RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ALEŠ BRICHTA PROJECT - Údolí sviní


ALeš i kapela má na víc . - lukáš

To František šafr : Každý máme jiný názor. Přesto i na nech si .... byly výborné - Sukuba, Ledová pláň. Ale už na tomto cd - čku je příšerná balada buď se mnou a další. K desce Deratizér sám Aleš řekl, že chce psát jednoduché texty ... Aleš má samozřejmě má svůj názor, přesto člověk poslouchá jeho práci a texty jsou od toho aby si je člověk mohl zpívat. Ale že to bude na Deratozérovi takové zjednodušenní ... Aleš si měl najít textaře. A Údolí sviní - prostě hrůza. Chybí skladatelský potenciál Blackieho, Jirky urban ml. , Vlče a dalších ... A texty - Aleš prostě má na víc. Kdybych já dělal texty, tak i když bych měl za s sebou nějakejch 200 textů, tak bych do nich dal 100 procent.

9. 05. 2013 13:26

TO: Lukáš a texty - František Šafr

Skvělé texty? Považuji za vydařené všechny kromě "Pan K.Lousek" a "Jahodové pole", které jsou mírně odfláklé, ale nikolu rušivé jako u např. "Běž se bodnout". Za velmi vydařené považuji "Řekni mi pravdu", "I.N.R.I." a "Lásky jedný plavovlásky" a další za dobré. Samozřejmě nemůžeme mluvit o srovnání se skladbami "Proč", "Ztráty a nálezy", "Jednou to pochopíš", "Rajské zahrady" apod., protože to jsou klenoty! Ale na novém albu neslyším nic, co by mě přímo bilo do uší s tím, že tohle je podprůměrný text. To se mi u Aleše Brichty stálo málokdy.

3. 05. 2013 16:50

- Tass

Anon: Ano, stejně jako je Brichta k smíchu dnes, tak to, co je aktuálně považováno za modernu, bude za dalších dvacet let k smíchu taky:) Prostě doba jde kupředu. Když mám náladu na devadesátkový "rokec", pustím si devadesátkový "rokec", ale proč v dnešní době křísit tyhle zdechlé časy?

3. 05. 2013 0:39

Aleš Brichta - Minulost a dne - lukáš

Pokud se řekne Aleš Brichta - člověk doplní - skvělý textař. Má za s sebou skvělé texty typu - Zlá křídla osamění, Andílek, Adrian, Rajské zahrady,Orion , Excaibur, šeherezád , slečna závist, a jiné ... Prostě texty , kde si člověk může skvěle představit dotyčnou osobu, člověka, nebo jaká byla dříve doba . Ano ,někdy měl i horší chvilky - SOS, Madam tasemnice a jiné .. V pozdější době exceloval textařsky na Legendách 2. Divadlo snů - tam je ještě znát , že prostě " chtěl " napsat výborné texty !! Ovšem dále to je špatný - Běž se bodnout, česká zem, žáby -vodu pijou žábry a jiné . No, hrůza. Za tu dobu mu napsali skvělou hudbu - Jirka urban ml. , Blackie, Zdeněk Vlč - např. Ledová pláň, Mirek Mach, či Ota Hereš - Svoboda. Píše se rok 2013 - skladby " bohužel " skoro celého alba Údolí sviní napsala kapela - Aleš brichta project. Uff, alkeholácký styl šmrncnutý " trochou metalu " . Aleš už ještě k tomu píše texty , spíše už "jako že musí být " . Z poslední desky je výborná Sny a přání, řekni mi pravdu. Ovšem i další dvě " docela dobré písně " - i.n.r.i. , či Jen počkej zajíci. První ale textově ztrácí - Rajské zahrady tady jsou o církvi a text je kvalitní. Jen počkej zajíci je sice vtipná, ale pokud člověk srovná text taky o komunismu - Svoboda. Na plné čáře vítězí Svoboda. Hudebně údolí je za 3 body z 10 možných , texty - 5,5 z 10 možných. Franto šafre promiň , ale kde vidíš ty skvělé texty a hudbu na Údolí sviní ???!!!! Díky za odpověď. Lukáš

3. 05. 2013 0:30

- Anonim

to Tass: Tak to je přesně ten názor, kterej naprosto nechápu. Proč musí všechny kapely znít stejně - tzv. moderně? To je jako kdyby všichni lidi nosili stejný oblečení a uvažovali úplně stejně. Díky bohu za to, že to tak není a že se najdou kapely, který si dělají muziku po svým, jak je to baví a serou na veškerý moderní trendy. Protože za dalších 20 let budou třeba všechny tyhle dnes super moderní nahrávky akorát tak k smíchu.

