JUDAS PRIEST - Unleashed In The East
...o přetočení některých pasáží není přesná. Rob...

FIREHOUSE - Firehouse
...ale nemá na jejího nástupce. Ten je absolutní...

MASTERS OF ROCK 2024 -Vizovice, čtvrtek (11.7.2024) a pátek (12.7.2024)
Děkuju!

JOURNEY - Escape
Triumph?

JOURNEY - Escape
Snad každá z uvedených kapel měla na svých...

JOURNEY - Escape
Survivor?

JOURNEY - Escape
Napadají mě Magnum, Asia, Boston, Toto..

JOURNEY - Escape
Měl bych v záloze přeci jenom jednu úžasnou...

JOURNEY - Escape
Deska je za jasnou desítku.Ale 4 od Foreigner je...

MASTERS OF ROCK 2024 -Vizovice, čtvrtek (11.7.2024) a pátek (12.7.2024)
Moc pěkně napsáno!












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BONAFIDE - Are You Listening?

Jste nervózní, když pod postelí ještě rozespalí hledáte škrpály a neduní domem pořádná porce těžkotonážní muziky? Vajíčka se nejlépe smaží s hutnými hard rockovýcmi riffy v uších, třeba od klasiků žánru AC/DC. Kdo netouží přímo po originálních kouscích od těchto Australanů, může si pro zpestření vybrat z velkého množství následovníků, kteří se (někteří ve větší, někteří v menší míře) nechali touto partou inspirovat. Jednou z nich je i švédská družina Bonafide, kterou založil zpěvák a kytarista Pontus Snibb v roce 2007. Ač by se na první poslech mohlo zdát, že se jedná o bohapustou kopírku, tak pokud pomineme signifikantní ostré riffy jako vypadlé z pod trsátka Anguse, lze objevit i jiné polohy.

Především Pontus není blázen a nesnaží si přetrhnout hlasivky, aby napodobil ječák Briana Johnsona. Přirozeně svým hlasem sestupuje do nižších hladin, posluchač tak nemá pocit, že přijde po třetí písni o hlas, spíše připomíná Bona Scotta. Zkušenost a sehranost je souboru je patrna již v úvodní „Are You Listening?“, která v úvodu potěší plnotučným duněním basy a typickým sborem Angusovy družiny. Rytmika na celém albu skvěle hutní sound, muzikanti ji nahráli společně živě ve studiu a živelný, dravý spodek tomuto druhu muziky sluší. Větší odklon od australských vzorů k boogie rocku ve stylu Status Quo nastává až v „Salvation“, v následném rock`n`rollu „Who`s The Boss“ se žení všichni čerti a málokdo si potěšeně nepodupává do rytmu. V jižansky pojatém hard rockovém kousku „Snacket“ (nechybí honky tonky piano a sleed kytara) se Pontus předvádí v duetu s Nissem Hellbergem z Wilmer X ve scanian dialektu, což posluchače navyklé na angličtinu může na chvilinku rozhodit. „Dealt A Bad Hand“ šokuje energií, za kterou by se nemuseli stydět ani Motorhead. Z kvarteta zbývajících songů lze ještě upozornit na další duet Ponta s bubeníkem Niklasem „Tonight I`m Wild“, v duchu „radio friendly“ hard rocku ve stylu Sammyho Hagara nebo Kiss.

Bonafide mají štěstí, že se krom kapelníka v jejích řadách objevují i další prvoligoví švédští muzikanti s bluesovými základy. Ti do tohoto typu muziky s přehledem dokázali vnést duši, což se většině obdobných souborů snažících se ždímat odkaz AC/DC až na doraz, moc nedaří. Většinou zůstane jen ocelová skořápka, uvnitř je však pusto a prázdno. To u Bonafide nehrozí a lze říci, že se jim sedmá řadovka díky stylovým odbočkám celkem podařila.

Jirka Lulek             


www.bonafiderocks.se

YouTube ukázka – Are You Listening?

Seznam skladeb:
1. Are You Listening?
2. Hero To Zero
3. Salvation
4. Who`s Boss
5. Snacket
6. Dealt A Bad Hand
7. Rumble
8. Tonight I`m Wild
9. Tommie Nine Fingers
10. Little Miss Understood

Sestava:
Pontus Snibb - zpěv, kytara
Anders Rosell - kytara
Martin Ekelund - baskytara
Niklas Matsson - bicí, zpěv

Rok vydání: 2023
Čas: 37:30
Label: Black Lodge
Země: Švédsko
Žánr: hard rock

Diskografie:
2007 - Bonafide
2009 - Something s Dripping
2012 - Ultimate Rebel
2013 - Bombo
2015 - Denim Devils
2017 - Flames
2023 - Are You Listening?

Související články


Vydáno: 14.11.2023
Přečteno: 651x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
BonafideJsem fanoušek...14. 11. 2023 14:35 dadaft


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08974 sekund.