba (zejména zásluhou „Raise Your Head“) může zdát obyčejnější a prokouknutelnější, ale tenhle dojem spolehlivě odvrátí emotivnější kousky – „Wide Awake“ s jemnou stylizací Jennifer do projevu Anneke van Giersbergen a podmanivě hypnotické finále „I Remember Dying“ s místy až šamanskou náladou.

Jednoznačně nejsilnější kolekce z dílny Beyond The Black. Věrné spolehlivě potěší (a dost dobře patrně i nadchne), potenciál na to, aby přilákala nové příznivce, má velmi silný a převážná většina skladeb by mohla fungovat jako reprezentativní singly, kterým se z hlavy vůbec nechce ven.

Savapip             


www.beyondtheblack.de

YouTube ukázka - Free Me

Seznam skladeb:
1. Is There Anybody Out There?
2. Reincarnation
3. Free Me
4. Winter Is Coming
5. Into the Light
6. Wide Awake
7. Dancing in the Dark
8. Raise Your Head
9. Not in Our Name
10. I Remember Dying

Sestava:
Jennifer Haben - zpěv
Tobi Lodes - kytara
Christian Hermsdörfer - kytara, zpěv
Kai Tschierschky - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 42:00
Label: Nuclear Blast
Země: Německo

Diskografie:
2015 - Songs of Love and Death
2016 - Lost In Forever
2018 – Heart Of The Hurricane
2020 – Horizons
2023 – Beyond The Black

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.01.2023
Přečteno: 470x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Super recenze....26. 01. 2023 13:30 VH


 
Metalforever.info © 2006 - 2023     RSS - články

stránka byla načtena za 0.49146 sekund.