2. 05. 2013 23:08

4,5/10 - Jiri87

Čekal jsem více, o mnoho více...

2. 05. 2013 13:35

- Tass

Ne, naznačuje pouze, že to, co bylo před dvaceti lety super, dneska už "neletí". Takže když dnes někdo vyrobí takovou retro desku, působí to ospale a směšně. Moderní zvuk je základ, inovované postupy taky potěší.

2. 05. 2013 8:41

- Anonim

to bohužel: Takže podle tebe je veškerá hudba, která vznikla před 20 lety nedokonalá? To je názor se kterým opravdu nemůžu souhlasit. Navíc podle čeho se určuje co je a co není zvukový standard?

2. 05. 2013 0:28

- bohužel

milý Anonime, budeš se divit, ale hudba , zvuk i produkce s dobou prochází vývojem. Hudebně se Brichta zastavil v 90letech a zvukové standardy jsou už dnes taky mnohem dál.

1. 05. 2013 21:22

Reakce na desku: - František Šafr

Rozhodně netvrdím, že toto album překonává desky "Divadlo snů" či "Apage Satanas", ale nabízí další várku skladeb, které jsem od Aleše očekával. Navíc jsou v kvalitním zvukovém kabátku a s kvalitními texty, tak nevidím problém.

30. 04. 2013 22:06

- Anonim

to bohužel: Kdyby vyšla před 20 lety byla by to dobrá deska, ale dnes nestojí za nic??? Nad některými komentáři zůstává opravdu rozum stát.. Já jsem si taky poslechnul pár skladeb na YT a vůbec to není špatný. Taková standartní Brichtovská deska. Rozhodně lepší než Deratizer.

30. 04. 2013 21:23

Brichta - b.wolf

mně dostal d 2CD "Divadlo snů", to je absolutní bomba! Deratizér taky jde, ale tohle je katastrofa-jeden poslech a zahodit...

30. 04. 2013 14:18

- Pepsi Stone

Po zběžným poslechu několika skladeb se mi celá deska taky nechce moc poslouchat

30. 04. 2013 11:47

- bohužel

Lásky jedné plavovlásky jsem poslechl na YT . Skladba by byla dobrá kdyby vyšla před 20 lety (hudebně, zvukově i produkčně) v dnešní době to nestojí za řeč a ani za druhý poslech. Prví tři výborné sólovky Brichta už nikdy nepřekoná.

30. 04. 2013 8:12

- Aldys

zkoušel jsem na YT pár písniček....je to naprostej odpad český rockový scény. Děkuji, že se nemusím zatěžova poslechem takových výplodů tohoto člověka.....

29. 04. 2013 14:58

Kde je horal a další pecky ?? - lukáš

Tak jako fanoušek dlouholetej Aleše si desku koupím. Ovšem jestli Údolí sviní je nejlepší deska od Alešova od Apage Satanas, tedy Arakinu ... Není !! A pokud srovnám Údolí sviní s Divadlem snů, tak Údolí neobstojí ani v nejmenším !! Nejde mi text v Pan K. Lousek, ale hlavně o nápady !! Ano, deska je oproti posledním deskám " tvrdá a metalová ", ale to myslím není vše. Kde jsou věci třeba od bývalých členů, tedy například Niki Kandoussi a jiných ??!!! Deska na mě působí - Kluci složte desek pecek , texty ty udělám za den a deska je venku. Takhle mě přijde , že to muselo šrotovat Alešovi v makovici těsně před tím, kdy neměli ani notu . Dvě pecky se mi tam líbí - Sny a přání, řekni pravdu , ale kde jsou pecky typu Horal , černá růže, Svoboda, Koho máš rád, Ledová pláň a jiné ..... Za mně tedy třetí nejhorší alešova deska , to počítám i solovky . Za mě 5,5 z 10 možných . P.S. Aleši a kluci z Aleš brichta Projectu - Dejte si více práce s dalšími deskami !! CHápu že Aleš nechce psát dalšího Horala, nebo mít více méně jednoduchý písničky pro lidi ...... Ale Aleši kvalita je taky důležitá !!!

29. 04. 2013 1:54

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.45498 sekund.