RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - 15 Vol.1 & 2


tvrzení Molocha - Bhut

s tím názorem, že je Arakain nejlepší česká metalová kapela si dovoluji nesouhlasit. Ale jinak toto vydavatelské období bylo skvělé a mám jej z celé éry Arakainu nejraději (do roku 2000).

9. 10. 2019 10:59

- htaedas

Divadlo snů je určitě povedené, ale zbytečně moc velká porce hudby, mělo to být rozděleno na dvě alba (Vol.1 + Vol.2 ;-). Jelikož jsem nijak nesledoval po-rootovskou tvorbu Blackoshe, tak mě mile překvapilo, co tam složil. Jinak Anděl je pro mě oblíbenější album oproti Divadlu jednak kvůli té délce a taky že to byl Brichtův návrat k tvrdšímu vyznění, než co předvedl na Hledači a Bullu, kde už to s tím "popem" přeháněl.

7. 10. 2019 17:59

10 písní Blackoshe. - lukáš

To Sagi : Blackosh napsal na Divadlo snů 10 písní. škoda , že už pro Aleše neskládá. Aleš od Divadla snů neměl kvalitní desky a to jsem jeho opravdu velký fanoušek. Snad kvalitní mě přijdou jen čtyři jezdci, či vůně ženy. Dnes Blackosh píše si sólové desky a moc chybí Aleš brichta projectu, jako skladatel. Jirka Urban syn napsal pár kvalitních písní Alešovi. Se songama pro Aleše mu pomáhal Urban mladší. Poradil mu , co má aleš rád. Těším se na alešovu novou desku .. Bohužel v kapele nemá kvalitní skladatele .

6. 10. 2019 14:33

Brichta solovky - Sagi

Divadlo snu patří mezi nejlepší českou metlu posledních 20 let, je to pestré dvojalbum, velkou měrou se na něm podílel Blackhosh z Root. Ostatní solovky vždy bylo pár hitovek, zbytek nevýrazná vata

6. 10. 2019 13:38

Spíše metal. - lukáš

To Guns : Já vyrostl na metalu . Takže mě sólová tvorba aleše moc nebaví.Ale pokud budu mluvit o dvou nejoblíbenějších písní z alešových solovek, tak jsou tyto - Bílá paní , A ce la vie. Je to cover od Gotta, ale aleš ho tak zajímavě zazpíval, že jeto bomba. Přitom ta píseň od gotta se mi nelíbí. Líbí se mi v ní Alešův hlas. A myslím , že je lepší než originál. Je mi smutno , že Arakain z těchto výběrovek hraje teď na koncertech tak málo písní !! Bohužel Urban s Kubem berou tyto písně jako " jenom nějakej bigbít " ! Přitom kdyby udělali turné z těchto výběrovek, tak jim fandové utrhnou ruce. Dnes už tyto písně jsou jen vzpomínka ! Ale naštěstí mám staré bootlegy , kde tyto písně jsou.

4. 10. 2019 14:03

- htaedas

Pro mě nejlepší sólo Brichta je Anděl posledního soudu.

4. 10. 2019 8:29

Pro lukáš - Guns

Mě třeba nejvíce baví jeho první sólovka (Růže pro Algernon) Ostatní jen nějaké skladby,ale celé desky nikoli,což je sakra škoda.

4. 10. 2019 0:36

- Guns

Není co dodávat.Výběrovky se podařily na výbornou.Je v nich vše co by jste neočekávaly,ale naopak co by tam mělo být.Jsem rád,že tak jsou texty písní.Fotky z raných let a hlavně ty staré dobré fláky z demáčů.Takhle kdyby to dělali všichni.To by byla slast.Samozřejmě ty dema pokud by nebyly nějak příšerné,co se týče zvukové kvality,tak bych je asi ani nepřehrával.U Arakainů mě to zas tak nevadilo.Dopadlo to více než dobře.Možná zde mohla dostat slovo i tehdejší členka? Lucie Bílá.No možná to takhle dopadlo i líp :) 10/10

4. 10. 2019 0:18

Dokonalost - David Svoboda

Luxusní výběrové dvojalbum. Hlavně všechny dříve nevydané skladby (Ghetto,Dvory Chaosu) a pak ty nejstarší Thrasharny ( Krakatit,Jsem trochu jako,....) mě už několik let a pravidelně dokonale masakrují a jsou mojí srdcovou záležitostí. Vynikající výběr

