RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ORLÍK - Lesk a bída doby revoluční


- Avram

Zajímavý úkaz, jak i tak špatně udělaná hudba se dokáže zarýt pod kůži na několik desetiletí. Nejhorší ale je, že ty texty jsou dnes ještě mnohem aktuálnější než tehdy.

6. 01. 2021 10:23

To Savapip - Deny

Díky. Zrovna poslouchám nádhernou The Plague. To by byla paráda. Ovšem i recenze na Taking Over, Death or Glory, Bastards, Spreading the Disease nebo Hail To England by byly moc prima. :-)

6. 01. 2021 9:48

Ale stejně za ten Orlík, za te - The Keeper XIV.

Kdo to v té době neposlouchal, skoro jako by nebyl. :-) Kupodivu Demisi jsem si poslechl až po 10 letech. Nejvíc se mi od nich líbí takový ty lifestylový věci a srandičky.

5. 01. 2021 21:42

- Savapip

to Deny: a já prozradím, že během letoška by na jednu ze jmenovaných kapel mohlo dojít ;-)

5. 01. 2021 17:58

- Pepsi Stone

Ne, ze neni cas, tak bych to nerekl, spis je to o prostoru. Orlik byla jednorazova silvestrovska zalezitost, kterou nelze brat jako serial. A ten si kapely, ktere jsi jmenoval zaslouzi. Ted ve ctvrtek uz bude startovat serial jedne z velkych legend, tak doufam, ze te potesi, i kdyz se zatim nebude tykat tebou jmenovanych kapel.

5. 01. 2021 16:48

To Pepsi - Deny

Když už se vracíš do historie k takovému braku, jako je Orlík, uvítal bych, kdyby ses více věnoval albům kapel, které patří k tomu nejlepšímu v heavy metalu. Za všechny zmíním DEMON, RUNNING WILD, OVERKILL, ANTHRAX, MANOWAR, MOTORHEAD atd. Prostě výmluva, že na to není čas apod., už neobstojí. Díky. Myslím, že s tímto názorem tu určitě nejsem osamocen.

5. 01. 2021 16:28

Branicka žízeň - Helvetes

Jen mala oprava..Branicka Zizen se nekonala na Vystavisti ale jak uz z nazvu vypliva,v Braniku na fotbalovem hristi.Byl jsem tam osobne.Sli jsme s kamosema hlavne na S.P.S. a par ran taky dostali.Kdo tam byl,tak ma asi furt v hlave obrazek kde se po hristi pohybovali pankaci,metalaci,androsi a normalni lide,no a za nimi stal kordon skinu a behem koncertu Tri Sester se to zaclo rubat hlava nehlava.Orlik jako takovej mam rad a nejsmutnejsi na tom je,ze ty jejich texty jsou stale aktualni a kolikrat i vice.

5. 01. 2021 3:39

- rumcajs

Právě jsem viděl rozhovor Matáska a Štrunce a jen se potvrzuje, že členové Orlíku nebyli a nejsou žádní blbci, byť se v určité fázi svého života možná chovali trochu nespoutaně. Matásek se vždycky v rozhovorech drží trochu zpátky, ale tady na rovinu řekl pár věcí, jejichž pravdivost se v dnešní době jen potvrzuje - rozhovor je z dubna 2019.

2. 01. 2021 9:44

- Chroust

Takto plodná diskuze nebyla ani u desky roku 2020 od Sebastien a to je teprve síla !!! Orlík byl super, více takových připomínek, pokrytectví je k hovnu.

2. 01. 2021 9:25

- Pepsi Stone

Asijsem čekal, že článk o Orlíku vzbudí podobné reakce a proto jsme o jeho sepsání a vydání v užším redakčním kolektivu diskutovali. Stále si stojím za tím, že je naprosto v pořádku, aby tady článe o téhle kapele byl, obzvlášť když má silvestrovský datum vydání. Proto si myslím, že redakci si to skutečně stálo za to něco takového vydat, protože Orlík i přes pokulhávající hudební kvalitu a diskutabilnost textů patří k českému rockovému dědictví a má v tuzemské hudební historii nezastupitelné místo. Je to vidět i z řady komentářů, které se pod tímto článkem vyrolily, ač se jedná o kapelu, která je už třicet let mrtvá. Pokud odhlédneme od takových názorů jako vyjevil Bílej jezdec, je nutné si přiznat, že Orlík nikdy skuutečně nebyl extrémistická kapela a řada jejích provokativních textů skutečně jen vystihuje ducha porevoluční doby. Nutně si ale musíme přiznat, že dnešní doba i hudební acéna je plná jiných bizárů diametrálně odlišných rozměrů. Proti řadě z nich je Orlík čajíček...

2. 01. 2021 7:15

Jen za pár let - new czech mu - lukáš

1990 - Kreyson - Anděl na útěku - hvězdná sestava, chytlavé písně, hit na hitu - metal a přitom písně hrané v televizi. 1990 Part 2 - Orlík Oi - písně chytlavé, opět spousta hitů - nikdo do té doby neudělal stejné texty, jako jsou na této desce. 1991 - Kabát - Má jí motorovou - " Už přední strana lp desky je opravdu metalová " - opět je tu nové pojetí textu i hudby. - Texty o sexu, Skrblíkovi, o tom že i když budeš žit zdravě, stejně tě srazí autobus... 1992- Alkehol - Alkehol - jako zjevení působila tato deska v době vzniku. - texty skoro všechny o chlasu. Kdo si ještě dnes vzpomene , že bicí party " nahrál " automatickej bubeník .

