RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WHITESNAKE - Whitesnake


Blue Murder - Domy

Pro ty co jim není jasný přínos Sykese na tohle album mám tip na debut jeho kapely Blue Murder. To je celkem odpověď na to, jak v té době skládal, zpíval, hrál. Coverdale to hlasově samozřejmě není, ale odkud vítr vane je celkem zřejmé.

28. 02. 2021 15:55

Dont Turn Away - Deny

Za mě je to parádní finálovka. Fakt žádná slabota, nikdy jsem s ní problém neměl. Jestli mi něco trošku vadí, tak je to řazení jednotlivých skladeb v US verzi. Začínat celé album songem Crying in the Rain je jak pěst na oko. Pro mě je nejlíp sestavená bulharská verze.

23. 02. 2021 11:37

- Pepsi Stone

Pořád Straight To The Heart A You re Gonna Break... beru jako skvělé skladby, které neměly však to štěstí, že se z nich staly hity. S Don t Turn Away mám ale problém dlouhá léta a asi už nikdy nezměním názor, že právě tohle jediná skutečně slabší věc na desce. Kdysi jsem četl rozhovor s Markem Slaughterem, ktrerý říkal, že tohle album od Whitesnake je jedno z jeho vůbec neojoblíibenějších, ale vždycky mu vadilo, že jsou na něm i slabší věci jako Don t Turn Away. S tím se dokážu ztotožnit i já.

23. 02. 2021 9:51

Album je komplet za 10! - Cipísek*

Dovolím si s Pepsim polemizovat v jedné drobnosti. Do not turn away rozhodně není méně výrazná skladba, podobně jako Straight for the heart a You are gonna break my heart again. Ty písně jen nebyly tak vidět a nebyly příliš hrány na koncertech. Na celém albu je nejzajímavější právě to, že neobsahuje žádnou - ani jen mírně nadprůměrnou skladbu. Že funguje jako celek. Všechno to jsou naprosté pecky, přičemž skutečné hity se logicky staly jen z těch dostatečně medializovaných. Coverdale se Sykesem prostě měli při skládání i aranžování geniální chvilku. :-)

22. 02. 2021 14:57

- V.

A pak přišla nová dekáda a bylo doždímáno :-)

19. 02. 2021 20:13

- Pepsi Stone

To nebylo jen u Whitesnake, napriklad Tesla a Great White taky tvrdili, jak je zdimal, co to slo a tlacil do veci, co nechteli.

19. 02. 2021 20:00

To Pepsi - Kolík

Kalodner nakonec u Coverdalea upadl v nemilost. Právě kvůli změnám, k nimž ho nutil během spolupráce.

19. 02. 2021 17:44

- V.

Každopádně je děsivý, jak to fungovalo (možná funguje dodnes). Ale je to byznys, ve kterém se točily prachy, prostě firma, která chce co nejlepší obrat, dá se to pochopit... V případě 1987 je aspoň dobře, že deska dopadla fajn i po umělecké strance.

19. 02. 2021 12:36

1987 - WS

Můžu dát 12 ? :-)

19. 02. 2021 12:08

- Pepsi Stone

nejzásadnějším člověkem pro obměnu té sestavy pro album 1987 byl John Kalodner. Ten doslova v nějakém rozhovoru řekl, že potřeboval kapelu, kterou v Americe prodá a to by v osmdesátých letech se členy, kteří vypadali jako staří bigbíťáci nebo hippíci nešlo. Proto ta změna image u Coverdalea, ale i celé sestavy. Whitesnake přece jen byli v první polovině osmdesátých let pro Ameriku kapela, která může tak vyprodávat kluby. Z toho ohledu je album 1987 kalkul, ovšem v tom nejlepším slova smyslu.

19. 02. 2021 10:23

Změny v kapele - Deny

Vyhození Sykese bylo tak, jak to popsal Zdeněk. Četl jsem to i slyšel v několika rozhovorech s různými lidmi kolem kapely. Zajímavé ovšem je, že spory pokračovaly dál. Odejit byl později také Vivian Campbell. Sám k tomu říká, že neměl dobré vztahy s Vanderbergem, který chtěl být v kapele jediným kytaristou, a také, že se jeho bývalá manželka nesnesla s Tawny. Již dříve jsem ale viděl jeden rozhovor s Coverdalem, kde se rozčílil a vyčetl Campbellovi, že požadoval honorář za album 1987, na jehož vzniku nemá žádnou zásluhu a proto se rozhádali. Ať už je to jak chce, v podstatě všechny zdroje uvádějí, že nepříjemné věci řešil David přes management, kdy neměl odvahu říct svoje výhrady a návrhy na změny svým spoluhráčům přímo. A někdy nešlo ani o jeho vlastní požadavky, ale management si tak trochu dělal sám, co chtěl.

