RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku METALLICA, GHOST, BOKASSA - Praha, Letiště Letňany, 18. 8. 2019


- V.

Tak dnešní nahrávky jsou jedna velká lepenina. Časy prvních Black Sabbath jsou dávno pryč :-D

2. 09. 2019 15:34

- htaedas

Škoda, že jsem k tomu konkrétně nedodal, že to snad mělo být poslepováno z 30 a něco nahrávek, to už si myslím zní lépe. Já jsem nechtěl nijak Larse shazovat. Jen jsem to uvedl jako příklad, když se tu o něm začalo debatovat a já si na tuto informaci (možná mylnou, je to hodně dávno) vzpomněl.

2. 09. 2019 15:20

Nahrávání - ov42

A opravdu jako věříš, že ostatní bubeníci (kytaristi, zpěváci, klávesáci...) dají dokonale na jeden zátah ve studiu celou píseň, že toto není běžná praxe? To by asi nahrávání netrvalo dva nebo tři měsíce, kdyby to bylo tak jednoduchý! Podle mě je to, co si popisoval u Ulricha běžná praxe u každého studiového nahrávání. Ulrich samosebou naivo občas docela prasí, ale lepší bubeník pro Metalliku prostě není. Stejně jako nikdy nemohl být leší zpěvák a basák pro Motorhead než Lemmy, i když i o jeho basovém a pěveckém umu bychom mohli vést odborné diskuze. Pro mě byl koncert Metalliky největším koncertním zážitkem tohoto roku a už ho asi nic nepřekoná.

2. 09. 2019 14:40

- Sevi

Kromě opakovaného Jožina skvělý a bezchybný koncert, životní zážitek. Byť hrají skoro 40 let tak stále do toho naživo poctivě bušej a byť stárnou a jejich čas se blíží pomalu ke konci, stále jsou metalovou koncertní jedničkou. A že v posledních x letech žijí hlavně ze svých největších hitů, no a co? Každý dělá jak umí a ty skladby jako Seek And Destroy, For Whom The Bell Tolls, Creeping Death, Master Of Puppets, One, Enter Sandman, Sad But True, The Unforgiven či Nothing Else Matters mají i po těch letech velkou sílu.

1. 09. 2019 15:17

- htaedas

Co se týká právě black alba, tak jsem kdysi slyšel, nebo četl, že např. Enter Sandman byl poslepován z několika nahrávek bicích, protože to nikdy nedokázal dát celý přesně.

28. 08. 2019 17:40

Lars je Lars !! - lukáš

Když Metallica točila Black album, tak Lars měl učitele na bicí a dřel !! Zajímavé je, že když se mluví o Larsovi tak se člověk daleko více soustředí na jeho hru. Udělá chybu, neudělá ??!! Mě jeho hra baví. Mám na dvd koncert z mexika a tam válel !! Lars je Lars !!

28. 08. 2019 11:30

- orre

Tak tak! Je to v prvé řadě celebrita a potom bubeník! Ale v případě téhle kapely je to v pořádku.

28. 08. 2019 8:39

Lars - Eagle

cloudie: Lars je průměrný bubeník. Po čase zlenivěl, drží se základního rytmu a kolísá mu tempo. To je holý fakt a je spousta lepších bubeníků nejen na světové úrovni. Otázkou je, jestli i vhodnějších pro kapelu. Na druhou stranu se totiž jedná o vynikajícího manažera s marketingovým myšlením a bez něj by Metallica nebyla tam, kde je.

28. 08. 2019 6:23

Konečně hráli z Load - lukáš

Metallica konečně na turné 2019 zahrála píseň z Load - Outlaw Thorn !!!!!!!!!

27. 08. 2019 22:02

Lars - cloudie

Vůbec nejsem odborník na bicí, ale ještě jsem nečetl nikdy recenzi o Metallice, aby se nerýplo do Larse. To je prosím nějaké zažité zaklínadlo, které někdo někdy vyblil a všichni to musí jako mantru opakovat nebo je to skutečně nejslabší profesionální bubeník na světě, byť to s kapelou dotáhl až na metalový Olymp?

27. 08. 2019 21:23

- V.

