ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DARK ANGELS - Let´s Start A Live Carnage

Od chvíle, kdy mi všemi milovaný (a mnou především) ředitel našeho webzinu Venca poslal záznam s vystoupením jeho kapely Dark Angels, jsem se v noci převaloval, aniž bych zamhouřil oka, dostavilo se nechutenství a tik v levém oku. Stále jsem totiž řešil dilema, jak nepřehnat svou proslavenou podlézavost, neboť by ostatní kolegové následné zvýšení gáže mohli nést nelibě a zároveň jak případně, nedej bože, nevyvolat Vencovu nespokojenost, vedoucí až ke stíhání mé osoby letectem OSN. A tak jsem na to šel od lesa. Vzhledem k mým dlouholetým kontaktům u významných českých i světových vydavatelů a promotérů jsem Vencovi nabídl jejich pravidelné využívání výměnou za pozici manažera Dark Angels. Venca souhlasil. A protože ho tímto mám tak nějak v hrsti, můžu v klidu psát, říkat a myslet si prakticky cokoliv. A protože chci, aby naše spolupráce byla pod neustálým dozorem vás, našich příznivců i nepříznivců, nabízím vám tímto k přečtení dopis, který jsem Vencovi po shlédnutí záznamu poslal.

Hradec Králové 1.dubna 2007


Milý Venco,

Tak jsem si to několikrát pustil a měl bych pár zásadních připomínek. Hlavně mi je záhadou, co tom v tom Tlumačově čepujete za pivo. Jo, a k tomu videu. Předem se vzdávám všech připomínek k určité statičnosti záběrů a zvukové úrovni. Je mi jasný, že s „home videem“ a jednou kamerou žádné zázraky vyrobit nejdou. Coby kameraman a střihač amatér s uspokojením můžu zodpovědně odpřisáhnout, že video je nejen lehce koukatelné, ale i bez obtíží poslouchatelné. A co se kvality songů týče, dokonce bych řekl, že je o kousek lepší, než cédečko „See You In Hell“. Tenkrát jsem mhouřil oči nad mladickou nezralostí a přihazoval body, jsa ovlivněn nejen vyhlídkou na vzplání doutnajícího potenciálu Dark Angels, ale i představou odhaleného tance v dešti.

V čem bych viděl ten nejzásadnější problém Dark Angels, je skutečnost, že skladby samy o sobě nejsou tak složité, aby zaujaly svojí stavbou, takže možná trochu víc klávesového načančání by neuškodilo. Věřím, že ve studiu budou klávesy proti živé nahrávce víc slyšitelné, takhle jsem je chvílema docela postrádal. A když jsem je zaslechl, dostala hudba Dark Angels úplně jiný rozměr. Stejně tak bych doporučoval víc vsadit na melodické záležitosti před agresivními rockovinami, ve kterých se Dark Angels trochu utápí. Záchrana tonoucího pak zůstane na Lucce, které velice sluší, když se se svým vokálem drží u země, případně zajede i do prvního podzemního podlaží. No a když se žene nahoru, tak ve spojení s rockovou jednoduchostí některých skladeb mám chuť házet stéblo pro tonoucího já, neb jde o hodně děravá místa.

Když rozdělím skladby na to, co jsem už slyšel a na novinky, tak u těch starších jsem byl docela překvapenej tím, že to, z čeho jsem byl nadšenej na albu, znělo trochu obyčejně, to co jsem bral za vatu, dostalo daleko víc šťávy. U „Naked In The Rain“ jde stále o můj žhavý tip, i bez kudrlinek má svoje kouzlo. „Time For Tears“ a „I Ask You“, které mi na albu zněly dost jalově, nabraly v živém provedení drajv. V uslzeném čase je moje výtka k neslyšným klávesám asi nejopodstatněnější, tajemný klapkový úvod je parádně atmosférický a kytary následně atmosféru trochu setřou. V „I Ask You“ bych apeloval na Lucku, že tohle je skladba, která by se dala urvat dravějším projevem a zpěv mi přijde trochu vlažný. A znovu platí – v údolí k sežrání, na kopci podstatně méně. „Prokletá noc“ ve mně nevyvolala takové zděšení jako na albu, na živo zní líp a není slyšet ta albová bezmoc při trefení výrazu. Kluci, hlavně bacha, když si při bohémských pozách šmrdláte kytarama mezi nohama, abys ses, Venco, příště taky necpal moc do výšek!

Z novinek mě nejvíc chytla „Frozen Darkness“. Sice jsem si klávesy taky musel domyslet, ale jinak je to moc příjemná šlapavka s chytlavým motivem, u které mě víc bere první rozvážná pasáž než následné zychlení. Dobrá byla i „Dance With The Devil“, sice trochu kolovrátkově jednoduchý motiv (i když jsem ho už někde zaslechl), ale dobře se to poslouchá. U „Strange Machines“ a „Dark Angel“ musím říct, že to jsou skladby, které mě nenadhcly, ale celkově mě ani nevadí. Ta první, vláčnější a robustnější, se na chvíli nadechne k životu, ale jinak se nemůžu zbavit dojmu, že se vlastně nic neděje a v pomalejší části je instrumentální pasáž děsně monotónní a statická. Ta druhá zůstává v kategorii nerozhodných, z toho, co jsem ulovil v textu mi tentokrát čeština nepřekáží, jen spojení angločeštiny („já jsem Dark Angel“) mi krapet skřípá. Jak říkáš u uvádění „Eleanor“ bude se to líbit těm, kteří maj rádi deathmetal. Analogicky = mě se to nelíbí…:-(, hlavně díky podivným vokálním linkám.

Coververze jsou obecně moc fajn a přitom jsou dost nebezpečný. Na „Smoke On The Water“ se totiž ukáže, jak velikej kus cesty je od andělů k párplům, alespoň co se hitovosti skladeb týče.

To je asi tak všechno. Koukejte pořádně cvičit a vymyslet další chytlavé kousky, ať na ten říjnovej zájezd po germánských zemích s Within Temptation jste pořádně připravení. Už se nemůžu dočkat, až si Lucka střihne naživo ten plánovanej duet se Sharon!!!

Čau

Všemi (a teď hlavně Tebou) milovaný
Savapip

Savapip             


www.darkangels.unas.cz

Seznam skladeb:
1. Dance With The Devil
2. Dark Angel
3. Time For Tears
4. Strange Machines
5. Eleanor
6. Frozen Darkness
7. Prokletá noc
8. I Ask You
9. Naked In The Rain
10. See You In Hell
11. Smoke On The Water

Sestava:
Lucka Avramová - zpěv, klávesy
Venca Votruba - kytara, zpěv
Tomáš Strádal - kytara
Sváťa Doubek - baskytara
Michal Jelínek - bicí

Rok vydání: 2006
Čas: 48:45
Země: Česká republika


Vydáno: 01.04.2007
Přečteno: 3937x




počet příspěvků: 22

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Drsná modelka...12. 04. 2007 21:36 Peter
Luthien: Díky za...12. 04. 2007 14:27 Čárlie
Venca: Jak urazila?...11. 04. 2007 21:17 Luthien
Ovšem hlavním...11. 04. 2007 18:49 Venca
Čárlie: Ne,...11. 04. 2007 17:59 Luthien


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09321 sekund.