19. 02. 2021 9:01

To orre - Zdeněk

Proč Sykese - to jsem ti popsal. Murraye spláchla obměna kapely, kterou neměl na svědomí ani tak Coverdale, jako spíš jeho management. Pokud vím, tak všichni muzikanti dostali slušné finanční vyrovnání. Na rozdíl od jiných podobných případů, kdy se museli soudit (viz Ozzy).

19. 02. 2021 8:45

1987 - Domy

Dostal jsem se k desce stejně jako Kolík s bulharskou verzí LP. Vůbec jsem tenkrát netušil co to je za kapelu a prostě mě nalákal obal. Přiznám se, že láska na první poslech to opravdu nebyla. Tehdy jsme sjížděli klasické heavy metalové a někdy trashové spolky. Tohle byl pro nás tehdy popík. Album pro mě ale během cca 10ti let neskutečně vyrostlo a přidal jsem se k armádě jeho bezvýhradných obdivovatelů.

19. 02. 2021 7:14

- Paci

Kolík: a co těch zbylých devět? Nechceš aspoň pár nahodit?

18. 02. 2021 21:58

- orre

To co udělal Coverdale Sykesovi, byla naprostá prasárna a vrchol arogance! Nechal se ukecat, aby udělal z kapely bandu natupírovaných manekýnů a tam takový Murray jednoduše nepasoval. Doba si to žádala. Proč ale Sykese nechápu! Možná obava, že by mu přebral všechny modelky:-))

18. 02. 2021 17:48

Whitesnake 1987 - Zdeněk

Skoro všechno už bylo řečeno, takže jenom doplním, že spor mezi Sykesem a Coverdalem spočíval v tom, že Sykes údajně intervenoval u vydavatele, aby ve Whitesnake požadoval změnu zpěváka, protože Coverdale dle jeho názoru otálel se svým léčením a vydáním alba. Sykes tuhle fámu vícekrát popřel s tím, že by byl naprostý idiot, kdyby něco takového požadoval. Což je asi pravda. V každém případě to Coverdale vzal vážně a dodnes nechce o Sykesovi ani slyšet. Ať už je to jakkoliv, souhra při tvorbě skladeb, zvuku i aranžmá celé desky obou dvou pánů je hlavní příčinou monumentálního úspěchu alba. Škoda, že už se nikdy neopakovala.

18. 02. 2021 15:20

Jasná perla, - Kolík

která patří mezi 10 nejlepších hard rockových a metalových alb historie. První, co se mi dostalo na gramofon, byla ihned po vydání bulharská verze této desky s radioremixem Here I Go Again. Co se týče řazení skladeb a přítomnosti Looking for Love, byla lepší, než U.S. verze, která se k nám dostala záhy přes ostravskou burzu. I tak jsme k ní sháněli EP Whitesnake 1987 Versions, kde byly další remixy a tehdy nedostupná Need Your Love So Bad, která jinak patří ke Slide It In jako béčková strana singlu. V tehdejší době bylo album 1987 naprostý skvost i přesto, že mu tvrdě konkurovaly Hysteria, Crazy Nights vydané o pár měsíců později, Slippery When Wet vydané o rok dříve, popř. Long Cold Winter, které přišlo o rok později. Dodnes je 1987 naprosto neoposlouchatelná deska a 80. léta nádherná doba, v níž metalové kapely sypaly z rukávu jedno špičkové album za druhým. 20/10

18. 02. 2021 15:06

- minstrell

No ty kráso, to jsem ještě neslyšel. :-D To nebude na týdny, ale na měsíce, jestli vubec.

18. 02. 2021 14:49

- Pepsi Stone

Někde jsem četl, že v té době měl přezdívku Šílená uklízečka :-))))

18. 02. 2021 14:43

- minstrell

Ježíši Kriste, Ozzyho s trvalou jsem před časem úspěšně vytěsnil a teď je to zpátky. Bude trvat týdny, než se toho znovu zbavím. :-)

18. 02. 2021 14:39

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08107 sekund.