3. 10. 2019 20:51

Brichta a nové album. - lukáš

Nepatří to sem ..Ale Aleš natáčí novou desku. Líbí se mi Divadlo snů, bohužel další ne. Tak snad překvapí. Typuju , že na 60 -tce zahraje jen málo kusů z této kompilace. Aleš bohužel nemá kvalitní skladatele. To Meresz : Myslím, že to aleš někde psal. že s těmi bonusy to nevyšlo a vznikly výběry dva s jinými bonusy. Pro mě je podstatný, že se mi ty věci nikdy nelíbily tak moc, abych si je všechny opět koupil. I když je napsal Aleš … Já 15 -ctky mám doma schované, aby se mi neponičily . Jen mi hodně vadí , že tyto výběry už nikdy nevyjdou !! Bohužel to vnímám tak i u dalších nosičů.

3. 10. 2019 18:26

- Meresz

Dobrá kompilácia (vlastním vydanie z roku 1998 ktoré bolo v rámci 4CD kompilácie z roku 2012, kde bolo zahrnuté aj History Live a Archeology), staré fláky dostali do vienka výborný zvuk a ukázali, aká je škoda že Arakain nemohol za boľševika vydávať albumy. Akurát to vydavateľ dojebal s tými chýbajúcimi bonusmi na reedícii. Každopádne tiež príde niekom skladba Ghetto ako totálna panterovka? Lebo tie riffy, sólo a aj ten zvuk mi ju okamžite evokujú :) Ale inak super, čerpali inšpiráciu z dobrého zdroja.

3. 10. 2019 16:56

Pro Rody. - lukáš

To Rody : Izzy zpívá i ve skladbě Marylin.

3. 10. 2019 15:50

- Rody

Ještě jen dodám, že Izzi zpívá i ve skladbě "Krakatit".

3. 10. 2019 13:25

- Rody

Tenkrát bylo zkrátka nutné hodit výběr i z vydaných alb, ale kdyby se vytvořilo jediné CD se znovu nahranými skladbami, tak by to byla jasná desítka! Perfektní zvuk, nápady a zpracování udělalo i z obyčejných skladeb jako "Metalománie", "Zdař bůh" a jiné naprosté klenoty českého metalu. Vím, že vzhledem k prodejům se to muselo udělat takhle a každý si tak musel koupit obě CD, ale kdyby první CD byly skladby z 80. let, tak by to byla totální exploze!

3. 10. 2019 13:21

Za 10 !!! - lukáš

Byl jsem na výročí 15 let v Lucerně. Nejlepší koncert, velká škoda opravdu velká škoda že se nenatočil na DVD ! První co jsem kvitoval bylo, že obě cd nabízejí staré věci. Chorál - jak Brichta vždycky uváděl - nejstarší metal v Čechách. Den potom, Rebel - asi má nejoblíbenější věc z obou cd, společně s Den potom. Zdař bůh - prý napsaný text těsně před koncertem, Brichta na to zapomněl. Vstávej … Zapomněl jsem na Excalibur - pro mě další vrchol. V půli písně příchází epická část, prostě bomba !! Za mě jasná 10 -tka .

3. 10. 2019 10:54

- Avram

Arakain, jak jsem ho kdysi poznal, v nové studiové podobě. A moc povedený. Tato alba mě tehdy moc potěšila, stejně jako později Archoelogy. Arakain to ve svých začátcích prostě uměl.

3. 10. 2019 8:46

Tyto výroční výběry... - Kolík

...se těžko hodnotí právě proto, že jsou to výběry. Klasické pecky je posilují, novější produkce zase naopak. Celkové vyznění je ale silně nad průměrem a nesrovnatelně lepší než albové počiny od Black Jacku včetně. Za mě 8/10.

3. 10. 2019 7:54

- htaedas

Vynikající výroční počin, vedle kterého se musí předchozí, nakonec ne tak špatné SOS opravdu sklonit. Skladby jsem povětšinou neznal, takže to byly pro mě super povedené novinky. Zvukově se též zadařilo, skladby se na člověka jen hrnou, mladická energie a nadšení jsou tam neskutečné. Pět novinek mě vyloženě nějak neztrhlo, asi za to mohou mladší povedenější retrobráškové. Naštěstí následující milník ukázal, že klukům nápady nedošly.

3. 10. 2019 7:52

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08005 sekund.