1. 01. 2021 23:18

- Aldys83

Je vtipné, že dnes ještě může někoho Orlík takhle rozvášnit

1. 01. 2021 21:46

Na škole v přírodě jel Orlík. - lukáš

Orlík jsem zaregistroval v roce 90 tém roce, kdy jsme byli na škole v přírodě. Orlík se tam poslouchal nepřetržitě ! Rozhovor s landou a matáskem jsem viděl déle. Nikdo nemůže Orlíku vzít, že desky Oi se prodalo přes sto tisíc . Chytlavé texty , refrény ... Dobře se to poslouchalo. To jestli byl někdo skinhead mě nevrušovalo. Nezajímal jsem se o to. V roce 91 mi změnil život Blind Guardian. A ty poslouchám už 30 let. Orlík se dá dnes koupit na cd. Já si ho koupil. Ale ani jsem ho nezasunul do přehrávače. Je to prostě proti Blind Guardian hodně primitivní muzika, tedy jak to cítím v roce 2021. A pokud posouchá Orlík - neberu mu to. Každej je svého štěstí strůjcem.

1. 01. 2021 21:43

- adrian

Zdenek: Doporucuji shlednout tento rozhovor s Landou a Mataskem https://www.youtube.com/watch?v=QlMIQD8b-rM&t=3210s&ab_channel=WolfstreetBros Nikde jsem za celou dobu od rozpadu Orliku nezaregistroval, ze by se Matasek "x-krat omluvil", jak tady pises. A je to tak v poradku, neni totiz za co. Kdyz ti tak lezi v zaludku, zajdi za nejakym cikanem a omluv se mu za nas vsechny, primitivy. Jo a cestou nezapomen shodit sochu nejakeho rasisty, treba Karla IV.

1. 01. 2021 19:45

To Jan Tleskač - Zdeněk

Já jsem ani tak nereagoval na tebe, ale na jiné, kteří zde píšou cosi o nadhledu a zároveň přitom rasisticky urážejí hudebníky, na jejichž umění hard rocková a metalová scéna dnes stojí. Orlík je jen ukázkou úpadku části české společnosti tehdejší doby, tak jak je dnes Ortel. Matásek pochopil rychle, že udělal tehdy velkou chybu. Jinak by si totiž jako herec mezi slušnými lidmi ani neškrtl, kdyby se x-krát neomluvil za svou tehdejší nerozvážnost. Landa to nepochopil nikdy. A adoranti, kteří bejkají s Orlíkem Bílou ligu dodnes a plivou po Hendrixovi a spol., to je odpad české společnosti. Jinak redakce ať si píše, o čem chce. Je to jen její vizitka. Web má v názvu 2x slovo metal, ale rasistický Orlík má předhost před tunou kapel a alb z branže, o nichž tu není vidu ani slechu. No, co se dá dělat. :-)

1. 01. 2021 19:24

- Kick

Přesně kvůli těm ukvičeným blbečkům co se cítí dotčeni, že člověk, co to nemá v hlavě úplně vymleté, stěží najde důvod, proč by se měl radovat z každého černouška, co sem spadne z palmy, má smysl si Orlík i přes pokulhávající hudební kvalitu občas poslechnout a zazpívat :-D

1. 01. 2021 18:58

- Jan Tleskač

Zdeněk: s tím nadhledem jsem to myslel tak, že tuhle kapelu už nemá cenu po 30 letech řešit, doba je jinde. Samozřejmě souhlasím, že Orlík je jasně rasistická kapela (viz Bílá liga aj.), jen jsem chtěl poukázat na to, že některé věci prostě v roce 1990 lidi viděli jinak než my v roce 2020 a taky míra tolerance vůči nim ze strany represivních orgánů byla jiná. Dneska se projevy xenofobie přesunuly primárně na sociální sítě, tímto "zdravím" SPD.

1. 01. 2021 18:36

Nadhled? - Zdeněk

No tak ten končí v momentě, kdy tímto a jemu podobným rasistickým humusem vybuzená tupá holá hlava poplive v restauraci Tonyu Graves (což se taky stalo). Takže, fanouškové Orlíků, Hnídků a podobného odporného škváru, jděte s tím svým alibismem už DO PRDELE.

1. 01. 2021 17:51

Výsledkem... - Kolík

...vytahování tohoto českého rasistického bahna po letech na povrch je, že zde debil Bílej jezdec píše o Hendrixovi a Lynottovi jako o negrech a smažkách, které dopadly, jak si zasloužily. Fakt tohle redakci stálo za to?

1. 01. 2021 17:42

@Pepsi Stone - Shved

Počet přečtení a komentářů pod článkem jasně dokazují, že Orlík je stále zajímavé a výbušné téma. Já bych chtěl touto cestou poděkovat Pepsi Stonovi za nostalgický návrat do mých pubertálních let, kdy jsem Orlík doslova hltal. Ovšem vždy s notnou dávkou nadhledu, která v dnešní rádoby korektni době velmi chybí.

1. 01. 2021 17:37

1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08061 sekund.