RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Salto Mortale


zpětně - Domy

Když se zamyslím, jak to tenkrát vlastně bylo.Tak musím konstatovat, že to byl podle nás strmej sešup. Schizofrenie byla o fous lepší než debut. Ale Black Jack to už byla jízda z kopce a Salto Mortale už byla jiná kapela. Dneska mi to nevadí, ale tenkrát mě to od pořízení dalšího CD kapely odradilo. Ještě jsem občas zkusil (Apage, Farao. Warning) ale všechno šlo po čase z domu. Řekl bych, že ruku v ruce se stále "měkčí " muzikou, začala jít dolů i kvalita textů. Ultraparoháče například nemusím dodnes.

16. 09. 2019 14:40

Traktor a jiné kapely . - lukáš

To Jonathan Grey : Dymytry, škwor nebo Traktor mají hodně fanoušků ! Koupil jsem si něco od Traktoru, Dymytry … Pokud se to někomu líbí, tak proč ne. Mají hity ..Mě se tyto kapely nelíbí, ale nikomu nebudu brát jeho názor. Dymytry dnes jsou asi nejpopulárnější metalovou kapelou u nás. Přesprintovali i Arakain. Já mám své Blind Guardian a ty poslouchat budu stále.

16. 09. 2019 11:40

- JonathanGray

Bohužel fanouškovská základna těchto Waldáčů, Alkáčů nebo Dymytráčů a Škworáčů je mnohem větší než by se zdálo. Nemluvě o Traktoráčích a dalších divizních spolcích. Ve velkě většině se jedná o ženské publikum. Hlavně česky aby tomu bylo rozumnět! A nic hlubokýho, jde především o zábavu, ne?

15. 09. 2019 10:05

- V.

S tím smýšlením ohledně bodování je to zvláštní. Dát něčemu deset v rámci diskografie, když v kontextu ostatních kapel by to bylo na tři :-) Bodování obecně nemá smysl...

15. 09. 2019 10:04

Na co Metlu, na co Master... - Kolík

...na co Arakain, i když je podstatně slabší a často se nemůže vymanit z kopírování svých vzorů. Sudové hlavy si přece vystačí s produkcí, která patří tak akorát do Hudebních masakrů. :-) Nezbývá než všem Alkáčům a Waldáčům popřát měkká játra a méně měknoucí mozek.

15. 09. 2019 9:35

TO: Aldys - Pepa z Depa

Přesně tak! Takhle to mám i já. Když ohodnotím dobře poslední album Alkeholu, tak to přece neznamená, že se vyrovná třeba Painkilleru od JP. Ten, kdo si to myslí, tak musí být padlý na hlavu.

14. 09. 2019 22:12

- xyz

Alkehol ma lepsie balady ako Metallica ;-)

14. 09. 2019 20:41

Bodování - Aldys83

Osobně si myslím, že se tady pletou dvě věci ne? To, že někdo dá albu od Alkeholu 10/10 přece neznamená, že album od Metallicy když dostane 10/10, tak jsou oba na stejné úrovni. Osobně jsem to bral vždy jako bodování v rámci diskografie kapely, potažmo žánru. Nebo se pletu?

14. 09. 2019 20:23

- mr.deadhead

Tak na S.O.S. jsem taky zvědavej...

14. 09. 2019 19:05

Těším se na SOS !! - lukáš

Těším se na recenzi SOS !! Brichtovi se demosnímky této desky vůbec nelíbili !! Naproti tomu Kub, Urban a Mach mají opačný názor !! Někdy Arakain hraje písně z této desky jako " obohacení " setlistu !!

14. 09. 2019 18:18

TO: Kolík - Pepa z Depa

Jasně, to beru. Ale ať si každý hodnotí alba tak, jak uzná za vhodné, ne? Musíš pochopit, že ne každý bude mít stejný názor jako ty. Neber to tak vážně. Jde jen o hudbu a ta má bavit a stmelovat a ne, abychom se tu hádali.

14. 09. 2019 16:32

TO: Kolík - Pepa z Depa

Jasně, to beru. Ale ať si každý hodnotí alba tak, jak uzná za vhodné, ne? Musíš pochopit, že ne každý bude mít stejný názor jako ty. Neber to tak vážně. Jde jen o hudbu a ta má bavit a stmelovat a ne, abychom se tu hádali.

