TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku QUEENSRŸCHE – American Soldier


Tak - Ivan

na poslední "Dedicated To Chaos" už radši nedošlo :-)

9. 07. 2020 21:32

Pepsi Stone - down

Ale víš co, máš pravdu, takhle to prostě je :) u mě vlastně "božští" Manowar skončili deskou Sign Of The Hammer a od te doby je to pro mě jen nafouknutý sranec. Takže mám vlastně stejný názor, jen mě to postihlo u jiné kapely.

25. 05. 2014 11:19

to Ppsi Stone - MARA 91

Shrň si to jak chceš, ale čistě za sebe.

25. 05. 2014 8:25

- Pepsi Stone

Já bych to shrnul asi tak, že Queensrÿche od Promised Land stojí totálně za hovno. Poslední deskou, tou s LaTorrem, ne tou Tateovou) si reputaci vylepšili, ale kdeže dávné sněhy jsou...

25. 05. 2014 8:16

MARA 91 - down

Souhlas. Tribe je naprosto stejně A)sračkoidní B)dobré album jako např. American soldier. To, že naběhnul DeGarmo ničemu nijak extra nepomohlo, ani neuškodilo.

24. 05. 2014 22:13

to Lukáš - MARA 91

(1) Prej že mě nebudeš brát iluze :-D Jaký iluze? Nechtěl jsi říct snad vkus? Na tyhle nadřazený řeči jsem fakt alergickej. Já třeba miluju Operation Mindcrime, ale přímo nesnáším Empire, protože mě ta deska připadne tuctová a že se svezla na vlně úspěchu té předchozí, ale nikomu neříkám nic o iluzi. Prostě ctím pořekadlo 100 lidí = 100 chutí. (2) Uznávám, že American Soldier a pak ještě Dedicated To Chaos jsou na míle vzdálený původním Queensryche, stejně tak uznávám, že by bylo důstojnější, kdyby to bylo prezentovaný jako Geoffova sólovka, ale rozhodně nebudu sdílet ten davovej názor, že De Garmo věděl jak na to, že měl málem patent na kvalitu a podobný báchorky. Ano, Queensryche po jeh odchodu ztratili charakteristicekej styl, ale že by kvůli tomu nadosmrti přišli o kvalitu je hovadina. Vždycky mě hrozně mrzí, když si lidi vytvoří nějaký takový zaklínadlo, když si najdou viníka, nebo spasitele a pak všechny další desky hodnotí podvědomě podle jeho absence. Viz. zdejší recenze na všechny desky po jeho odchodu, Q2K - 4/10, Americal Soldier - 1/10. Ale pozor! Tribe - 7,5/10, přitom je to z poloviny vata a stylově je to taky jindy, než klasiky, tak proč 7,5/10??? Protože se vrátil (byť jen na chvíli) spasitel De Garmo :-) připomíná mi to jeden jednoduchej experiment, kdy dala parta psychologů lidem ochutnat výbornou citronádu. Chutnala jim, ale když chtěli nášup, začal jí ten psycholog nabírat šufánkem z dětskýho nočníku a ejhle!!! Lidi už to nechtěli :-) Každopádně jak jsem říkal, jsem tolerantní člověk a razím heslo 100 lidí = 100 chutí, takže pokud to někdo poslouchá otevřenýma ušima (což ví jen ten člověk sám, v tom ho nemůžu soudit), tak jeho vkus ctím nadevše, stejně tak jako třeba vkus pani/slečny recenzentky.

24. 05. 2014 18:07

Byli modlou - dnes ........... - lukáš

To Mara 91 : Kdyby možná nenahráli první čtyři alba, tak by klidně " mohli experimentovat " . Ovšem když odešl chris de garmo, queensryche ztratili nit i na to , jak experiment udělat kvalitní. Taky se rád nechám překvapit a stále si asi jako jeden z mála lidí myslím, že v hudbě nebylo řečeno vše !! Desky jeho odchodu jsou fakt spíše solovky Geoffa, než skuteční queensryche. I samotní muziknati dnes mluví o tom, že jim chyběl pocit svobody tvoření , nemohli Geofovi do toho kecat a taky podle toho ty desky dopadly. Pokud ty třeba máš rád Americkýho vojáka , tak ti nebudu brát iluze. Ve speed metalu stále přicházejí blind guardian s něčím novým a jsem za to rád. Kdyby přišli s kvalitním albem, kde budou hrát třeba jen na harmoniku a uděklaj to vážně skvěle smeknu. A co se týče Ac dc, tak maj prostě svůj rukopis, ovšem i tak staré desky měly velkou kvalitu. Ani Black ice mě moc nezaujal.