Že vás ty kecy furt baví... Magnetic a Hard se vám líbit nemusí, ale nazývat to hrůzami? No tak :-)

24. 08. 2019 19:34

- orre

Podle mě to jsou neuvěřitelní šumaři, ale mají něco, co žádná jiná kapela nemá! Ta aura by se dala krájet a vždy úsměvný Ulrich do toho zapadá dokonale. Je to originál každým coulem. Larsík už horší být nemůže, ale je to Metallica a tak to má být! Furt legenda a nikdy to nikdo nepřekoná! Klobouk dolů, jak to dělají, že jim to všichni žerou i s navijákem. Smekám

24. 08. 2019 18:44

Ale živě kvalita !! - lukáš

O deskách bych tu nerad mluvil. Ale prostě All nightmare, či The day i když se hodně podobají starým písním, tak je mám hodně rád. Možná 20 let mrtvá, ale naživo stále jednička !!

24. 08. 2019 16:40

Metallica... - Kolík

...je bohužel už více jak 20 let autorsky mrtvá kapela. Jsem poněkud tolerantnější než b.wolf, beru i Černé album a Load, byť jsou to stylově jiná alba než ta "osmdesátková". Hudebně jde ale stále o kvalitní díla. Reload jako odpad pak vesele pokračuje až do dnešních dob (nepočítám coververze na Garage), včetně Hardwired. I když se Metallica snažila o další stylovou změnu (St. Anger) a návrat zpět (Magnetic), nikdy už z ní nevylezlo nic, co by bylo poslouchatelné a zapamatovatelné. Je mi líto. Posledních dvacet let je to už jen přehrávání starých špičkových pecek, které jsou bohužel na koncertech naředěny brakem.

24. 08. 2019 13:06

- Meresz

Bože ty si ale kus chuja. Prosím zablokujte tohto debilka na všetkých možných weboch kde je možné písať komentáre

23. 08. 2019 19:34

Nic z loadu, relaudu .. - lukáš

Ze začátku turné Hard a i v roce 2019 Hard Metallica nehrála ani jednu píseň z Load…. A z Reload jen Memory .To už o něčem vypovídá !! Desky to jsou možná kvalitní, ale bohužel po Black albume je Metallica poloviční. Brak St. anger je na tom stejně !! O tom jakej koncert byll ..No, pokud kapela je už skoro dva roky na turné a ještě bude Hard tour i v roce 2020, tak už od nich může člověk čekat rutinu !! Zkouším do sebe dostat cd Hard …, ale prostě to nejde. Nuda na entou . Celá deska víceméně stále ve středním tempu. Metallica měla skončit po Black albume !! A k tomu přidat jako singl The day .. a All nightmare long.

23. 08. 2019 19:06

atmosféra - Sagi

Za mne rozpolcený koncert, kapela šlapala skvěle, měla výborný zvuk (pak, že se thrash o 2 kytarách nedá nazvučit...), ale reakce publika při dohrání skladeb: většinou trapné ticho, radši všichni točí na mobily... Hetfieldova věta asi v polovině koncertu: můžeme vám zahrát ještě další skladby, prosím? mi bude znít v hlavě do smrti...

23. 08. 2019 15:44

- Demonick

Pecka Frantic určite nebola zbytočná, ale pekné oživenie setu. Metallica často zapája aj No Leaf Clover a iné chuťovky, čo je pozoruhodný jav, narozdiel od kapiel, ktoré majú celý rok rovnaky setlist

23. 08. 2019 11:48

Luxusní zážitek - David

Tak roční čekání se více než vyplatilo. Vloni v O2 aréně byla Metallica ( i Kvelertak) skvělá. Ale to, co předvedli v neděli v Letňanech, mě totálně rozsekalo. Věděl jsem, že chlapi šlapou jak hodinky, ale až tak skvěle? Jsou prostě jedna z nejlepších živých kapel. Já v jejich letech budu rád, že držím pohromadě, a oni to sypali jak ďáblové. Vynikající setlist (až na stupidní Nothing Else Matters (bléééé skladba forever), Memory Remains a Jožina z bažin to byl mazec od začátku do konce. Vystoupení nebylo bezchybné, ale mělo tlak, říz a energii. Snad ještě přijedou. Bokassa mě příliš neoslovila, ale její vystoupení určitě svou kvalitu mělo. A Ghost? Upřímně, na ty jsem byl natěšený víc, než na Metallicu. A výsledek? Totální retro bomba. Už se moc těším na jejich pražský koncert v prosinci. Takže za mě rozhodně vydařený nedělní Metalový den v Praze.

23. 08. 2019 11:43

- Meresz

Tento obmedzený pohľad ala b.wolf ma už za tie roky dosť serie. Metla bola super v akejkoľvek fáze kariéry. Keby dookola točila len kópie svojich najstarších platní, tak NIKDY by to nedotiahli tak ďaleko!!!

23. 08. 2019 11:07

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09732 sekund.