14. 09. 2019 16:32

To Pepa z depa - Kolík

Píšu svůj názor a odpovídám na reakce. Zvláště pak těm, kteří hodnotí originály světové špičky hůř než české kopírky. :-)

14. 09. 2019 16:03

TO: Kolík - Pepa z Depa

Co to tu meleš? Jdi se fakt léčit, chlape. :D

14. 09. 2019 13:27

To lukáš - Kolík

Máš pravdu, já nemám rád české kopie a "odvary z ponožek", proto za SL 1/10. Ovšem tvých 6/10 pro Master of Puppets svědčí o čem? Snad jedině o tom, že ty nemáš rád metal. Pak ovšem nechápu, o čem tu vlastně diskutujeme. Piš raději na weby českých tancovačkových bigbítů...

14. 09. 2019 12:42

Komerce ...? Marylin !! - lukáš

Produkce byla daná Doležalovi ... Když kluci z Arakainu slyšeli desku, tak její smíchání se klukům vůbec nelíbilo !! Stejně jako u Debustrolu byl zvuk měkčí !! To Kolik : Dát desce 1 bod je zvláštní. Já se třeba "naučil poslouchat " Alkehol !! Koupil jsem si jeden koncert a i když " to není tak progresivní " jako Blind Guradian, tak jako odpočinková muzika to není špatný. Ale opravdu - Pokud dáš desce 1 bod z deseti možných, tak se ti ta kapela asi nelíbí !! Proč sem teda píšeš ? Salto Mortale : Možná to vyzní pitomě, ale tato deska je opravdu " komerční ". Brána iluzí je odpověď Macha na Enter Sandman. Mně tahle píseň se nikdy nelíbila !! A dosud jsem nepochopil její oblibu. Ultraparoháč - tady Aleš asi zešílel - hroznej text a bohužel i hudba. Rám křivejch zrcadel - výbornej text, ale hudba mě moc nebere .. Marylin - podle mě s Motýlem noci nejlepší balada !! Stárnem - nejlepší píseň desky, trochu evokuje thrash metal, Aleš už ví že jednou bude Superstar... Jen jednou - výbornej text, výborná hudba Zase spíš v noci sama - vynikající text ... Ostatní písně taky nejsou špatné, ale tyto vyčnívaj. Za mě 6,5 z 10 možných

13. 09. 2019 23:22

- mr.deadhead

Nejlepší "Brichtovský" album. Zvuk je výbornej a co song to pecka. Jen na Bránu iluzí jsem si musel chvíli zvykat. Zbytek paráda. Jen jednou tuplovaně! 10/10

13. 09. 2019 20:49

- Pepa z Depa

Kolík nezklamal. :D

13. 09. 2019 18:43

1/10 - Kolík

Takže popravdě: Už úvodní Brána iluzí brání v poslechu celé desky. Je to tak dobře slyšitelná vykrádačka Metallicy - The God That Failed, až z toho brní uši. Pokud posluchač ustojí tenhle šok a pokračuje v poslechu, pak dostává víceméně jen šedivé, nudné a nezapamatovatelné písně, kterou jsou kvalitativně o dvě tři třídy níž, než na Schizofrenii nebo debutu. Jediná skladba, která ční z desky jako super kousek, je - Zase spíš v noci sama. Naopak Marilyn je neskutečná slátanina, která jakoby vypadla ze společného hospodského tahu bří Nedvědů a Tří sester. K tomu ten šílený kakofonní závěr - opravdu velkej bizár. Celkově za mě 1/10, protože pouze jedna skladba z 10 stojí za opakovaný poslech.

13. 09. 2019 17:49

- ToPi

Logický pokračovatel Black Jack. Dodova produkce se povedla (pro mě jinak mají výtvory z jeho zvukové dílny extrémně kolísavou úroveň). Vždycky jsem na kazetě přetáčel Zase spíš v noci sama a Kleptomana, první jmenovanou jsem docenil, až když jsem zjistil obsah onoho jinotajného textu. Celkově velmi vyrovnané album, na které jsem se tehdy těšil a mé dětinské těšení bylo dosyta naplněno.

12. 09. 2019 18:21

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.081 sekund.