RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Schizofrenie


I když jsem... - Kolík

...starší ročník, Arakain jsem nikdy nežral. Až na pár koncertů se starými skladbami z 80. let mě jeho desky celkem míjely. Ke Schizofrenii jako celku jsem se dostal až po dvaceti letech. A musím jako mnohaletý metalový fanoušek a sběratel tisíců nahrávek říci, že je to absolutně excelentní album v celé své kráse se vším všudy. V ČR rozhodně nemá konkurenci a být nazpívané v angličtině, mohlo by soupeřit se světovou špičkou. Za mě jasných 10/10. Recenzenzi si nevidí na špičku nosu, nebo potřebují propláchnout uši :-)

1. 09. 2019 19:54

- ToPi

Já se přiznám, že počet bodů je až to poslední, na co se u recenze kouknu. Ale když si tak srovnám, jak velkou inspirací pro mě Arakain vždycky byl a co pro mě znamenal a jak se mi každé nové album líbilo, asi bych dal bez váhání desítku všem albům brichtovského období. I písničkovějšímu S.O.S. Snad jen Forrest Gump by měl devítku. Slušné hodnocení by měla ještě Metalmorfóza, ale po ní už bychom se asi nacházeli na opačném pólu stupnice.

1. 09. 2019 13:16

- Shved

Jasná 10. Nejlepší česká metalová deska. Při jejím poslechu si vždy říkám, že bych snesl všechny skladby klidně jen instrumentálně jako Sedmou pečeť. Natolik jsou všechny skladby geniálně složené a dokonale zaranžované.

31. 08. 2019 15:01

Black jack je slabší !! - lukáš

Black jack měla bejt arakainovská odpověď na Black album od metallicy. Obsahuje geniální věci jako Harlekýn, nebo Kolonie termitů. Bohužel obsahuje hodně vaty - Ty se nezdáš, Black jack, High attack a hlavně Don quichotte. Aleš dodatečně řekl k textu skladby Black jack, že napsal text o něčem jiném. Takže skladba má špatný text.

31. 08. 2019 12:28

History live za 10!! - lukáš

Pro mě je za 10 History live !! Asi proto , že jsem poprvé slyšel písničky z této desky před albem Thrash the trash na kazetě od kamaráda. Když vyšlo album Schizofrenie, tak pro mě osobně to bylo zklamání. Album obsahuje výborné písně jako Kamennej anděl, či Strážci času. Ale taky podprůměrné písně řekni a máš mě, či Antikrist s naprosto blbým textem. Pro mě žádná deska mimo live alba není za 10 !! Někde píšou , že vrchol je Black jack, nebo Salto mortale ......... Schizofrenii jsem začal dopodrobna poslouchat až s dvd Eden 25.

31. 08. 2019 12:08

Top - David

Jak už jsem na jednom nejmenovaném portálu kdysi psal. Schizofrenie je jeden z (nemála) vrcholů Arakain,ale hlavně jeden z vrcholů českého technothrashe. Opus magnum, bez debat

31. 08. 2019 11:37

- V.

Black Jack je podle mě nevyrovnaná deska. Na jednu stranu několik geniálních skladeb, na stranu druhou nijaká titulka či závěrečná věc. Schizofrenie je větší monolit... Dle mých uší :-)

30. 08. 2019 22:15

- Petr Z.

Já si myslím, že 10 bodů si zaslouží rozhodně Black Jack, který prostě šlape od začátku do konce a Brichta tam konečně ZPÍVÁ! ...jinak Kamennej anděl je fakt skvost a společně se skladbami "Farao", "Amadeus" a "Proč" jasně nejlepší song kapely! Jinak Schizofrenie je u mě za 8

30. 08. 2019 21:15

- htaedas

U mě i Apage hodně super. Pak už to šlo pomalu stylově tam, kde jsou teď, tudíž mimo mě :-(

29. 08. 2019 20:12

- orre

Ona je myslím taky zbytečně vyzdvihovaná Apage Satanas, která je v porovnání s tímto klenotem taky tancovačková. Viz Princess a podobné hovadiny. Nevím, ale nejpromakanější období Arakainu je jednoznačně kolem prvních 4 desek. Od Legend už to šlo pro mé uši do kytek.

29. 08. 2019 17:29

- htaedas

Kytary na albu perfektně řežou, ale nikdy se mi tu nelíbil zvuk bicích. Taktéž mě nikdy nebrala skladba Řekni a máš mě. A to ani hudebně. Textově jakože sranda, ale to mi právě nějak moc k Arakainu nesedělo. Zlatej Šeherazád. Avšak spídové sólo v Andělu nádhera. Bonus skladby bych naopak bral jako součást alba, protože tehdy na desce nevyšly spíš jen z důvodu, že se dodržovala cca 45 min. délka desky. A jsou slabší. I tak super thrash album.

29. 08. 2019 14:52

10/10 - Domy

Když v rámci diskografie nedosalo 10/10 ani toto album ani debut. Tak potom co ? Za mě už žádná deska kapely nedosáhla takových výšin. Jo a vyjádřím se k sehnatelnosti čehokoliv v minulém režimu. Naprosto nesouhlasím s tvrzením, že šlo sehnat všechno. Vždyť jsme ani nevěděli, že třeba něco vyšlo. Neměli jsme se to ani jak dozvědět. Natož potom sehnat třeba ne tolik profláklou německou produkci (Victory, Bonfire) nebo americkou.

29. 08. 2019 14:32

- orre

100% souhlas! Tohle je jiný level. Dnešní Arakain je proti tomu tancovačková prdlovačka.

29. 08. 2019 14:08

10/10 - Demonick

Keci o "slabších nápadoch, priemernejších skladbách atď" si Molochu strč za klobúk :-) Táto doska je totiž čistá 10tka ako remeň a oproti výbornému debutu posun na iný level! Apropo, titulná vec Schizofrenie patrí k mojím najobľúbenejším z celého albumu a Arakainu vôbec = ja a ja, jsme dva!

29. 08. 2019 11:34

- Starej metálista

O nějakém omezeném přístupu k nahrávkám zahraničních interpretů za komančů nemůže být řeči, to je holý nesmysl. Kdo měl finanční prostředky, sehnal cokoli, alespoň v mém okolí tomu tak bylo. Kdyby dnes neexistoval internet, byl by ten přístup daleko omezenější, jelikož prodeje fyzických nosičů jsou pouhým zlomkem někdejší skutečnosti. Molochu, člověče, nic ve zlém, ale jsi vcelku mimo.

29. 08. 2019 10:38

- rumcajs

My té Schizofrenii tu desítku prostě nedáme...! Já teda jo. V diskografii Arakainu není silnějších desek než debutu a Schizofrenie, takže obě za mě jasná desítka a Schizofrenie si k ní připisuje ještě malou hvězdičku.

29. 08. 2019 0:17

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08055 sekund.