24. 05. 2014 12:47

metal - sister

to nemislite vazne tak slaby album to nie

24. 05. 2014 0:12

nenadchne, neurazí - Prasoid

Q se pomalu stali kapelou, na kterou je lepší vzpomínat v dobrém (OM, Emp...). AS je u mne na hraně průměru, který poslechnu třeba... v autě při nervydrásajícím provozu na uklidnění. Byť se i mně hodnocení Ray zdá příliž nízké (kýžená 3/4 zdá se lepší), vezmu-li v potaz dosavadní situaci v kapele a zklamání, která vzhledem k silnému jménu kapely v metalových kuloárech přináší podprůměrné fošny, ani se jí nedivím a cosi ve mně s ní souhlasí. Ono sledovat, jak taková ikona jako Q postupně uvadá, je k pláči (v takových chvílích rád vzpomenu na zachránce J. Olivu). Autorce recenze nic nezazlívám a s ujištěním, že za svoji recenzi se v žádném případě nepotřebuje ospravedlňovat, jí přeji chuť do další práce, na kterou se těším ;-).

23. 05. 2014 20:22

to Lukáš - MARA 91

No abych pravdu řekl, tak čím víc jsem starší, tím víc si vážím nečekaných zážitků a nepředvídatelných kapel a ten pocit, kdy nevím co mě čeká mám náhodou moc rád. Vždyť přece nejde o život, jde o hudbu. Je to samozřejmě každého věc, ale já raději objetuju hodinu času poslechem něčeho, o čem nevím jaký to bude a třeba mě to i zklame (alespoň si rozšířím obzory, když nic jinýho), než abych tu hodinu doslova zabil dalším albem zmíněných AC/DC, kteří jsou sice fajn, ale naprosto přesně vím, jaký to bude, to je jako čekat s napětím, jestli ráno vyjde slunce. Paradoxní na tom je, že tomu nepředvídatelnýmu experimentu dám klidně nižší známku, než těm předvídatelným AC/DC, ale i tak si toho experimentu budu vážit víc, protože jeho kvalita nespočívá ani tak v samotných skladbách, jako spíš v načasování alba a v tom, že reflektuje vývoj muzikantů. Zatímco ta předvídatelná konzervativní deska má tu kvalitu jasněji danou a obstála by skoro v jakékoliv době. Kdyby AC/DC vydali Black Ice v roce 1980, byl byl by to stejnej kult, jako je dneska Back In Black, maj to všechno stejný (v porovnání s Queensryche).

23. 05. 2014 13:39

Chybí chris de garmo . - lukáš

S recenzí bohužel souhlasím. Když byl v kapele ještě chris de garmo, tak vždy našli queensryche klíč ke dveřím, ze kterých pokud se otevřeli sršely nápady, krásné melodie, prostě písně měly i své kouzlo, krásu, řekněme i emoce. Je asi těžké být příznivcem , nebo spíše fandou queensryche. Nikdy totiž člověk neví , co ho čeká........ Z posledních desek ho čeká velké rozčarování a neschopnost pochopit, co tím chtěla kapela říct . Xperimenty jsou sice hezká věc. Za mě 3 z 10 možných. P.S. MIluju hlavně desku Rage for order.

23. 05. 2014 11:36

- Ray

MARA 91: Já vývoj u kapel obecně miluju, ale co se stalo Q. podle mě není vývoj, v podstatě jsou to takové Tateovy sólovky ;). A není pravda, co říkáš o tom nepřijetí nových alb, kdyby ses podíval do mojí bilance za milulý rok, možný by sis všiml, že poslední deska s novým zpěvákem byla v mém výběru alb roku, protože je jednoduše vynikající a to je jediné, o co mi jde :). S Dedicated tě v tom případě asi zklamu ;)

23. 05. 2014 10:38

Dedicated To Chaos - MARA 91

Každopádně jsem nesmírně zvědav, jaká bude recenze na další desku Dedicated To Chaos, která je sice dost experimentální, ale zároveň (dle mýho názoru) doslova nacpaná chytlavýma skladbama ...až na jednu nesnesitelnou baladu. Kvalitativně - a teď mě staromilci klidně ukamentujte - se to v pohodě vyrovná jejich vrcholné éře, stylově je to samozřejmě úplně někde jinde, o tom žádná. Jinak obecně musím říct, že jsem rád za každou kapelu, která se nějak (jakkoliv) vyvíjí a když po ni zůstane pestrá diskografie, já sice vím, že staromilcům to rve srdce, ale buďme upřímní, milovníky starých (vrcholných) alb jakékoliv skupiny nikdy neuspokojí žádnej podě*anej návrat ke kořenům, vždycky se vrátí k těm starým albům, protože ty jsou pro ně prostě NEJ, takže to album ve stylu návratu ke kořenům je velmi často naprosto zbytečný a to naprosto pro všechny posluchače. Naopak experimentální materiál staromilci nerozdýchají, ale my shovívaví, kteří bereme vývoj jako přirozenou věc jsme aspoň rádi, že v té pestré diskografii máme po čem sáhnout a spokojená je tak aspoň jedna strana.

23. 05. 2014 8:49

- Fenris 13

Ehm, kolikrát to tu už zaznělo...recenze je SUBJEKTIVNÍ názor autora, jeho či její náhled na věc. Může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno :-) Objektivní recenze neexistují, smiřte se s tím už jednou. K albu samotnému - nehodnotím, já jsem u této kapely zarytý staromilec a éra po Empire pro mně neexistuje :-))) A k saxofonu - nedovedu si bez něj představit třeba Solefald nebo Ihsahnovy sólovky, to spojení saxíku a kytar je prostě božské a dechberoucí.

23. 05. 2014 8:18

- Ray

Jak říkáš, Savo :D. A já nenadělám nic s tím, že mám radši Q. jako prog metalovou kapelu a ne jako kombinaci nu-metalu a jazzu ;)

22. 05. 2014 21:56

- Savapip

to Milhouse: bohužel, zatím se nikdo z nás nenaučil psát jinak, než tak, jak to slyší. Sám zmiňuješ že raná a pozdní alba jsou jiná, jak to podle Tebe má jeden člověk zpracovat jinak, než jak to vnímá? Přečíst si někde, co o tom píší jiní a přeformulovat to? My vidláci naštěstí tuhle potřebu nemáme... (a x-krát omletou debatu o subjektivnosti a objektivnosti recenzí navrhuju nechat u ledu) ;-)

22. 05. 2014 21:30

- Ray

Ano, tyhle desky nejsou věci, které bych si užívala. Seriál jsem si nevybrala sama, byl tady navržen a já k němu měla z redakce nejblíž, teda díky první polovině diskografie. Ano, nové desky se mi nelíbí a většinou nechápu, co tím kapela chtěla hudebně vyjádřit. A jo, jasně, já vím, že je to těžký nástroj a všechno, ale z jeho samotného zvuku mi trnou zuby a to nemyslím obrazně, ale doslova. Bohužel si nemůžu užívat muziku, když mi z toho vibruje celá čelist ;D

22. 05. 2014 21:17

to Ray - taky názor - down

Mluvíme tu o krásném a těžce zvladnutelném hudebním nástroji, ne o zvuku cirkulárky. Pokud jen trochu poslouchaš hudbu, případně se považuješ za člověka, který ji i trošku rozumí, tak tohle by tě nemělo ani napadnout, natož to ještě psát ...rozumím tomu, že někdo nevydýcha dechovku, někdo operetu, ale sám o sobě má každý nastroj svůj krásný a nezaměnitelný zvuk a když ho použiješ ve správnou chvíli, tak je to paráda.

22. 05. 2014 21:07

- Millhouse

To down: přesně tak, ta věta se saxofonem mě taky rozsekala. Ono hodnotit pozdní alba optikou těch raných metalových je docela mimo. Taky mě baví povzdech slečny (či paní) recenzentky v diskuzi k minlulé recenzi, že je to vlastně pro ni hrozné utrpení, psát recenze na pozdní alba QR. Je to mimo, recenzentka není schopná nová alba QR pobrat, takže je automaticky odsuzuje do odpadu. Závěr: Tento server je převážně agro. prostě vidle, gumáky, Nightwish, Sabaton a Kabát :-D

22. 05. 2014 20:26

- Supermartonátor

Já saxofon velice rád:-)) Karel: to je těžké, myslím, že Ray k tomuto seriálu přistoupila velice pečlivě a prostě v rámci diskografie je ten kousek v jejích uších tak mizerný, že jej oznámkovala takto. A recenzent odborník? Ukaž mi někoho takového....hudbu každý vnímá jinak. A kdyby recenze psal nějaký vyškolený muzikant či skladatel z umělecké školy, který zná hudební teorii jak když bičem mrská..nebyla by to akademická recenze nuda?.... a stejně by s ní každý nesouhlasil. U takto velkých kapel, se to bude vždy hádat:-) No a recenzetnt třeba potom vidí, že u většiny posluchačstva ta deska tolik nepropadla.

22. 05. 2014 20:17

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09359 sekund.